Ρωσσικό Υπ.Αμ.: Νέα ντοκουμέντα για βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Τα «Μπαϋρακτάρ» που ζητά το Κίεβο με συσκευή ψεκασμού απειλούν τη Ρωσσία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΥΓΕΙΑ

εικονογράφηση stopbioweapons.org

Το Ρωσσικό Υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε νέα εντυπωσιακά δεδομένα για βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Σήμερα, σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπάρχουν περισσότερα από 50 βιοεργαστήρια που εκσυγχρονίζονται με δαπάνες του Πενταγώνου και ελέγχονται από αυτό.

Αυτό ανακοίνωσε σε ενημέρωση στο Υπουργείο Άμυνας ο επικεφαλής των δυνάμεων ακτινοβολίας, χημικής και βιολογικής προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντιστράτηγος Igor Kirillov .

Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, υπάρχουν 336 βιολογικά εργαστήρια σε 30 χώρες του κόσμου υπό τον έλεγχο του αμερικανικού στρατιωτικού τμήματος.

Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα των εργαστηρίων αυτών συνοδεύεται από επιδείνωση της επιδημικής κατάστασης για ιδιαίτερα επικίνδυνες και οικονομικά σημαντικές λοιμώξεις, καθώς και από εμφάνιση μολυσματικών ασθενειών άτυπων για μια συγκεκριμένη περιοχή.

Έτσι, από το 2010, στα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας που συνορεύουν με την Ουκρανία, καταγράφεται αύξηση της συχνότητας της βρουκέλλωσης, του Κριμαϊκού Κονγκό, του Δυτικού Νείλου, της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, καθώς και αχαρακτήριστη διεύρυνση του φάσματος των φορέων.

Παρέχουμε την υπόλοιπη ενημέρωση αναλυτικά και τα υποβληθέντα έγγραφα μπορείτε να τα βρείτε εδώ .

◽️ Έχουμε λάβει πληροφορίες σχετικά με τη βιολογική έρευνα που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία. Η εντολή του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2022 σχετικά με την επείγουσα καταστροφή συλλογών παθογόνων μικροοργανισμών αύξησε τις ανησυχίες μας για πιθανή παραβίαση των απαιτήσεων των άρθρων I και IV του BTWC κατά τη διάρκεια εργασιών που ανέθεσε το Πεντάγωνο . Τα υλικά που ελήφθησαν χρησίμευσαν ως βάση για τη Ρωσική Ομοσπονδία να διεξαγάγει έρευνα σχετικά με τις βιολογικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφος της Ουκρανίας.

◽️ Έρευνα σε βιοεργαστήρια της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη Συμφωνία «Σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης της εξάπλωσης παθογόνων παραγόντων, τεχνολογιών και γνώσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων» του 2005 μεταξύ του στρατιωτικού τμήματος των ΗΠΑ και του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας.

◽️ Αυτή τη στιγμή, παρατηρούμε μια αλλαγή στην τακτική της αμερικανικής διοίκησης σε μια προσπάθεια να αποσύρει από το χτύπημα το συγκεκριμένο τμήμα, οι δραστηριότητες του οποίου έχουν γίνει αντικείμενο διεθνούς έρευνας. Έτσι, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι λειτουργίες του πελάτη στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας έχουν μεταφερθεί σε μη στρατιωτικούς εξειδικευμένους οργανισμούς, το έργο των οποίων θα είναι υπό τον έλεγχο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που είναι η πιο κλειστή δομή.

◽️ Επιπλέον, το Πεντάγωνο σκοπεύει να μεταφέρει γρήγορα τα προγράμματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί στην Ουκρανία σε άλλες χώρες του μετασοβιετικού χώρου, καθώς και σε κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Βαλτική χώρες.

◽️ Η επέκταση του δικτύου βιολογικών εργαστηρίων, βάσει των οποίων είναι δυνατή η δημιουργία και αποθήκευση εξαρτημάτων βιολογικών όπλων, δημιουργεί απειλή για τη στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σε αντίθεση με τα πυρηνικά όπλα, τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν στο έδαφος των χωρών εταίρων του ΝΑΤΟ, μια τέτοια πολιτική συμμαχίας στη βιολογική σφαίρα τους επιτρέπει να πλησιάζουν ανεξέλεγκτα τα σύνορά μας.

