Ο Πούτιν εξήγησε σε Ρώσσους επιχειρηματίες γιατί συνελήφθησαν τα γιοτ και οι λογαριασμοί τους στο εξωτερικό

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα

 Οι Ρώσσοι επιχειρηματίες δεν θα είχαν χάσει τους λογαριασμούς και τα γιοτ τους αν είχαν λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις και τις κρατούσαν εντός της χώρας και όχι στο εξωτερικό. Αυτό δήλωσε ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου, στην ολομέλεια του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF).. σύμφωνα με το EAdaily

«Είπα σε πολλούς ανθρώπους στην εποχή μου, ξέρετε: τρέχετε για να υπερασπιστείτε τα συμφέροντά σας. Κάτι συνελήφθη εκεί – λογαριασμοί, βάρκες και ούτω καθεξής. Προειδοποιήθηκε για αυτό. Θα ήταν καλύτερα αυτά τα σκάφη να μείνουν εδώ και τα χρήματα να επενδύονται όχι σε ξένα περιουσιακά στοιχεία, αλλά στην ανάπτυξη της ρωσσικής υποδομής. Τίποτα δεν θα χανόταν, όλα θα ήταν εδώ, στην Πατρίδα. Και θα είχαν λάβει κέρδη από τα χρήματα που επενδύθηκαν», είπε, σχολιάζοντας τις συλλήψεις των περιουσιακών στοιχείων ορισμένων Ρώσων επιχειρηματιών στο εξωτερικό.

Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι «μάθημα για όλους».

«Μίλησα για αυτό και προειδοποίησα. Όχι επειδή είμαι πιο έξυπνος, αλλά απλώς επειδή έχω περισσότερες πληροφορίες. Αλλά πολλοί, παρεμπιπτόντως, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κάθονται σε αυτήν την αίθουσα, συνειδητοποιώντας αυτό, δεν κράτησαν τίποτα συγκεκριμένο εκεί – πάνω από το λόφο. Και όλοι είναι εδώ στο σπίτι. Και αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο, στην πραγματικότητα»,  πρόσθεσε ο Ρώσσος ηγέτης.

………………………………………………………………………………..