Εκλογές στη Ρωσσία. Απέτυχαν οι προσπάθειες των Δυτικών να παρέμβουν. Η διαδικασία της ψηφοφορίας εξελίσσεται ομαλά

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εικονογράφηση: oprf.ru

Ekaterina Mizulina: Οι δυτικές προσπάθειες να παρέμβουν στις εκλογές απέτυχαν

Οι προσπάθειες των δυτικών χωρών να παρέμβουν στη διαδικασία ψηφοφορίας στη Ρωσία απέτυχαν, δήλωσε η Ekaterina Mizulina, μέλος του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διευθύντρια του Συνδέσμου Συμμετεχόντων στη Βιομηχανία Διαδικτύου “League for Safe Internet” στις 11 Σεπτεμβρίου σε μια ενημέρωση. στο Δημόσιο Γραφείο.

«Αυτή τη στιγμή, οι προσπάθειες των συναδέλφων μας στο εξωτερικό να παρέμβουν στις εκλογές μας έχουν αποτύχει τελείως».  – είπε.

Σύμφωνα με τη Μιζουλίνα, η διαδικασία της ψηφοφορίας εξελίσσεται ομαλά, «δεν έχουν σημειωθεί σοβαρές προκλήσεις ή επεισόδια».

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των πλαστών για τις εκλογές από τις 10 Σεπτεμβρίου έχει μειωθεί κατά περίπου τέσσερις φορές.

Νωρίτερα, στις 10 Σεπτεμβρίου, το επιμελητήριο συνόψισε τα αποτελέσματα της παρατήρησης της δεύτερης ημέρας ψηφοφορίας στις εκλογές στις περιφέρειες. Μέλη της ΕΠ έχουν καταγράψει προσπάθειες απαξίωσης των εκλογών σε ορισμένες περιφέρειες.

Ο Μαξίμ Γκριγκόριεφ , Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου για τον Δημόσιο Έλεγχο της Ψηφοφορίας υπό το Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας , μίλησε για καταστάσεις υψηλού προφίλ, πολλές από τις οποίες αποδείχθηκαν γέμιση πληροφοριών. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, παρατηρητές του κοινού κατέγραψαν επίσης γεγονότα μη συμμόρφωσης με το νόμο, οι εμπειρογνώμονες της NOM έθεσαν τα περιστατικά υπό έλεγχο.

 

«Υπάρχουν κάποιες παραβιάσεις, ειδικά από υποψηφίους και κόμματα. Για παράδειγμα, η περιοχή του Γιαροσλάβλ: οι παρατηρητές μας από την ΕΠ της περιφέρειας Γιαροσλάβλ ανακάλυψαν παράνομη εκστρατεία για υποψηφίους βουλευτές του τοπικού δήμου. Αυτή είναι η εκλογική περιφέρεια Νο. 20. Πράγματι, η εκστρατεία έλαβε χώρα σε άμεση γειτνίαση με τα εκλογικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου στην άσφαλτο ως μία από τις μορφές. Φυσικά, πρόκειται για πρόκληση, αλλά γρήγορα εξαλείφθηκε.  αυτός είπε.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι επιθέσεις πληροφόρησης στην Ουντμούρθια – περιπτώσεις παράνομης εκστρατείας για έναν από τους υποψηφίους καταγράφηκαν σε πολλά εκλογικά τμήματα. Στις δημόσιες σελίδες της περιοχής Kirov εμφανίστηκαν πληροφορίες σχετικά με την απουσία παρατηρητών και τη μη τήρηση του απορρήτου της ψηφοφορίας σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στην περιοχή Omutninsky. Οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν από κοινούς παρατηρητές που ήταν παρόντες στα ίδια τα εκλογικά τμήματα. Τα μηνύματα είχαν στόχο την απαξίωση των εκλογών, πιστεύει ο Γκριγκόριεφ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, αναφέρθηκε ότι εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο από το PEC No. 901 στο Gelendzhik, στο οποίο βρέθηκαν ψηφοδέλτια με σημάδια με τον αντιπρόεδρο του PEC. Κοινοί παρατηρητές από το Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το NOM ανέλαβαν τον έλεγχο της κατάστασης και θα παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Ο Aleksey Shcherbakov , μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων τεχνικής εποπτείας , μίλησε για τον τρόπο παρακολούθησης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως . Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτα απ ‘όλα, οι ειδικοί εξετάζουν τις τεχνικές μετρήσεις του blockchain και τυχόν ανωμαλίες εμφανίζονται αμέσως στο γράφημα.

