Ασκήσεις “Vostok-2022”. Στο κενό οι πιέσεις των ΗΠΑ να μη συμμετέχει η Ινδία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Εικονογράφηση: Reuters

Δεν μπορείτε να μαγειρέψετε κουάκερ με έναν αλαζονικό ηγεμόνα: οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτρέπουν την Ινδία από το Vostok-2022 

Στη Ρωσία ξεκίνησαν την προηγούμενη μέρα οι στρατηγικές ασκήσεις «Vostok-2022». Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στρατιωτικό προσωπικό από 14 κράτη συμμετέχουν σε αυτές, μεταξύ των οποίων το Αζερμπαϊτζάν, η Αλγερία, η Αρμενία, η Λευκορωσία, η Ινδία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Κίνα, το Λάος, η Μογγολία, η Νικαράγουα, η Συρία και το Τατζικιστάν.

Ξένα μέσα ενημέρωσης, ιδίως το Bloomberg, έχουν ήδη περιγράψει την πρόσκληση της Κίνας και της Ινδίας σε μεγάλης κλίμακας ελιγμούς στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια της Άπω Ανατολής της Ρωσίας ως «πρόκληση για τη Δύση», αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν παραπέρα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου εξέφρασε την ανησυχία του για τη συμμετοχή της Ινδίας, στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες πωλούν πρόθυμα όπλα δικής τους παραγωγής, γράφει σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, στο κανάλι τηλεγράφημα ένας από τους κορυφαίους Ρώσους ανατολίτες Βλαντιμίρ Αβατκόφ .

«Ωστόσο, προηγούμενες εκκλήσεις είχαν ήδη γίνει στο Δελχί να μην αγοράσει ρωσικούς ενεργειακούς πόρους και γενικά να αρνηθεί να συνεργαστεί με τον «επιτιθέμενο». Ωστόσο, κανείς δεν ακούει πλέον τις προειδοποιήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών (για κάποιο λόγο). Ίσως μαντεύουν ότι δεν μπορείς να μαγειρέψεις κουάκερ με τους Αμερικάνους και μπορείς να μπεις στη «μεγάλη πολιτική» μαζί τους μόνο ως νεότερος αδερφός του ηγεμόνα, ή ίσως καταλάβουν την προσέγγιση του κόσμου των μη δυτικών και την ανάγκη να αναζήτηση νέων συμμάχων»,  – σημειώνει ο ειδικός.

Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να αναγκάσουν την Ινδία και άλλες χώρες να ενταχθούν στις αντιρωσικές κυρώσεις είναι προσβλητικές για αυτά τα κράτη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την περασμένη Πέμπτη σε συνάντηση με φοιτητές και καθηγητές του MGIMO. Οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, «είναι πολύ περήφανες» που απαιτούν να αναγκάσουν την Ινδία, την Κίνα και άλλες χώρες να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επέστησε την προσοχή ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Οι στρατηγικές ασκήσεις “Vostok-2022” θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 7 Σεπτεμβρίου σε επτά πεδία εκπαίδευσης της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, με περισσότερα από 50 χιλιάδες άτομα, περισσότερα από πέντε χιλιάδες όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων 140 αεροσκαφών. , 60 πολεμικά πλοία, σκάφη και πλοία υποστήριξης. Οι κοινές δράσεις με τον ρωσικό στρατό θα εκπονηθούν από ομάδες επιχειρησιακού ελέγχου, στρατιωτικά τμήματα και παρατηρητές του CSTO, του SCO και άλλων χωρών εταίρων.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………….