«Ευγνωμοσύνη» Κιέβου: Το πλοίο του ρουμανικού ναυτικού ανατινάχθηκε από ουκρανική νάρκη 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έργο τέχνης: Forțele Navale Romane 

Ένα ρουμανικό πολεμικό πλοίο ανατινάχθηκε από παρασυρόμενη ουκρανική νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου, Βουκουρέστι, μεταδίδει το EADaily

Το ναυτικό τμήμα διευκρίνισε ότι το ρυμουλκό «Υλοχαγός Dimitrie Nicolescu» (DM-29) έφτασε περίπου στις 17:45 της προηγούμενης ημέρας στην περιοχή όπου εθεάθη εκρηκτικό αντικείμενο προκειμένου να το εξουδετερώσει. Ωστόσο, τον εμπόδισαν οι καιρικές συνθήκες, που οδήγησαν στην υπονόμευση του ίδιου του πλοίου.

Το ρουμανικό Πολεμικό Ναυτικό διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τους επιχειρησιακούς κανονισμούς αυτών των εκδηλώσεων, μια ομάδα δυτών σε εξειδικευμένο σκάφος έπρεπε να προχωρήσει στο ορυχείο. Ωστόσο, οι υδρομετεωρολογικές συνθήκες στην παράκτια περιοχή επιδεινώθηκαν απότομα: η ταχύτητα του ανέμου αυξήθηκε στα 10-12 m/s και τα θαλάσσια κύματα έως και 4 βαθμούς (1,5-2 m ύψος). Αυτή η κατάσταση εμπόδισε το σκάφος του ΕΟΔ να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει την αποστολή του.

«Παρόλο που λήφθηκαν μέτρα ασφαλείας μετά το σκοτάδι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το πολεμικό πλοίο χτυπήθηκε από ναυτική νάρκη, η οποία παρασύρθηκε από την καταιγίδα. Ως αποτέλεσμα αναφλεγμονής, σχηματίστηκε μια μικρή νεροτρύπα, που βρίσκεται στο όριο της ίσαλης γραμμής του πλοίου, στην πρύμνη (ουρά του πλοίου)».  – ανέφερε τις λεπτομέρειες του συμβάντος, η υπηρεσία Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες, δεν διαταράχθηκε η άνωση του πλοίου. Αμέσως μετά την πυροδότηση της νάρκης, το πλήρωμα μπλόκαρε το σύστημα αποχέτευσης και περιόρισε την πρόσκρουση του θαλασσινού νερού που εισέρχεται στο πίσω διαμέρισμα.

Με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, θαλάσσιο σκάφος με δύτες «Grozavul» αναχώρησε από το λιμάνι της Κωνστάντζας για να παράσχει βοήθεια και να ρυμουλκήσει κατεστραμμένο θαλάσσιο βυθοκόρο σε λιμάνι που βρίσκεται 25 μίλια βορειοανατολικά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ναυτικές οβίδες παρασύρονται στη Μαύρη Θάλασσα μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ναρκοθέτησαν τις ακτές της Οδησσού, από εκεί εκρηκτικά αντικείμενα σκίστηκαν από μια καταιγίδα και μεταφέρθηκαν στη θάλασσα. Την ίδια στιγμή, το Κίεβο έσπευσε να κατηγορήσει τη Ρωσία για εξόρυξη του Βοσπόρου. Αργότερα, οι ναυτικές δυνάμεις της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας εντόπισαν τακτικά ουκρανικές νάρκες κατά των πλοίων να παρασύρονται ανεξέλεγκτα στη θάλασσα και στον ποταμό Δούναβη και τις εξουδετέρωσαν.

Όπως ανέφερε η EADaily , από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, το Βουκουρέστι υποστηρίζει ενεργά το Κίεβο όχι μόνο πολιτικά, αλλά και προμηθεύοντας όπλα στο ΝΑΤΟ, και εξασφαλίζει επίσης την εξαγωγή ουκρανικού σιτηρού στην Ευρώπη μέσω των λιμανιών του.

«Υποστηρίζοντας σθεναρά την Ουκρανία στον πόλεμο που η Ρωσία εξαπέλυσε παράνομα και παράνομα, υπερασπιζόμαστε ρεαλιστικά τη δική μας ασφάλεια, ευημερία και το σύστημα των δημοκρατικών μας αξιών  », δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών Μπογκντάν Αουρέσκου .

………………………………………………………

1 Ιουλίου Το βουλγαρικό ναυτικό εκκαθάρισε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα

………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Στις εκβολές του Δούναβη ανατινάχθηκε από αδέσποτη ουκρανική νάρκη ένα γεωγραφικό σκάφος !!

…………………………………………………………………………………………………….