Αρκτική, Γροιλανδία. Η “υπερθέρμανση” της “κλιματικής αλλαγής” αύξησε το στρώμα πάγου 7 γιγατόνους σε μόλις μία μέρα !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Turning Point Australia   Μόλις ήρθε: Το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας κέρδισε 7 γιγατόνους μάζας σε μόλις μία μέρα χθες – το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος που καταγράφηκε ποτέ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. !!!

…………………………….

http://polarportal.dk/en/greenland/surface-conditions/#c8397

Ο χάρτης δείχνει πώς η επιφάνεια του Πάγου της Γροιλανδίας αποκτά και χάνει μάζα σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι γνωστό ως ισοζύγιο επιφανειακής μάζας. Δεν περιλαμβάνει τη μάζα που χάνεται όταν οι παγετώνες απομακρύνονται από τα παγόβουνα και λιώνουν καθώς έρχονται σε επαφή με ζεστό θαλασσινό νερό.

… εμφανίζονται οι μετρήσεις της απορροής από τον ποταμό Watson κοντά στο Kangerlussuaq. Ο ποταμός αποστραγγίζει περίπου 12000 km2 του εσωτερικού πάγου.

Το γράφημα κάτω από τον χάρτη δείχνει τη συνολική ημερήσια συνεισφορά από όλα τα σημεία του στρώματος πάγου.

Η μπλε καμπύλη δείχνει το ισοζύγιο επιφανειακής μάζας της τρέχουσας σεζόν μετρημένο σε γιγατόνους (1 Gt είναι 1 δισεκατομμύριο τόνοι και αντιστοιχεί σε 1 κυβικό χιλιόμετρο νερού).

Η σκούρα γκρι καμπύλη ανιχνεύει τη μέση τιμή από την περίοδο 1981-2010. Το ανοιχτό γκρι λουράκι παρουσιάζει διαφορές από χρόνο σε χρόνο. Για οποιαδήποτε ημερολογιακή ημέρα, η ζώνη δείχνει το εύρος για τα 30 χρόνια (την περίοδο 1981-2010), ωστόσο με τις χαμηλότερες και υψηλότερες τιμές για κάθε ημέρα που παραλείπεται…

…………………………………………………………………………………….