Γερμανία δημοσκόπηση. Στο 31% ο Σολτς ενώ έπεσε το ποσοστό υποστηρικτών των αντιρωσσικών κυρώσεων

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εικονογράφηση: phys.org
Η Ανατολική Γερμανία αντιτάχθηκε στις αντιρωσικές κυρώσεις: οι Γερμανοί δεν θέλουν να παγώσουν

Ελάχιστοι περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς (53%) τάσσονται υπέρ της διατήρησης των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας, ακόμη κι αν συνδέονται με αύξηση των τιμών, διακοπές ρεύματος και προβλήματα για τη γερμανική οικονομία. Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της κοινωνιολογικής έρευνας της Deutschlandtrend, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη. Διεξήχθη από το Ινστιτούτο του Βερολίνου Infratest dimap με εντολή του δημόσιου νόμιμου τηλεοπτικού καναλιού ARD, που μεταδόθηκε σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, από την Deutsche Welle

Στην ίδια έρευνα, αμέσως μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2022, τα δύο τρίτα (66%) των ερωτηθέντων ήταν υπέρ των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Επί του παρόντος, το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αντιτίθεται στην πορεία των κυρώσεων εάν οδηγεί σε σαφείς αρνητικές συνέπειες και αποτελεί βάρος για τη Γερμανία. Στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στη μελέτη πήραν αυτή τη θέση.

Οι περισσότεροι υποστηρικτές των αντιρωσικών κυρώσεων, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος Soyuz-90 / Πράσινοι (90%), οι λιγότεροι από όλους είναι μεταξύ των ψηφοφόρων της δεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία ( AfD, περίπου 10%).

Η τρέχουσα έρευνα της κοινής γνώμης κατέγραψε επίσης μείωση της υποστήριξης προς την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς . Το ποσοστό των Γερμανών που εγκρίνουν το έργο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου μειώθηκε στο 31%.

Όσον αφορά τα αισθήματα των υποστηρικτών διαφόρων κομμάτων, μεταξύ των ερωτηθέντων που συμπάσχουν με το AfD, το 96% ήταν δυσαρεστημένο με το έργο της κυβέρνησης, μεταξύ των ψηφοφόρων του συντηρητικού CDU / CSU – 77%, μεταξύ των υποστηρικτών του Κόμματος της Αριστεράς – 74%. Από τους πολίτες που υποστηρίζουν το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, το 63% των ερωτηθέντων εξέφρασε δυσαρέσκεια για την τρέχουσα πολιτική του Βερολίνου.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα, που συνήθως ψηφίζουν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) και τους Πράσινους, δήλωσαν ικανοποιημένοι με την απόδοση του υπουργικού συμβουλίου του καγκελαρίου Scholz. Το επίπεδο δυσαρέσκειας με την κυβερνητική πολιτική σε αυτές τις ομάδες ερωτηθέντων ήταν 40% και 36%, αντίστοιχα.

Οι πρώτες μεγάλες διαδηλώσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στη Γερμανία ήδη από τον Σεπτέμβριο. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην Izvestia ο Μαρκ Μπέρνχαρντ , αναπληρωτής της επιτροπής για την ενέργεια και την προστασία του κλίματος στη Μπούντεσταγκ από το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία . Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος των τιμών στη χώρα προκλήθηκε από πολλά χρόνια κακοσχεδιασμένης κυβερνητικής πολιτικής και η σημερινή κατάσταση απλώς επιδείνωσε τα πάντα. Το αν η Γερμανία θα επιβιώσει τον χειμώνα, είπε ο Bernhard, εξαρτάται από τον καιρό και τις προμήθειες από τη Ρωσία στο πλαίσιο της τρέχουσας σύμβασης.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Γερμανία. Λαοπροδότη Σολτς, ψεύτη, σήκω φύγε! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φωνακλάδες οι Γερμανοί> Λίντνερ (υπ. οικ.Γερμανίας) παραιτήσου φωνάζουν….

Δημοσκόπηση Γερμανία. Στα τάρταρα ο Scholz λόγω της ενεργειακής κρίσης !!

Η Baerbock είπε ότι θα στηρίξει την Ουκρανία, γράφοντας τους Γερμανούς στα παλιά της παπούτσια

Γερμανία: Στα κρύα του λουτρού

Ο Πούτιν δίνει μάθημα πως να πλένονται στην Γερμανία τον χειμώνα

…………………………………………………………………………………