Ρωσσία. Αντίο δολάρια: Από 9/9/22 θα εκδοθούν σε ρούβλια μετρητά από λογαριασμούς και καταθέσεις σε ξένο νόμισμα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εικονογράφηση: rbk.ru
Αντίο δολάρια: μετρητά από λογαριασμούς και καταθέσεις σε ξένο νόμισμα θα εκδοθούν σε ρούβλια

Η ανάληψη μετρητών που πιστώνονται σε λογαριασμό σε ξένο νόμισμα ή τραπεζική κατάθεση από τις 9 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί σε ρούβλια με τη συναλλαγματική ισοτιμία της τράπεζας, όπως μεταδίδει το EAdaily

Όπως διευκρινίζεται στο μήνυμα της Κεντρικής Τράπεζας, την ίδια στιγμή, το νόμισμα που πιστώθηκε από τις 9 Μαρτίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2022 εξακολουθεί να εκδίδεται σε ρούβλια με την ισοτιμία της τράπεζας, αλλά το ποσό δεν πρέπει να είναι μικρότερο από αυτό που υπολογίζεται με την επίσημη ισοτιμία της Τράπεζας της Ρωσίας την ημέρα της πληρωμής.

Το τρέχον καθεστώς έχει ως εξής: το ποσό που εκδίδουν οι τράπεζες εκδίδεται επίσης με το επιτόκιο τους, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από αυτό που υπολογίζεται με την επίσημη ισοτιμία της Κεντρικής Τράπεζας την ημέρα πληρωμής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ρωσίας παρέτεινε έως τις 9 Μαρτίου 2023 την απαγόρευση στις τράπεζες να χρεώνουν προμήθεια από ιδιώτες όταν εκδίδουν ξένο νόμισμα από καταθέσεις ή λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι αυτό το μέτρο εισήχθη αρχικά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους με περίοδο ισχύος έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2022.

«Επίσης, μέχρι τις 9 Μαρτίου 2023, θα υπάρχει απαγόρευση των προμηθειών για τη μετατροπή ξένων νομισμάτων σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ, εάν η μετατροπή έγινε για την επακόλουθη έκδοση κεφαλαίων».  ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή.

Νωρίτερα, η Τράπεζα της Ρωσίας επέκτεινε επίσης, έως τις 9 Μαρτίου 2023, τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών σε ξένο νόμισμα από λογαριασμούς και καταθέσεις φυσικών προσώπων. Μπορούν να κάνουν ανάληψη σε ξένο νόμισμα μόνο χρήματα που έχουν λάβει στον λογαριασμό ή να καταθέσουν πριν από τις 9 Μαρτίου 2022. Το όριο ανάληψης είναι 10 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ ή το ισόποσο αυτού του ποσού σε ευρώ. Η έκδοση συναλλάγματος πραγματοποιείται σε δολάρια ΗΠΑ ή ευρώ, ανεξάρτητα από το νόμισμα κατάθεσης ή λογαριασμού.

……………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

RTL: Η Ρωσσία κολυμπάει στο χρήμα !! Κερδίζει 3.700 €/second από πετρέλαιο και φυσικό αέριο !!

Ο Πούτιν εξήγησε σε Ρώσσους επιχειρηματίες γιατί συνελήφθησαν τα γιοτ και οι λογαριασμοί τους στο εξωτερικό

2,43τρις ρούβλια κατέθεσαν Ρώσσοι πολίτες στις τράπεζες στο διάστημα Απρίλιος-Αύγουστος 2022 !!

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αύξηση του βασικού της επιτοκίου: ΜΕ 1,25% ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ!

Τράπεζα της Αγγλίας: Ο Πούτιν «σπρώχνει το Ηνωμένο Βασίλειο σε ύφεση» !!

……………………………………………………………………………………………………..