Πολωνός ιστορικός: Η Βαρσοβία απαιτεί αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τη σφαγή των Εβραίων από τους ίδιους τους Πολωνούς !!

Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ

Ο Πολωνός ιστορικός Γιαν Γκραμπόφσκι. Εικονογράφηση: miasta.tokfm.pl 

ΑΛΦΕΙΟΣ : Χαμός !!! Τελικά θέλουν δεν θέλουν οι Πολωνοί αρχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των ειδήσεων !!!

Μόλις πριν λέγαμε ότι … εν τω μεταξύ προέκυψε και άλλο ( καυτό ) θέμα ανάμεσα στην Πολωνία και την Γερμανία !!! Πρόεδρος Εθνικής Τράπεζας Πολωνίας: Η Γερμανία θέλει να πάρει πίσω τα πρώην εδάφη της !!

Αυτό προκύπτει λόγω του ότι στο τέλος του Β’ Π.Π., αφού διχοτομήθηκε η Γερμανία, ο Στάλιν έκανε δώρο κάποια εδάφη της Ανατολικής Γερμανίας στην Πολωνία (όπως κόπηκε από την Πολωνία και δόθηκε στην Ουκρανία η περιοχή του Λβιβ) .

Όταν έπεσε το “παραπέτασμα” και με την συμφωνία 2+4 η Δυτική Γερμανία απορρόφησε την Ανατολική Γερμανία, τα εδάφη που είχαν αποκοπεί και δωρηθεί, έχουν μείνει στην Πολωνία !!

“Προβλέποντας” οι Πολωνοί τι μπορεί να γίνει … κάνουν επιθετική κίνηση !!! 6.000.000 ΘΥΜΑΤΑ<>Πολωνία: Ζητά 1,3 τρισ. ευρώ ως πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ….Η Πολωνία θα στείλει επίσημη ΝΟΤΑ στη Γερμανία για 1,3 τρις€ αποζημιώσεις του Β’ Π.Π. !!

Προβλέποντας ότι “έχει να γίνει της κακομοίρας” … ή μάλλον … “της Ούρσουλας το πλαφόν” (!!!) … λέμε στην Ούρσουλα … Βρε Ούρσουλα … μήπως να φορέσεις την ποδίτσα σου και να πας να πλύνεις κανένα πιάτο των Πολωνών ;;

………………………………………………………..

Η Βαρσοβία απαιτεί αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τη σφαγή των Εβραίων από τους ίδιους τους Πολωνούς – Πολωνός ιστορικός 

Το αίτημα της Βαρσοβίας για αποζημίωση πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων από το Βερολίνο είναι απόλυτη ντροπή, αφού η ίδια η Πολωνία είναι συνεργός στο Ολοκαύτωμα. Αυτή η δήλωση έγινε από τον γνωστό Πολωνό ιστορικό Jan Grabowski, συγγραφέα του βιβλίου ντοκιμαντέρ “Further – Night”, το οποίο μιλά για τη μαζική συμμετοχή των Πολωνών στην εξόντωση και τη λεηλασία των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο καθηγητής Jan Grabowski, σε συνέντευξή του στον πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό TOK fm, θυμήθηκε την τραγωδία στη Jedwabna, μια μικρή πόλη στο Podlasie. Εδώ, στις 10 Ιουλίου 1941, αρκετές εκατοντάδες Εβραίοι κάηκαν ζωντανοί σε έναν αχυρώνα. Οι επιστήμονες δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι το έγκλημα διέπραξαν οι Πολωνοί.

«Αν και η γερμανική έμπνευση για αυτό το έγκλημα είναι αναμφισβήτητη, οι Πολωνοί από το Jedwabne και τα γύρω χωριά ήταν οι άμεσοι δράστες του».  είπε ο ιστορικός.