«Μπορούμε να δούμε πόσες συναλλαγές και ποιοι τύποι εμπίπτουν στο blockchain. Για παράδειγμα, μια απότομη αύξηση στην έκδοση και αποδοχή ψηφοδελτίων γύρω στις 10:26 υποδηλώνει ότι αποστέλλονται υπενθυμίσεις για ψηφοφορία. Το βλέπουμε στο γράφημα και μπορούμε να κατατάξουμε ότι αυτή η ανωμαλία προκλήθηκε από το κάλεσμα του κόσμου να έρθει να ψηφίσει».  αυτός πρόσθεσε.

Η Diana Gurtskaya , Πρόεδρος της Επιτροπής για το Προσβάσιμο Περιβάλλον και την Ανάπτυξη Πρακτικών Συνεκπαίδευσης, μίλησε για τον δημόσιο έλεγχο στη διασφάλιση των εκλογικών δικαιωμάτων των πολιτών με αναπηρία .

Σύμφωνα με το Ταμείο Συντάξεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 11 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν αναπηρία, εκ των οποίων πάνω από ένα εκατομμύριο απαιτούν ειδικούς όρους για την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου. Πρόκειται για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, άτομα με προβλήματα ακοής, καθώς και ψηφοφόρους με διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος.

«Οι παρατηρητές μας επιβεβαιώνουν ότι, γενικά, η ψηφοφορία για ψηφοφόρους με αναπηρία γίνεται πιο προσιτή και άνετη. Τουλάχιστον οι αρχές της πόλης κάνουν τα πάντα για αυτό. Οι περισσότεροι από τους χώρους βρίσκονται στους πρώτους ορόφους και πληρούν τα κριτήρια προσβασιμότητας, διαθέτουν χειρολισθήρες, δάπεδο, ράμπες, κουμπιά κλήσης βοήθειας και ενδείξεις αφής. Επιπλέον, οι εθελοντές βοηθούν τους ψηφοφόρους με αναπηρίες».  είπε η Γκούρτσκαγια.

Η Έλενα Λιάσοβα , επικεφαλής του αρχηγείου δημόσιας παρατήρησης των εκλογών στην περιοχή , μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι εκλογές στο Καρατσάι-Τσερκεσσία .

«Έχουμε 156 εκλογικά τμήματα και 176 παρατηρητές. Δεν υπάρχουν σημαντικές παραβιάσεις. Η μόνη έκκληση ήταν από εκπροσώπους του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι επέμειναν ότι δεν επιτρεπόταν στους παρατηρητές τους να εισέλθουν στο εκλογικό τμήμα. Αναλύσαμε αυτήν την υπόθεση και αποδείχθηκε ότι το ίδιο το κόμμα έφταιγε που δεν υπέβαλε σωστά την αίτηση: ανέφερε λανθασμένα το όνομα του παρατηρητή του».  είπε.

Η Galina Gorbatykh , Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής του Δημοτικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες, τις κατασκευές και τους δρόμους, μέλος του Δημοσίου Επιμελητηρίου της Buryatia, με τη σειρά της, πρόσθεσε ότι οι εκλογές στη δημοκρατία θα διεξαχθούν μια μέρα και δεν καταγράφηκαν παραβάσεις.

Ο Andrey Tsarev , μέλος του OP RF από την περιοχή Pskov, και η Nina Chiplakova , πρόεδρος του OP της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας-Αλανίας, μίλησαν επίσης για τα χαρακτηριστικά της εκλογικής διαδικασίας στις περιφέρειες .

Εκλογές σε διάφορα επίπεδα διεξάγονται στη Ρωσία για τρεις ημέρες ως μέρος μιας ημέρας ψηφοφορίας από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, συνολικά, περίπου 4,7 χιλιάδες προεκλογικές εκστρατείες θα πραγματοποιηθούν σε 82 περιφέρειες. Η απευθείας ψηφοφορία θα εκλέξει 14 κυβερνήτες, βουλευτές έξι νομοθετικών συνελεύσεων και δημοτικά συμβούλια 12 διοικητικών κέντρων.

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………………..