Η Πολωνία θα στείλει επίσημη ΝΟΤΑ στη Γερμανία για 1,3 τρις€ αποζημιώσεις του Β’ Π.Π. !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ !!! ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ;;;

Βαρσοβία, Πολωνία - RIA Novosti, 1920, 03.09.2022
© Flickr / Terra Libera Βαρσοβία Πολωνία. Φωτογραφία αρχείου
 ΑΛΦΕΙΟΣ : Την 27 Ιουλίου 2022 ο Πολωνός βουλευτής Arkadiusz Mulyarchik, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον υπολογισμό του ποσού της ζημιάς που θα παρουσιαστεί στον Γερμανία είπε ότι την 1η Σεπτεμβρίου, η Πολωνία θα ανακοινώσει το ποσό των αποζημιώσεων που απαιτεί από τη Γερμανία για τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
.
Την 17 Αυγούστου 2022 ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Πολωνίας είπε σε δήλωση του ότι η Γερμανία θέλει να πάρει πίσω τα πρώην εδάφη της !!
.
Πράγματι την 1 Σεπτεμβρίου 2022 οι πολωνικές αρχές ζήτησαν 6,2 τρισεκατομμύρια ζλότι (περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ). Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Jaroslaw Kaczynski ανακοίνωσε ότι η Βαρσοβία θέλει να διαπραγματευτεί με το Βερολίνο για πληρωμές αποζημιώσεων.
.
Έτσι την 2 Σεπτεμβρίου 2022 πολλοί Γερμανοί σχολιαστές στο Twitter, έγραψαν αντιδρώντας … «Δώστε πίσω τα εδάφη μας» , Κανένα πρόβλημα, αλλά θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μας επιστρέψετε τη Σιλεσία, την Πομερανία, τη Δυτική και την Ανατολική Πρωσία;” — παρατήρησε ένας χρήστης. Και επέκριναν την πολωνική κυβέρνηση για αυτήν την πρόταση, καθώς η Βαρσοβία αρνήθηκε περαιτέρω αποζημιώσεις το 1953.
.
Και την 3 Σεπτεμβρίου 2022, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, επίσημα πλέον δήλωσε ότι, η Πολωνία θα καλέσει τη Γερμανία με διπλωματική νότα να διαπραγματευτεί αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
“Θα στείλουμε μια διπλωματική νότα στη Γερμανία και θα την καλέσουμε (τη Γερμανία – επιμ.) στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Θα το επιτύχουμε σε όλα τα πιθανά φόρουμ, με όλους τους δυνατούς τρόπους”, ανέφερε ο Μοραβιέτσκι σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού.
ο Morawiecki απαίτησε από τη Γερμανία να πληρώσει χρήματα για την τελική συμφιλίωση των λαών των δύο χωρών. «Για να είναι υποδειγματική η Πολωνο-Γερμανική συμφιλίωση, χρειαζόμαστε αποζημίωση, γιατί χωρίς αυτήν θα υπάρχει πάντα ένα τεράστιο αίσθημα αδικίας» .
.
Στην Πολωνία, πριν από μερικά χρόνια, τέθηκε το ερώτημα για την καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία για ζημιές κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Βαρσοβίας: στο Βερολίνο πιστεύουν ότι έχουν ήδη πληρώσει αρκετά μεγάλες αποζημιώσεις και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητηθεί η άρνηση της Πολωνίας για επανορθώσεις το 1953.
………………………………………………………….

Πίσω στα δικά μας τώρα …

6.000.000 ΘΥΜΑΤΑ<>Πολωνία: Ζητά 1,3 τρισ. ευρώ ως πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ….

Η Γερμανία, η Ελλάδα και η Συμφωνία «2+4»

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ 1942

BOMBA! Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση δίνει στη δημοσιότητα το ποσό που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα

Χριστοφοράκηδες και Μητσοτάκηδες…

Ο Γερμανός Μαξ Μέρτεν,ο “εθνάρχης” Καραμανλής και η Γερμανίδα Φρειδερίκη…

Η μυστική Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1)

φρειδερικη με τα αδελφια της ναζιφρειδερίκη με καραμανλη

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ KfW;

………………………………………………………………

Άρθρο κόλαφος από ΗΠΑ: “Γερμανία θυμήσου το 1953 όταν και η Ελλάδα σου έσβησε τα χρέη”!

431Η φωτογραφία είναι από εκείνη την συμφωνία του Λονδίνου το 1953, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την “διευκόλυνση” των Γερμανών.

Η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης της Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα, αποτυπώνεται με ένταση σε δημοσίευμα της WASHINGTON POST, με τίτλο “Για την ελληνική κρίση η Γερμανία να μάθει από το δικό της οικονομικό παρελθόν”.

Ο συντάκτης του άρθρου Harold Meyerson, συγκρίνει την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του Αντενάουερ στην Γερμανία υποστηρίζοντας ότι και οι δύο κλήθηκαν να διαχειριστούν την κακοδιαχειριση των χωρών τους.

arthro-xreos-germanyΟ δημοσιογράφος υπενθυμίζει αυτό που χρόνια τώρα όλος…ο πλανήτης λεει σε Μέρκελ και Σόϊμπλε: η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να θυμάται πάντα ότι η ανάπτυξη και η ευημερία της οφείλονται στην μεγαλόψυχη απόφαση των αντιπάλων της στον Β΄Παγκόσμιο ,να διαγράψουν το 50% των χρεών της! Τελεία και παύλα λοιπόν με την εμμονή της δημοσιονομικής “ορθοδοξίας” η οποία έχει τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη.

Το άρθρο γίνεται ακόμη σκληρότερο στην συνέχεια αναφέροντας ότι η εμμονή της Γερμανίας οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή:

“ Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%, ενώ η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50%. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 26% και η κατανάλωση κατά 40%. Το χρέος ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ, ενώ τα κεφάλαια από τα δάνεια που παραχώρησαν η Γερμανία και τα άλλα κράτη στην Ελλάδα δόθηκαν είτε για την κάλυψη των επιτοκίων είτε για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Μόλις το 11% εξ αυτών δόθηκε πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση”.

Κλείνοντας το άρθρο ο συντάκτης υπενθυμίζει την συμφωνία του Λονδίνου το 1953 όπου 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία της εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Γερμανίας κατά το ήμισυ. Επιπλέον συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές.

Θα ακούσουν άραγε οι Γερμανοί;

………………………………………………

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ… ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ…ΠΑΡΑΤΑΣΗ !!!

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΣ € ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ “ΣΩΘΟΥΝ” ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !! (βίντεο)

ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ, George Soros, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΣΙΠΡΑΣ, Lazard, ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ, Committee of 300, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Λέσχη της Ρώμης, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ !!!

ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕ ΤΟ Project on Ethnic Relations, Ο SOROS ΚΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ “ΠΟΡΟΣ”

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ: Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η KfW και η Βασιλεία ΙΙ

…………………………………………………………………………………