Το Cessna του ιδιοκτήτη της Quick Air συνετρίβη στη Βαλτική Θάλασσα. Νεκροί αυτός και η οικογένεια του.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ηλιοβασίλεμα στη Βαλτική Θάλασσα - RIA Novosti, 1920, 09/05/2022
© RIA Novosti / Ντμίτρι Κορομπείνικοφ Ηλιοβασίλεμα στη Βαλτική Θάλασσα. Φωτογραφία αρχείου

Ο ιδιοκτήτης της Quick Air, Grisemann και η οικογένειά του πέθαναν στη Βαλτική Θάλασσα

Ο Carl-Peter Griesemann, ιδιοκτήτης της εταιρείας αεροπορικών ταξί και ιατρικών αεροσκαφών Quick Air, επέβαινε στο Cessna που συνετρίβη στη Βαλτική Θάλασσα με την οικογένειά του, ανέφερε η εφημερίδα Diario de Sevilla .
.
“Η οικογένεια Grisemann πέταξε με ένα ιδιωτικό τζετ με τα δύο σκυλιά της. Στο αεροπλάνο ήταν πιλότος ο ίδιος ο Grisemann”, γράφει το δημοσίευμα.
.
Εκτός από τον επιχειρηματία, στο πλοίο επέβαιναν η σύζυγός του και τα δύο παιδιά του, αναφέρει η εφημερίδα.
.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια έχει σπίτι στο χωριό Zaara de los Atunes στην ισπανική επαρχία Κάντιθ. Πετούσαν συχνά από το τοπικό αεροδρόμιο Jerez προς την Κολωνία , όπου εδρεύει η Quick Air.
.
Την Κυριακή, η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ένα μικρό αεροπλάνο Cessna που εκτελούσε δρομολόγια από την Ισπανία στην Κολωνία συνετρίβη στη Βαλτική Θάλασσα κοντά στο Ventspils . Στο πλοίο επέβαιναν τέσσερα άτομα και οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών της Γαλλίας και της Ισπανίας, που ειδοποιήθηκαν, δεν μπορούσαν να δουν κανέναν μέσα. Το λετονικό πρακτορείο ειδήσεων LETA υποστήριξε αργότερα ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν έξι άτομα.
Σύμφωνα με το Diario de Sevilla, ο πιλότος επικοινώνησε μόνο μία φορά, λίγο μετά την απογείωση από το ισπανικό αεροδρόμιο. Τότε ο πιλότος ανέφερε πρόβλημα με την πίεση στην καμπίνα.
.
Ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας Άρτις Πάμπρικς δήλωσε ότι ένα σωστικό πλοίο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στάλθηκε στο σημείο της συντριβής. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό ακριβώς στα χωρικά ύδατα ποιου κράτους συνετρίβη το αεροσκάφος.

…………………………………………………………………………