Εικονογράφηση: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Η κατεύθυνση του έργου που εκτελείται από το Πεντάγωνο δεν αντιστοιχεί στα τρέχοντα προβλήματα υγείας της Ουκρανίας, τα κυριότερα από τα οποία είναι κοινωνικά σημαντικές ασθένειες: ιλαρά, ερυθρά, φυματίωση, AIDS.

◽️ Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί πελάτες ενδιαφέρονται για μια εντελώς διαφορετική ονοματολογία, δηλαδή: χολέρα, τουλαραιμία, πανώλη, πυρετός Κριμαίας Κονγκό, χανταϊοί. Αυτά τα παθογόνα μελετήθηκαν στο πλαίσιο των λεγόμενων ουκρανικών έργων UP και Tep.

◽️ Το ενδιαφέρον των στρατιωτικών βιολόγων των ΗΠΑ οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα παθογόνα έχουν φυσικές εστίες τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία και η χρήση τους μπορεί να συγκαλυφθεί ως φυσικές εστίες ασθενειών.

◽️ Οι δραστηριότητες των βιολογικών εργαστηρίων και το πρόγραμμα της λεγόμενης μεταρρύθμισης του ουκρανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης που εφαρμόζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησαν σε ανεξέλεγκτη αύξηση της συχνότητας εμφάνισης ιδιαίτερα επικίνδυνων και οικονομικά σημαντικών λοιμώξεων. Στην επικράτεια της Ουκρανίας, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων ερυθράς, διφθερίτιδας και φυματίωσης.

◽️ Η συχνότητα εμφάνισης της ιλαράς έχει αυξηθεί πάνω από 100 φορές. Η κατάσταση με την αφρικανική πανώλη των χοίρων έχει επιδεινωθεί σημαντικά, οι συνολικές απώλειες της γεωργικής βιομηχανίας στην Ανατολική Ευρώπη από αυτή την ασθένεια έχουν ξεπεράσει τα 2,4 δισ. ευρώ.

◽️ Στο πλαίσιο της καταπολέμησης των μολυσματικών ασθενειών στην Ουκρανία που έχει δηλώσει το αμερικανικό στρατιωτικό τμήμα και διασφαλίζει την υγειονομική και επιδημική ευημερία, δεν παρέχεται ανθρωπιστική βοήθεια, δεν λαμβάνονται μέτρα για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τη θεραπεία των ασθενών.

◽️ Επιπλέον, οι δραστηριότητες εμβολιασμού κατά της ιλαράς και της ερυθράς έχουν μειωθεί κατά 70% σε σύγκριση με το 2008. Αυτό εγείρει το ερώτημα για τον πραγματικό σκοπό της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εικονογράφηση: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι ένα από τα καθήκοντα προτεραιότητας των ουκρανικών εργαστηρίων είναι η συλλογή και αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες στελεχών παθογόνων παραγόντων επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών – χολέρα, άνθρακας, τουλαραιμία. Ταυτόχρονα, η μετακίνηση των παθογόνων δεν ελεγχόταν στο πλαίσιο του ΠΟΥ, του BTWC ή άλλων διεθνών θεσμών.

◽️ Σύμφωνα με την πράξη ελέγχου συλλογής στελεχών μικροοργανισμών, στο Ερευνητικό Ινστιτούτο κατά της πανώλης που φέρει το όνομά του. Mechnikov στην Οδησσό, αποθηκεύτηκαν 654 δοχεία με τον αιτιολογικό παράγοντα του άνθρακα, 422 δοχεία με τον αιτιολογικό παράγοντα της χολέρας. Το έγγραφο σημειώνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη διατήρησης μεγάλου αριθμού δοκιμαστικών σωλήνων με τα ίδια στελέχη. Ταυτόχρονα, η ονοματολογία και ο συσσωρευμένος αριθμός επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων θέτει υπό αμφισβήτηση τον προληπτικό, προστατευτικό ή άλλο ειρηνικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται.

◽️ Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός από τους υπαλλήλους, η συλλογή του Ινστιτούτου της Οδησσού μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2022. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στο αμερικανικό πρόγραμμα συμμετείχαν 46 εργαστήρια, ο συνολικός αριθμός των εξαγόμενων στελεχών μπορεί να ξεπεράσει τις δέκα χιλιάδες.

