Οι Μολδαβοί ζουν ένα δράμα με τη Ρουμάνα Sandu που έχουν μπλέξει !! Παίρνουν αέριο 5 φορές πάνω απ’ ότι η Ουγγαρία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Για τα όμορφα μάτια της». Εικονογράφηση: Telegram 

Μολδαβία. Οι Γκαγκαούζοι ζητούν από τη Ρωσία να τους προστατεύσει !! Δεν εμπιστεύονται την Sandu που είναι ρουμάνα !!

…………………………………………………….

«Έχουμε μια μπουρζουαζία»: Μολδαβοί και Γκαγκαούζοι κλωτσούν τη Σαντού στη Μόσχα

Δηλώνοντας ότι «δεν πρόκειται να πουλήσει ένα κομμάτι της χώρας για φθηνό φυσικό αέριο», η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σαντού προέτρεψε την ίδια στιγμή «να μην κάνουμε εικασίες για το τι ακριβώς ήθελε να ρωτήσει η Ρωσική Ομοσπονδία». Προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στο κοινό, η πρόεδρος εξέδωσε ένα μαγευτικό απόσπασμα λόγω έλλειψης λογικής:

«Δεν είπα τι ακριβώς ζήτησε η Ρωσία, αλλά είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν προσφέρει τιμή κάτω από την αγορά για όμορφα μάτια . Αυτή τη στιγμή μπορούμε μόνο να μαντέψουμε».

Έχοντας συνέλθει αφού άκουσε τα σκουπίδια, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ion Chicu , έθεσε εύλογα την ερώτηση:

«Δηλαδή, οι Ρώσοι «δεν ζήτησαν τη μισή χώρα για χαμηλότερη τιμή φυσικού αερίου», όπως είπε η Maia Sandu πριν από έναν μήνα ;»

Και ξέσπασε σε μια οργισμένη ομολογία για το θέμα του αερίου:

«Δεδομένου ότι «περίμενε να της ζητηθεί», αποφάσισε να μην διαπραγματευτεί καθόλου, ώστε «απέτυχαν να ρωτήσουν» και η προσδοκία δεν υλοποιήθηκε… Τον Αύγουστο του 2021, οι Ρώσοι πρόσφεραν στη Μολδαβία χαμηλότερη τιμή φυσικού αερίου σε σύγκριση με τους Ούγγρους και Σέρβοι!

Ποιος από τους λίγους που εξακολουθούν να αφήνουν τον εαυτό τους να χειραγωγείται από αυτόν τον προδοτικό και δόλιο χαρακτήρα μπορεί να μας πει τι ακριβώς παραχώρησαν οι Ούγγροι και οι Σέρβοι στους Ρώσους; Τι ακριβώς έδωσε ο Όρμπαν (πρωθυπουργός της Ουγγαρίας – επιμ.) στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να μπορεί πλέον να αγοράζει φυσικό αέριο σε τιμή ακριβώς πέντε φορές χαμηλότερη από τη δική μας;

Η τραγωδία που βιώνουμε τώρα λόγω της δεκαπλάσιας αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου είναι αποτέλεσμα της αντίληψης του κόσμου και της πραγματικότητας από αυτό το άτομο. Η χώρα έχει γίνει όμηρος ενός δραματικού μείγματος ανικανότητας, ανεπάρκειας και κακίας».

Εν τω μεταξύ, την παραμονή της επίσκεψής της στη Γκαγκαουζία, η Sandu ανακοίνωσε στο ProTV Κισινάου ότι «θα ζεσταθούμε με καυσόξυλα και κάρβουνο» και εάν η Gazprom σταματήσει τις παραδόσεις, οι αγορές θα πρέπει να γίνουν «στην τιμή της αγοράς» μέσω της Energocom. Οι πολίτες, από την άλλη, θα πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να «δείξουν φειδώ».

Για το οποίο πέταξε στο ακέραιο σε συνάντηση με τους βουλευτές του NSG. Το επιδεικτικό μαστίγωμα ξεκίνησε με την ομιλία της βουλευτού Έλενα Γιουρτσένκο :

«Έχουμε μια λάμπα και μια σόμπα με κοιλιά μπροστά μας. Έχω ένα τεράστιο αίτημα προς εσάς ως μητέρα, δασκάλα με 28 χρόνια εμπειρίας. Αφήστε τα όλα στην άκρη, μαζευτείτε, πηγαίνετε στη Ρωσική Ομοσπονδία, συμφωνήστε για την τιμή του φυσικού αερίου. Είσαι η πρόεδρος αυτής της χώρας, ο κόσμος σε εμπιστεύτηκε και σήμερα σε αμφισβητεί. Και όχι μόνο στη Γκαγκαουζία, αλλά σε όλες τις περιοχές της Μολδαβίας. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να κάθονται σε σχολεία με 15 βαθμούς στις τάξεις».

Σοκαρισμένη, η Σαντού απάντησε σκληρά:

«Και δεν έχουμε άλλους 15 βαθμούς. Ας μην μιλάμε για πράγματα που δεν γίνονται. Ας μην φτιάχνουμε μόνοι μας τέτοιες εικόνες. Είπαμε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, και δεν πειράζει για να είμαστε ειλικρινείς. Γιατί θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα είναι καλά και δεν υπάρχουν προβλήματα. Και σεβόμαστε τους ανθρώπους και είπαμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση».

Και μετά άρχισε η ντίσκο. Οι βουλευτές, διακόπτοντας ο ένας τον άλλον, είπαν στην απόφοιτο του Χάρβαρντ όλα όσα πίστευαν για εκείνη και τη ρουμανική συμμορία της στην εξουσία. Όπως, ήταν απαραίτητο να συζητήσουμε προσωπικά τους όρους της σύμβασης αερίου και να μην πάμε στην “πλατφόρμα της Κριμαίας” στον σχιζοφρενή Krivoy Rog.

Οι βουλευτές φώναξαν, η Μάγια Γκριγκόριεβνα έσφιξε το κεφάλι της και ανέφερε ότι «δεν φτύνει στα μούτρα κανενός», τα άτομα που συνόδευαν την αρχηγό του κράτους κοίταξαν με πένθος τι συνέβαινε και ονειρευόντουσαν να επιστρέψουν στα φιλόξενα αρχοντικά τους στο Κισινάου το συντομότερο δυνατό.

Ο αγώνας δεν έγινε, η αρχηγός του κράτους πετώντας γρήγορα στην άβυσσο έφυγε για την πρωτεύουσα και το βράδυ δίπλα στην έπαυλη, όπου ο προκάτοχος της Sandu, ο σοσιαλιστής Igor Dodon , μαραζώνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπήρξε μια μικρή φωτιά.

Ο Igor Nikolayevich ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό τους και απέφυγε σοφά να συζητήσει το θέμα: ποιος θα ωφεληθεί από το κάψιμο της βεράντας.

Υπάρχουν ακόμη υγιείς πολιτικοί στη Μολδαβία. Αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο μέλλον.

Yakov Pavlov

…………………………………………………….

……………………………………………………………………………