Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη ρωσσική πρεσβεία στην Καμπούλ !

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ - RIA Novosti, 1920, 09/05/2022
© Φωτογραφία: Σελίδα Facebook της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Καμπούλ Πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ. Φωτογραφία αρχείου
Η τρομοκρατική ομάδα “Ισλαμικό Κράτος”* ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ, ανέφερε το Reuters , επικαλούμενο δήλωση του ISIS*.
.
Το πρωί, κοντά στο κτίριο του προξενικού τμήματος της διπλωματικής αποστολής, ένας βομβιστής πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό. Δύο υπάλληλοι της πρεσβείας και αρκετοί Αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν .
.
Ο Khalid Zadran, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, είπε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας σχεδίαζε να πυροδοτήσει το πλήθος, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του.
.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση, η προστασία της εξωτερικής περιμέτρου του κτιριακού συγκροτήματος ενισχύθηκε με τη συμμετοχή πρόσθετων δυνάμεων από τις αφγανικές αρχές και την τοπική αντικατασκοπεία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ .
Ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin έδωσε εντολή να ανοίξει ποινική υπόθεση για το θάνατο του προσωπικού της πρεσβείας.
* Τρομοκρατική ομάδα απαγορευμένη στη Ρωσία.

………………………………………………………………………………………