◽️ Τα διαθέσιμα έγγραφα επιβεβαιώνουν πολυάριθμες περιπτώσεις μεταφοράς στο εξωτερικό από την Ουκρανία δειγμάτων ιστού και ορού ανθρώπινου αίματος, καθώς και επικίνδυνων παθογόνων και φορέων τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους κατάφεραν να εξάγουν τουλάχιστον 16.000 βιοδοκιμές από την Ουκρανία, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους μεταφοράς ευαίσθητων γενετικών πληροφοριών στο εξωτερικό, καθώς και απειλές για τη βιολογική ασφάλεια όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για όλες εκείνες τις περιοχές όπου μεταφέρθηκαν τα δείγματα.

Εικονογράφηση: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

◽️ Σύμφωνα με τα διαθέσιμα έγγραφα, στο πλαίσιο του έργου UP-8, ελήφθησαν δείγματα αίματος από τέσσερις χιλιάδες στρατιωτικούς στο Lviv, το Kharkiv, την Οδησσό και το Κίεβο για αντισώματα κατά των ιών hanta και τετρακόσια για την παρουσία αντισωμάτων στους Ιός του πυρετού Κριμαίας-Κονγκό. Τέτοιος μεγάλης κλίμακας έλεγχος ανοσίας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί προκειμένου να εκτιμηθεί η ευαισθησία του πληθυσμού της περιοχής σε ορισμένους βιολογικούς παράγοντες.

◽️ Αξιοσημείωτη είναι η απόφαση που υπέγραψε ο επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας του Κέντρου Δημόσιας Υγείας της Ουκρανίας στις 12 Ιουνίου 2019 στο πλαίσιο αυτού του έργου. Το έγγραφο μαρτυρεί τη διεξαγωγή έρευνας με άγνωστο κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία των συμμετεχόντων, καθώς και την απόκρυψη της ταυτότητας των υποκειμένων. Το ερευνητικό πρόγραμμα αυτού του έργου προϋποθέτει μόνο μια τυπική διαδικασία αιμοληψίας. Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε για ποιες συνέπειες μιλάμε για τη ζωή των εξεταζομένων, εάν το έγγραφο ορίζει – απόσπασμα: «… μικρά περιστατικά με εθελοντές πρέπει να αναφέρονται στην Επιτροπή Βιοηθικής των ΗΠΑ 72 ώρες μετά το περιστατικό, και σοβαρά αυτές, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου των εξεταζομένων, εντός 24 ωρών»;

◽️ Δεν αποκλείουμε το επίσημο ερευνητικό πρόγραμμα να είναι απλώς το ορατό μέρος του παγόβουνου, ενώ στην πράξη οι εθελοντές μολύνθηκαν από τον ιό του πυρετού της Κριμαίας, τους χανταϊούς και τον αιτιολογικό παράγοντα της λεπτοσπείρωσης.

◽️ Τα γεγονότα των δοκιμών σε στρατιωτικό προσωπικό και κοινωνικά απροστάτευτες κατηγορίες Ουκρανών πολιτών επιβεβαιώνονται από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της εν εξελίξει κοινοβουλευτικής έρευνας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Εικονογράφηση: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

◽️ Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη και την κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες τεχνικών μέσων για την παράδοση και τη χρήση βιολογικών όπλων που βασίζονται σε UAV. Έτσι, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ εξέδωσε το έγγραφο Νο. 8967029 για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος για τη διάδοση μολυσμένων εντόμων στον αέρα. Η περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας αναφέρει ότι με αυτήν τη συσκευή, τα εχθρικά στρατεύματα μπορούν να καταστραφούν ή να απενεργοποιηθούν χωρίς κίνδυνο για το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

◽️ Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ δεν μπορεί να εκδοθεί χωρίς μια πραγματική συσκευή. Έτσι, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι το δοχείο ως μέσο παροχής βιολογικών παραγόντων αναπτύχθηκε και παρήχθη.

◽️ Δεδομένης της ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες τεχνικών μέσων για την παράδοση και χρήση βιολογικών όπλων, το ενδιαφέρον της Ουκρανίας για την προμήθεια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

◽️ Έχουμε στη διάθεσή μας επιβεβαίωση του αιτήματος της Ουκρανίας προς τον Τούρκο κατασκευαστή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων “Bayraktar” με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2021 σχετικά με τη δυνατότητα εξοπλισμού αυτού του UAV με συστήματα και μηχανισμούς ψεκασμού αερολυμάτων χωρητικότητας άνω των 20 λίτρα.

