Πηγή Ρωσσικού Υπουργείου Άμυνας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται άνευ προηγουμένου απώλειες και η Ρωσσία ισοπεδώνει το μέτωπο

News

Εικονογράφηση: topwar.ru 

Οι ενεργές εχθροπραξίες συνεχίζονται στην κατεύθυνση Χάρκοβο-Ιζιούμ. Οι ρωσικές μονάδες ανασυγκροτούνται και ισοπεδώνουν τη γραμμή του μετώπου, η οποία ήταν αρχικά μειονεκτική για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου, πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στην EADaily .

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανασυγκρότηση λαμβάνει χώρα με ελάχιστες απώλειες – οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κάνουν ελιγμούς, διατηρούν προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και στενά αλληλεπιδρούν με διάφορους κλάδους και τύπους στρατευμάτων. Τα ουκρανικά στρατεύματα, προχωρώντας με το πιο εκπαιδευμένο προσωπικό, τη γροθιά σοκ, που σχηματίστηκε για γρήγορη επίθεση, υφίστανται τεράστιες απώλειες, παρά το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός ξένων μισθοφόρων παρέχει υποστήριξη στους ένοπλους σχηματισμούς. Το γεγονός ότι οι απώλειες είναι απαγορευτικές αποδεικνύεται από τα υπερπλήρη νοσοκομεία όχι μόνο στο κοντινό Χάρκοβο, αλλά και σε μια σειρά από άλλες πόλεις. Τα ουκρανικά νεκροτομεία δεν είναι λιγότερο υπερπλήρη σήμερα. Σύμφωνα με μέσες εκτιμήσεις, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια αυτής της αντεπίθεσης κυμαίνονται από 2,5 χιλιάδες έως 5 χιλιάδες άτομα σε λίγες ημέρες.

Φεύγοντας από τους οικισμούς, τα ρωσικά στρατεύματα δεν τους μετατρέπουν σε απόρθητα φρούρια, αλλά παρασύρουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην ανοιχτή περιοχή, όπου τους γίνονται μαζικά πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας, πυροβολικό και αεροσκάφη. Ήδη, επιπλέον εφεδρείες με βαρύ εξοπλισμό και όπλα μεταφέρονται στην κατεύθυνση, που θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του μετώπου. Η τρέχουσα τακτική υποχώρηση είναι αρκετά δικαιολογημένη – σας επιτρέπει να σώσετε τις ζωές Ρώσων στρατιωτών που θα ανασυνταχθούν και θα εξαπολύσουν αντεπίθεση.

Είναι ενδιαφέρον ότι για την επίθεση στην κατεύθυνση του Kharkov, η Ουκρανία χρησιμοποίησε όλες τις εφεδρείες της, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων που συμμετείχαν στην επίθεση στο Kherson. Υπάρχουν τοπικές νίκες, αλλά δόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με τίμημα τεράστιων απωλειών, το μέγεθος των οποίων κρύβει η επίσημη κυβέρνηση, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα αποκαλυφθούν σύντομα. Αυτό φοβόταν η ηγεσία του ουκρανικού στρατού – οι στρατηγοί και η διοίκηση ήταν ενάντια στην απερίσκεπτη επίθεση, αλλά ο πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelensky έκανε τα στραβά μάτια σε αυτό για να δημιουργήσει την εμφάνιση της μαχητικής ικανότητας του στρατού του και συνοδεύουν αυτό με PR προπαγανδιστών πλήρους απασχόλησης. Ταυτόχρονα, το καθεστώς του Κιέβου θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα όταν γίνει γνωστός ο αριθμός των απωλειών.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την επίθεση των ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών στην κατεύθυνση Kharkiv-Izyum και επίσης δεν αξίζει τον κόπο να διογκωθεί ο πανικός εκ των προτέρων, ο οποίος μπορεί να εντοπιστεί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης παρερμηνεία της επικαιρότητας. Συχνά αυτά τα λανθασμένα συμπεράσματα παραπλανούν περαιτέρω το κοινό και βοηθούν τον αντίπαλο.

…………………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Nebenzya για την κατάσταση στο Donbass: “Αντεπίθεση” του Ζελένσκι με χιλιάδες πτώματα Ουκρανών στρατιωτών στα χωράφια και τα δάση !!

……………………………………………………………………………………