Αυστρία. Η Ομοσπονδία Βιομηχάνων ζητάει 2,5 δις€ επιδοτήσεις λόγω του αερίου. Κινδυνεύει με κλείσιμο επιχειρήσεων και ανεργία.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόμβος φυσικού αερίου της Κεντρικής Ευρώπης στο Baumgarten, Αυστρία - RIA Novosti, 1920, 09/04/2022
© RIA Novosti / Stringer Κόμβος φυσικού αερίου της Κεντρικής Ευρώπης στο Baumgarten, Αυστρία. Φωτογραφία αρχείου
ΑΛΦΕΙΟΣ : Ντόμινο οι αντιδράσεις στα κράτη της Ε.Ε. Πρώτα στη Λιθουανία … ο μεγαλύτερος παραγωγός αζωτούχων λιπασμάτων κλείνει !! Δεν άντεξε τις ασυνήθιστα υψηλές τιμές του LNG !!
.
Και τώρα … στην Αυστρία !!! Αύριο ;; ‘Επεται συνέχεια !!!
………………………………………….
Αυστριακοί επιχειρηματίες ζήτησαν 2,5 δισ. ευρώ από το υπουργικό συμβούλιο αντί για ρωσικό αέριο
Μια δεκαπλάσια αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου έχει προκαλέσει μια κατάσταση κρίσης για τις αυστριακές επιχειρήσεις, η οποία μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με μεγάλης κλίμακας βοήθεια από το κράτος, αναφέρει το άρθρο της Kronenzeitung .
.
“Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δραματική. Πολλές επιχειρήσεις έχουν φτάσει στα άκρα”, δήλωσε ο Georg Knill, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυστριακής Βιομηχανίας IndustrieVereinigung (IV).
.
Το άρθρο σημειώνει ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε να αυξήσει την υποστήριξη προς τους κατασκευαστές, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει.
«Η Αυστρία κινδυνεύει με κλείσιμο επιχειρήσεων και ανεργία, εκτός εάν ληφθούν συνεπή και επείγοντα αντίμετρα», προειδοποίησε ο Κνιλ.
Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο κόστος της ενέργειας, αλλά και στην ίδια τη διαθεσιμότητά της. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη σημερινή συγκυρία δεν αποκλείεται η μετάβαση στη μερική απασχόληση λόγω μείωσης της παραγωγής.
Η Ομοσπονδία Βιομηχάνων πρότεινε πέντε μέτρα στήριξης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των επιδοτήσεων κατά δυόμισι δισεκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των πρωτοβουλιών ανακοινώθηκαν και φορολογικά κίνητρα.

……………………………………………………………………………………..