◽️ Με εμβέλεια πτήσης UAV έως 300 km και εξοπλισμό εμπορευματοκιβωτίων με βιολογικά σκευάσματα, δημιουργείται πραγματική απειλή μεγάλης κλίμακας χρήσης βιολογικών όπλων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

◽️ Από αυτή την άποψη, τίθεται το ερώτημα: για ποιον σκοπό οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν την ανάπτυξη και την κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τεχνικών μέσων για την παράδοση βιολογικών όπλων και ποιος είναι ο λόγος για το ενδιαφέρον της Ουκρανίας για την απόκτηση τέτοιων τεχνικών μέσων;

Εικονογράφηση: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

◽️ Ιδιαίτερη ανησυχία, μαζί με την επίβλεψη της βιολογικής έρευνας από το Πεντάγωνο, είναι το γεγονός ότι από το 2001 οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμποδίσει κάθε διεθνή πρωτοβουλία για την επαλήθευση του BTWC. Αυτό αποκλείει τη δυνατότητα δοκιμής των δραστηριοτήτων εργαστηρίων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και εκτός της εθνικής δικαιοδοσίας.

◽️ Από το 2016, τη στιγμή που ξεκίνησε η υλοποίηση των ουκρανικών έργων UP, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία σκόπιμα σιωπούν για αυτά στην ετήσια έκθεσή τους για την εφαρμογή της σύμβασης ως μέρος των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, παρά την προφανή στρατιωτικο-βιολογική εστίασή τους. Τα έγγραφα δεν αντικατοπτρίζουν τη χρηματοδότηση ουκρανικών εργαστηρίων από τον αμερικανικό στρατό. Αυτή η μυστικότητα, καθώς και η διαβάθμιση ευαίσθητων πληροφοριών, είναι ένας ακόμη λόγος για να σκεφτούμε τους πραγματικούς στόχους του Πενταγώνου.

◽️ Η Ρωσική Ομοσπονδία καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες για τη δημιουργία ενός νομικά δεσμευτικού μηχανισμού επαλήθευσης για το BTWC.

◽️ Τα μέτρα που προτείνονται από ορισμένες χώρες για την ενίσχυση της σύμβασης, ιδίως η γαλλική πρωτοβουλία για εθελοντικές επισκέψεις σε βιολογικά εργαστήρια, παρ’ όλη την ελκυστικότητά τους, δεν παρέχουν ολοκληρωμένο έλεγχο των δραστηριοτήτων τους.

◽️ Πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης των προσεγγίσεων για τη λήψη αποφάσεων στη διερεύνηση χημικών και βιολογικών συμβάντων στον χώρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εικονογράφηση: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

◽️ Μετά τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της συλλογικής Δύσης για τη μη διάδοση του ΝΑΤΟ στην Ανατολή, δεν έχουμε το δικαίωμα να δεχθούμε τον λόγο των διαβεβαιώσεων των ΗΠΑ για τον ειρηνικό χαρακτήρα της βιολογικής έρευνας που διεξάγει το Πεντάγωνο.

ΠΗΓΗ

……………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Το Ρωσικό Υπ. Άμυνας ανακοίνωσε την ανάπτυξη βιοόπλων στην Ουκρανία υπό την κάλυψη της USAID

ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΛΑΒΡΟΦ !!!

ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΩΛΗΣ, ΑΝΘΡΑΚΑ, ΒΡΟΥΚΕΛΩΣΗΣ, ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑΣ, ΣΑΛΜΟΝΕΛΩΣΗΣ, ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΑΣ, κλπ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ !!!

Τι αποκάλυψε το Ρωσσικό Υπ.Άμυνας. Φανταστικές εταιρείες και παράνομα πειράματα. Πώς οι ΗΠΑ εκτόξευσαν το DIVOC-19 από την Ουκρανία !!

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ !!! ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΑ ΒΙΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ !!!

REUTERS. Αποκλειστικό: Ο ΠΟΥ λέει ότι συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει τα παθογόνα στα εργαστήρια υγείας για να αποτρέψει την εξάπλωση της νόσου

Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να δημοσιεύσουν στοιχεία για στρατιωτικά βιοεργαστήρια στην Ουκρανία !!

…………………………………………………………………………………..