Ο Μπάιντεν απογοητεύει το Κίεβο με την τελική απόφαση για τη Ρωσσία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Εικονογράφηση: abcnews.go.com

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν την τελική απόφαση να μην συμπεριλάβουν τη Ρωσία ως «κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Λευκός Οίκος την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με το Al-Arabiya σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ «εξετάζουν την κίνηση».

Αν και το καθεστώς του Κιέβου πίεσε ενεργά να αναγνωριστεί η Ρωσία ως «κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία», η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre είπε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου ότι ο Μπάιντεν είχε λάβει την τελική απόφαση ενάντια σε μια τέτοια αναγνώριση.

«Αυτός δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός και όχι ο ισχυρότερος δρόμος προς τα εμπρός», εξήγησε ο αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. «Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες για την Ουκρανία και τον κόσμο».

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει δημόσια την κυβέρνηση Μπάιντεν για μια τέτοια κίνηση, λέγοντας ότι θα μπορούσε να διακόψει εντελώς τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο παγκόσμιων δυνάμεων.

Νωρίτερα φέτος, δύο αμερικανοί γερουσιαστές εισήγαγαν ψήφισμα με το οποίο η Ρωσία λογοδοτεί για τις ενέργειές της στην Ουκρανία, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, να χαρακτηριστεί η Ρωσία ως «ταμπέλα τρομοκρατίας».

Οι ΗΠΑ έχουν ονομάσει μόνο τέσσερις χώρες ως «κράτος χορηγούς της τρομοκρατίας»: το Ιράν, τη Συρία, τη Βόρεια Κορέα και την Κούβα, υπενθυμίζει το παναραβικό τηλεοπτικό κανάλι.

ΠΗΓΗ

………………………………………….
Σχόλιο Αλφειού : Απεναντίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας» η Ουκρανία, μετά μάλιστα την επίσημη Έκθεση της Europol , αλλά και την ομολογία ενός Ουκρανού στρατιώτη, της 54ης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού, του Maxim Dvornichenko, ο οποίος συνελήφθη από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, που είπε πώς οι ξένοι αφαιρούν τα όπλα που προμηθεύει η Δύση.
Επικρατεί δε φόβος (και) στις ευρωπαϊκές αρχές, ότι ο εξοπλισμός μπορεί να περάσει σε χέρια τρομοκρατών. Η υπόθεση είναι γνωστή, από όταν ξεκίνησε στην Ουκρανία το λαθρεμπόριο όπλων στην Ουκρανία το 2014, αλλά τώρα παίρνει άλλες διαστάσεις…
.
Το αν θα μπορούσε ή θα έπρεπε να χαρακτηριστεί ως «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας» η Ουκρανία, έγκειται στο γεγονός ότι ο οπλισμός κλέβεται από σημεία που παραδίδεται όταν καταφθάνει. Σημεία που ελέγχονται από τον Ουκρανικό στρατό, που διοικείται από το ίδιο το καθεστώς του Ζελένσκι !! Πως μπορεί να εξαφανίζονται οπλικά υλικά αν δεν κάνουν τα “στραβά μάτια” ή ακόμα ίσως και να συμμετέχουν ανώτεροι στρατιωτικοί και πολιτικοί της Ουκρανίας σε αυτό το λαθρεμπόριο όπλων ;;;
.
ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ieidiseis.gr ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΓΡΑΦΕΙ … [ … Οπως δήλωνε χαρακτηριστικά τότε σε συνέντευξή του ο πρώην υπεύθυνος του ΝΑΤΟ για την επιχείρηση ενάντια στη διάδοση των φορητών όπλων, συνταγματάρχης Ζακ Μποντ, «δεν είναι γνωστό πού πηγαίνουν πραγματικά τα όπλα που παραδίδονται στην Ουκρανία. Ακόμα και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραδέχονται ότι δεν ξέρουν. Ωστόσο, είναι σαφές ότι όλα αυτά τα όπλα εξαφανίζονται πριν φτάσουν στο μέτωπο. Υπάρχουν αναφορές για αύξηση της εγκληματικότητας στο Κίεβο. Στην πραγματικότητα, οι δυτικές χώρες τροφοδοτούν αυτό που ο Παγκόσμιος Δείκτης Οργανωμένου Εγκλήματος αποκαλεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές εμπορίου όπλων στην Ευρώπη». Ήταν την ίδια μέρα, στις 9 Ιουνίου, όταν οι φόβοι αυτοί επιβεβαιώθηκαν, καθώς αρκετά όπλα βρέθηκαν να πωλούνται στο dark web… ]
.

…………………………………………………………………………………….