Sergei Lavrov : τέλος της μονοκρατορίας των ΗΠΑ και ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου. (βίντεο)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την 27-8-2022 ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας Sergei Lavrov μιλώντας στο “5ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νέων Διπλωματών” , που έγινε στην ρωσσική πόλη Καζάν, τόνισε πως η χώρα του υποστηρίζει σταθερά την πολιτισμική ποικιλομορφία των λαών και το δικαίωμά τους να καθορίσουν τη δική τους πορεία, ενώ επανέλαβε την προσήλωση της Ρωσσίας στις βασικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Sergei Lavrov, μίλησε για το τέλος της μονοκρατορίας των ΗΠΑ και την ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου με πολλά και ισχυρά κέντρα εξουσίας, μιας νέας πραγματικότητας στον πλανήτη, την “άφιξη μιας νέας παγκόσμιας τάξης” όπως ανακοίνωσε και ο Πούτιν κι όπως είχε δηλώσει και ο Μεντβέντεφ !

Η επιβληθείσα από τη Δύση «τάξη που βασίζεται σε “κανόνες”» , μέχρι σήμερα, προβλέπει μια ρατσιστική διαίρεση του κόσμου, είπε ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών : «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη νεοαποικιακή «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» η οποία επιβάλλεται από τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ», τόνισε.

«Αυτή η (δυτική) επιταγή προβλέπει μια ρατσιστική διαίρεση του κόσμου σε μια προνομιακή ομάδα χωρών που εκ των προτέρων έχουν το δικαίωμα οποιασδήποτε δράσης και ο υπόλοιπος κόσμος είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τα ίχνη των προνομιούχων και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους», σημείωσε.

Και υπογράμμισε ότι η Μόσχα επεκτείνει και εμβαθύνει «την εποικοδομητική συνεργασία με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της παγκόσμιας κοινότητας που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% του πληθυσμού του πλανήτη» .

Τόνισε την σημασία των οργανισμών CSTO, EAEU, BRICS, SCO και άλλων, ενώ είπε ότι ο διάλογος μεταξύ των μελών της παγκόσμιας κοινότητας πρέπει να ενταθεί.

Οι φιλοδοξίες μεμονωμένων χωρών να λύσουν τα ζητήματά τους σε βάρος άλλων δεν απέδωσαν ποτέ καρπούς, προειδοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, και πρόσθεσε ότι αυτές οι «καταστροφικές πολιτικές» είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και σήμερα.

Είπε επίσης ότι, ισχυροί και ανεξάρτητοι παίκτες στην Ασία, στη Λατινική Αμερική, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, επιδιώκουν μια εθνικά προσανατολισμένη εξωτερική πολιτική και έχουν επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς. «Έτσι, τώρα υπάρχει πολυπολικότητα και αυτή η γεωπολιτική πραγματικότητα δεν μπορεί να αγνοηθεί», κατέληξε ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών.

………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Βασικές δηλώσεις Πούτιν στη Διάσκεψη Ασφαλείας της Μόσχας

Τουρκία: SWIFT γιόκ! τώρα MIR και άντε γειά…

Ρωσικό SPFS ανάλογο του SWIFT (Βέλγιο) ! Πάνω από 330 τράπεζες και εταιρείες έχουν γίνει χρήστες !

Τούρκος αναλυτής προέβλεψε την απώλεια της ηγεμονίας των ΗΠΑ, την κατάρρευση του δολαρίου και του SWIFT

Επικίνδυνη ζώνη: το ΔΝΤ είδε απειλή για το δολάριο στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι BRICS ανακοίνωσαν ότι, Σ.Αραβία, Αίγυπτος και Τουρκία επιθυμούν να ενταχθούν !!

ΟΙ BRICS ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΟΣΜΟ . ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!

BRICS. Ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmajid Tebboun ανακοίνωσε την ετοιμότητα της χώρας του να ενταχθεί !!

Οι G7 μπορεί να χάσουν την παγκόσμια ηγεσία από τους BRICS !!

Πούτιν: Η Δύση έχασε τον πόλεμο – Ριζική κατάρρευση της αμερικανικής παγκόσμιας Τάξης! (vid)

ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ … Ο ΧΡΥΣΟΣ … ΤΟ BRETTON WOODS ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ … ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ !!

Gazprom: Ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ !

……………………………………………………………………………………..