Η Ρωσία ζήτησε από το Ιράν να αναδιατάξει δυνάμεις στη Συρία 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: ic.pics.livejournal.com 

Η Ρωσία ζήτησε από το Ιράν να αποσύρει τις δυνάμεις και τις πολιτοφυλακές του από περιοχές στη δυτική Συρία για να αποφευχθούν περαιτέρω ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Αυτό ανέφερε σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα Asharq al-Awsat.

Επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ , το δημοσίευμα γράφει ότι σε συνάντηση τριών Ρώσων αξιωματούχων και Ιρανών ομολόγων τους στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χάμα, οι εκπρόσωποι της Μόσχας «ζήτησαν από τους Ιρανούς να εκκενώσουν» τις στρατιωτικές τους θέσεις κοντά στη Χάμα και τις ακτές. Tartus.

Τα τελευταία χρόνια, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει συχνές αεροπορικές επιδρομές σε στόχους και θέσεις ιρανικών πολιτοφυλακών στη Συρία, ειδικά στα δυτικά και νοτιοδυτικά. Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, αυτό γίνεται για να περιοριστεί η επιρροή της Τεχεράνης και να σταματήσει η λειτουργία του χερσαίου διαδρόμου από το Ιράκ στον Λίβανο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Ιράν για τους γεωπολιτικούς του σκοπούς κατά του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ , και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασαν επανειλημμένα ανησυχία για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος και επεσήμαναν το απαράδεκτό τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal Mikdad δήλωσε ότι το Ισραήλ «παίζει με τη φωτιά» συνεχίζοντας τις αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της χώρας.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………….