G7: επιβολή ορίου τιμών στο ρωσσικό πετρέλαιο. ΟΠΕΚ: μείωση παραγωγής = αύξηση τιμής !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εικονογράφηση: opec.org.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Την 15 Ιουλίου 2022 δημοσιεύσαμε την είδηση ότι Η Σαουδική Αραβία διπλασιάζει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία. Κι αυτό διότι λόγω των διεθνών κυρώσεων, η Ρωσσία πουλά το πετρέλαιο της στην παγκόσμια αγορά με σημαντικές εκπτώσεις. Με φόντο τον πόλεμο της Ουκρανίας, πολλά κράτη αρνούνται να αγοράσουν ρωσικό πετρέλαιο. Από την άλλη πλευρά, άλλες, όπως η Κίνα και η Ινδία, καθώς και πολλές χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, έχουν αυξήσει τις εισαγωγές τους.

Οι G7 βάζουν πλαφόν τιμής στο ρωσσικό πετρέλαιο !! Αυτοκαταργούν το δόγμα της “ελεύθερης αγοράς” του καπιταλισμού !!

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, χρησιμοποιεί το φθηνό εισαγόμενο ρωσσικό πετρέλαιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια εξάγει το δικό της ακριβό αργό πετρέλαιο !!!

Ποιοί χάνουν ;; Φυσικά τα κορόϊδα που υποκύπτουν στις πιέσεις των “G7” και δεν αγοράζουν φθηνό ρωσσικό πετρέλαιο, αυτοκαταστρέφοντας τις οικονομίες τους !!! Στο τέλος θα μείνουν “ταπί και ψύχραιμοι” …

Οι BRICS ανακοίνωσαν ότι, Σ.Αραβία, Αίγυπτος και Τουρκία επιθυμούν να ενταχθούν !!

Οι G7 “μπορεί” να χάσουν την παγκόσμια ηγεσία από τους BRICS !! Η λέξη “μπορεί” είναι απλά σχήμα λόγου !!! Ήδη η μετατόπιση των πόλων της παγκόσμιας οικονομικοπολιτικής τάξης πλησιάζει στο σημείο “G” … Ο Πούτιν ανακοίνωσε την άφιξη μιας νέας παγκόσμιας τάξης !!

The New Development Bank: a Stronger Role for BRICS in the Global Financial Architecture.

BRICs ,,, BRICS … BRICS … BRICS … BRICS Bolsonaro: Το φθηνό ρωσσικό ντίζελ έρχεται στη Βραζιλία ! Οι οικονομικές κυρώσεις δεν λειτούργησαν

………………………………………..

Ο ΟΠΕΚ + δεν άκουσε τους «επτά μεγάλους»: η παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί 

Ο ΟΠΕΚ + δεν εισάκουσε τις εκκλήσεις των G7 για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου. Οι συμμετέχοντες στη συμφωνία αποφάσισαν μάλιστα να μειώσουν την ποσόστωση παραγωγής. Αλήθεια, όχι πολύ ακόμα. Σε αυτές τις ειδήσεις, το πετρέλαιο επίσης αυξήθηκε ελαφρά στην τιμή – κατά 3%, στα 96,6 $ ανά βαρέλι Brent.

Οι υπουργοί των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ αποφάσισαν να επιστρέψουν στο επίπεδο παραγωγής τον Αύγουστο και να μειώσουν την ποσόστωση παραγωγής κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΕΚ.

«Η συνάντηση σημείωσε ότι η υψηλότερη αστάθεια και η αυξημένη αβεβαιότητα απαιτούν συνεχή αξιολόγηση των συνθηκών της αγοράς και προθυμία άμεσης προσαρμογής της παραγωγής σε διάφορες μορφές εάν είναι απαραίτητο, και ότι ο ΟΠΕΚ + έχει τη δέσμευση, την ευελιξία και τα κεφάλαια στους υπάρχοντες μηχανισμούς».  λέει το έγγραφο.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ ακολούθησε συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της G7 που ενέκριναν την επιβολή ορίου τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου. Αυτό αναμένεται να γίνει τον χειμώνα. Στο μεταξύ, οι χώρες της G7 κάλεσαν τις χώρες παραγωγής να αυξήσουν την παραγωγή προκειμένου να αποφευχθεί η αστάθεια.

Η θέση των δυτικών χωρών εκνευρίζει όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και τη Μέση Ανατολή. Οι G7 καταβάλλουν πολλές προσπάθειες για να μειώσουν τις τιμές των πρώτων υλών, κάτι που επίσης δεν αρέσει στις χώρες παραγωγής. Πιστεύουν ότι η Δύση εξαπατά την αγορά.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman , δήλωσε ότι η κρίση στην αγορά πετρελαίου επιδεινώνεται και οι λόγοι είναι η διαφημιστική εκστρατεία στο χρηματιστήριο, οι κυρώσεις και η πληροφόρηση για τη μείωση των τιμών του πετρελαίου. . Ως εκ τούτου, είπε ότι το βασίλειο είναι έτοιμο να μειώσει την παραγωγή εάν χρειαστεί για να σταθεροποιήσει την αγορά.

Η θέση του υποστηρίχθηκε αμέσως από αρκετές χώρες παραγωγής στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ. Έτσι, ο υπουργός υποστήριξε τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες σταμάτησαν στα 96 δολάρια το βαρέλι.

«52 ημέρες μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία, το βασίλειο οδήγησε τον ΟΠΕΚ+ στη μείωση της παραγωγής. Και το καρτέλ είναι έτοιμο να το κόψει ακόμα περισσότερο». Ο αρθρογράφος του Bloomberg Χαβιέ Μπλας  γράφει στο Twitter .

Η Amena Bakr της Energy Intelligence πιστεύει ότι η μείωση της παραγωγής του Οκτωβρίου είναι συμβολική, αλλά στέλνει ένα μήνυμα στην αγορά ότι ο OPEC+ είναι σοβαρός.

Ο Igor Yushkov , κορυφαίος αναλυτής της FNEB και ειδικός στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο υπό την κυβέρνηση της Ρωσίας , συμφωνεί ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ+ είναι πιο συμβολική.

«Σηματοδοτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η ιρανική πυρηνική συμφωνία και η απελευθέρωση μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου στην αγορά δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε η Ουάσιγκτον. Εάν ο ΟΠΕΚ + μειώσει την παραγωγή, το Ιράν θα κερδίσει τη δική του, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα λάβουν μείωση στις τιμές του πετρελαίου»,  λέει ο ειδικός. Ο Igor Yushkov σημειώνει ότι η πρωτοβουλία μείωσης ανήκει στη Σαουδική Αραβία, της οποίας οι σχέσεις με το Ιράν είναι σαφώς αρνητικές.

ΠΗΓΗ

…………………………………..
………………………………………………………………………………..