Αέριο με αντάλλαγμα ηλεκτρική ενέργεια: Γαλλία και Γερμανία θα συνεργαστούν στον τομέα της ενέργειας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Όλαφ Σολτς και Εμανουέλ Μακρόν. Εικονογράφηση: ria.ru

ΑΛΦΕΙΟΣ : Σήμερα είπε ο Χάμπεκ ότι υπάρχει θέμα με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος επειδή η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι χαμηλή … “αλλά κάποια στιγμή θα βρέξει” πρόσθεσε, εννοώντας την μη μεταφορά κάρβουνου που χρειάζεται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή πλέον δεν έχει επαρκές αέριο !!!

……………………………………

Αέριο με αντάλλαγμα ηλεκτρική ενέργεια: Γαλλία και Γερμανία θα συνεργαστούν στον τομέα της ενέργειας

Η Γαλλία θα αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία, η οποία σε αντάλλαγμα θα της παρέχει ηλεκτρική ενέργεια εάν χρειαστεί τον χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης, ανακοίνωσε στις 5 Σεπτεμβρίου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Θα λύσουμε τα προβλήματα φυσικού αερίου, ώστε να μπορούμε να προμηθεύουμε αέριο στη Γερμανία εάν χρειαστεί αλληλεγγύη, και η Γερμανία θα παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και θα μας την παρέχει τις ώρες αιχμής», είπε ο πρόεδρος Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του μετά από τηλεδιάσκεψη με Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς .

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπενθύμισε ότι η Γαλλία κατάφερε να αποφύγει μια σημαντική αύξηση στις λιανικές τιμές της ενέργειας.

«Η Γαλλία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες όπου τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προστατεύονται καλύτερα. Πολλές χώρες λαμβάνουν τώρα μέτρα παρόμοια με τα δικά μας», είπε ο Μακρόν.

Κατά το παρελθόν έτος, το κράτος ξόδεψε 24 δισ. ευρώ για τον περιορισμό των τιμών της ενέργειας, εκ των οποίων τα 16,5 δισ. ευρώ δαπανήθηκαν για το πάγωμα των τιμών της ενέργειας για τα νοικοκυριά και 7,5 δισ. ευρώ για τις εκπτώσεις, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομίας την περασμένη Παρασκευή. καύσιμα.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………………….