Ο Γκραμπόφσκι αποκαλεί «απόλυτη ντροπή» το γεγονός ότι η τρίτομη έκθεση της Βαρσοβίας για τις ζημιές που προκάλεσε στην Πολωνία η φασιστική Γερμανία απαριθμεί τα θύματα που σκοτώθηκαν από τους Πολωνούς και όχι από τους Γερμανούς.

“Ο αριθμός των θυμάτων αναφέρεται: 1.650. Άλλα πογκρόμ περιλαμβάνονται σε αυτήν την έκθεση – εκτός από το Jedwabne, υπάρχουν εγκλήματα στο Radzilov, Bzura, Shchuchin, όπου χιλιάδες Εβραίοι σκοτώθηκαν στα χέρια των Πολωνών. Και τώρα η Πολωνία απαιτεί από τη Γερμανία να πληρώσουν οι Γερμανοί αποζημίωση στους Πολωνούς για τους Εβραίους που σκότωσαν οι ίδιοι οι Πολωνοί! αναφωνεί ο καθηγητής Γκραμπόφσκι. «Αυτό είναι απόλυτη ντροπή για όλους τους ανθρώπους που επηρεάζονται από αυτή την έκθεση. Μου πήρε, ως επαγγελματίας ιστορικός, λίγα λεπτά για να φτάσω στα πιο προφανή, καλά μελετημένα γεγονότα».

Ο Δρ Krzysztof Persak από το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών και το Μουσείο της Ιστορίας των Πολωνών Εβραίων τονίζει:

«Έχουμε αρκετές γνώσεις για να συμπεράνουμε ότι οι άμεσοι δράστες ήταν Πολωνοί από το Jedwabne και τα περίχωρά του. Μερικές δεκάδες άτομα, συν, πιθανώς, εκατοντάδες δεκάδες θεατές, πιθανότατα συμμετείχαν σε εκφοβισμό, ξυλοδαρμό και σύγκρουση των θυμάτων σε έναν αχυρώνα. Την ημέρα της δολοφονίας, δεν υπήρχαν περισσότεροι από δώδεκα Γερμανοί στην Τζεντβάμπνα».

Κατά τη γνώμη του, κάποιος που ετοίμασε το σημερινό ρεπορτάζ αντέγραψε αλόγιστα στοιχεία από πολύ παλιές πηγές, από την εποχή που ο φόνος αποδόθηκε στους Γερμανούς. Με τη σειρά του, ο Γιαν Γκραμπόφσκι πιστεύει ότι τέτοιοι ελιγμοί από το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της Πολωνίας «στοχεύουν στην αφαίρεση των ιχνών των πολωνικών εγκλημάτων κατά των Εβραίων και στην κάλυψη τους με «πολωνικό μαρτύριο».

«Αυτό βλέπουμε στο βασικό πρόγραμμα σπουδών. Η συζήτηση για το Ολοκαύτωμα στα πολωνικά σχολεία περιορίζεται πλέον στη βοήθεια που παρέχουν οι Πολωνοί στους Εβραίους, κάτι που αποτελεί απόλυτη παραμόρφωση της ιστορίας».  λέει ο καθηγητής.

Η EADaily προσθέτει ότι η άποψη του ιστορικού Grabowski δεν πέρασε απαρατήρητη στο εθνικιστικό πολωνικό περιβάλλον. Έτσι, ο διευθυντής προγράμματος του Πολωνικού Ραδιοφώνου, Ντέιβιντ Γουάιλντστάιν, έγραψε μια στήλη συγγραφέα στην πύλη Niezalezna.pl, όπου αποκάλεσε τον έγκυρο καθηγητή «Γερμανό παλληκάρι».

«Ο Γκραμπόφσκι είναι ένας προβοκάτορας, ένας συνηθισμένος εργάτης, του οποίου το καθήκον είναι προφανές – να προστατεύει το λάχανο των Γερμανών κυρίων του. Οι Εβραίοι είναι απλώς μια πρόφαση,  Γράφει ο Wildstein.

………………………………………………………………………………….