Άρθρο ανάλυσης: Η Ρωσσία λυγίζει αναπόφευκτα «όλο τον πολιτισμένο κόσμο» 

ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Εικονογράφηση: minnac.ru

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ EAdaily … ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ …

……………………………………….

Emil Boev Αν κοιτάξετε προσεκτικά τις αρχές και την τεχνολογία της κρατικής λήψης αποφάσεων για σχεδόν 20 χρόνια της βασιλείας του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μπορούμε να διακρίνουμε δύο θεμελιώδεις συνιστώσες:

  • όλες οι αποφάσεις είναι πάντα εγγεγραμμένες σε μια συγκεκριμένη λογική, μια μακροπρόθεσμη αλυσίδα στόχων που οδηγεί στη λύση του έργου μια για πάντα: το μεγαλείο της Ρωσίας και η προστασία των συμφερόντων των πολιτών της – όχι τυχαίες ή παράλογες αποφάσεις όπως π.χ. ο ενθουσιασμός για την πράσινη ενέργεια έχει παρατηρηθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια.
  • Όλες οι εργασίες για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί εκτελούνται με τη μέγιστη προσοχή, διατηρώντας τον μέγιστο δυνατό βαθμό ελευθερίας ελιγμών, επίμονα και αναπόφευκτα.

Ας προσπαθήσουμε, βασιζόμενοι σε αυτούς τους δύο ακρογωνιαίους λίθους στη στρατηγική και τις αρχές του έργου του προέδρου μας, να δούμε τι κρύβεται πίσω από τα γεγονότα ορατά σε όλους: τώρα σχεδόν κάθε ένα από αυτά έχει έναν δεύτερο πάτο.

Ας ξεκινήσουμε, ίσως, με το πιο αξιοσημείωτο παγκόσμιο γεγονός της εποχής μας – την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πολλοί κατηγορούν τις αρχές για πατριωτική φρενίτιδα: καθυστερούμε! Αλλά: ο δεύτερος στρατός στην Ευρώπη έχει ουσιαστικά συντριβεί (ο πρώτος ως προς την μαχητική του αποτελεσματικότητα είναι ο στρατός της Τουρκίας). Με όλες τις αποθήκες, τα πυρομαχικά και το δυναμικό του προσωπικού. Σήμερα η Ουκρανία πολεμά ήδη με όπλα του ΝΑΤΟ, με χρήματα του ΝΑΤΟ και με πόρους του ΝΑΤΟ. Τώρα έχουμε ήδη προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο του NWO μας: αλέθουμε τους πόρους του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, το Γενικό Επιτελείο του Ρωσικού Στρατού έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό και έξυπνο σχέδιο στρατιωτικής επιχείρησης: οι ίδιοι οι αντίπαλοί μας παραδίδουν τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους τους για διάθεση σε ένα συγκεκριμένο μέρος, που καθορίζεται από εμάς – στο Donbass. Δεν κυνηγάμε τον στρατό τους σε όλη την Ουκρανία – τους περιμένουμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο και τους καταστρέφουμε εκεί. Και πάνε και τίποτα άλλο δεν μπορεί να μας αντιταχθεί! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν καταστρέφουμε τις υποδομές μεταφορών της Ουκρανίας – τα οπλοστάσια των δυτικών χωρών πρέπει να παραδίδονται τακτικά στον τόπο διάθεσής τους.

Και όλο το ΝΑΤΟ μεταφέρει υπηρεσιακά κάθε είδους στρατιωτικές προμήθειες στο ίδιο σημείο – απορρίπτονται εκεί, μαζί με τις ουκρανικές. Σήμερα, οι πραγματικά πανικόβλητες κραυγές των στρατηγών του ΝΑΤΟ ακούγονται ήδη πιο δυνατά – οι στρατιωτικές τους αποθήκες είναι άδεια! Και αν ξαφνικά κάτι, από το να πολεμήσουμε με τη Ρωσία;! Ενώ δεν έχουμε «αρχίσει ακόμα σοβαρά» – χρησιμοποιούμε παλιά αποθέματα, απελευθερώνοντας τα οπλοστάσια μας από σκουπίδια με παραγραφή που λήγει. Κοιτάξτε: Η Ρωσία χρησιμοποιεί τα τελευταία όπλα στο ελάχιστο, απλώς τα ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ. Δηλαδή, η στρατιωτική μας βιομηχανία συνεχίζει να γεμίζει τα οπλοστάσια μας 24/7, αλλά με τα πιο σύγχρονα, υπερσύγχρονα όπλα.

Έτσι φαίνεται το SVO μας από την πλευρά των αναλυτικών τμημάτων στα γενικά επιτελεία των ισχυρότερων στρατών του κόσμου.

Και το κύριο μάθημα για το ΝΑΤΟ στο NWO μας: βλέπουν σε τι μετατρέπονται οι πόλεις της Ουκρανίας, βλέπουν τη Μαριούπολη με τα μάτια τους. Δεν υπάρχουν ανόητοι στα γενικά επιτελεία του ΝΑΤΟ – καταλαβαίνουν τέλεια σε τι θα μετατραπούν οι πόλεις τους. καταλάβαιναν ήδη πολύ καλά: δεν υπάρχουν τέτοιοι στρατιώτες όπως στην Ουκρανία στους στρατούς τους. Και οι Ρώσοι δεν θα σταθούν στην τελετή με τους στρατιώτες τους – καθώς και με τις πόλεις τους. Οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα τέτοιο SVO.

Με τις δυνάμεις της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας μόλις 150 χιλιάδων μαχητών, πρακτικά χωρίς να χρησιμοποιήσει τα τελευταία της όπλα, η Ρωσία έδειξε σε όλο τον κόσμο τη δύναμη του στρατού της, έδειξε στους Αγγλοσάξονες τη ματαιότητα του ένοπλου αγώνα με τη χώρα μας. Ναι, και δεν θα έχουν τίποτα να παλέψουν μαζί μας – θα χρησιμοποιήσουμε τα αποθέματά τους κατά τη διάρκεια του NWO στην Ουκρανία. Επομένως, δεν βιαζόμαστε – δεν έχουμε λόγο να βιαστούμε, όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο ΜΑΣ.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα: οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν σήμερα 200 άρματα μάχης, εκ των οποίων τα 50 είναι έτοιμα για μάχη και κανένα δεν είναι σύγχρονο. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει μέχρι σήμερα 4.136 άρματα μάχης στην Ουκρανία.

Στον οικονομικό τομέα τα πράγματα είναι ακόμη πιο ευνοϊκά για εμάς. Οι Αγγλοσάξονες διέφυγαν κατά κάποιο τρόπο ότι όλα τα προϊόντα τους, όλες οι τεχνολογίες τους, ολόκληρη η ζωή του σύγχρονου homo sapiens, καταρχήν, είναι όλα καταναλωμένη και επεξεργασμένη ενέργεια. Αυτά είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, η πυρηνική ενέργεια και η υδροηλεκτρική ενέργεια. Δεν έχουν αυτή την ενέργεια στις απαιτούμενες ποσότητες και μετά την εμφάνιση υπερηχητικών όπλων στη χώρα μας, δεν μπορούν πλέον να μας αφαιρέσουν απλώς αυτήν την ενέργεια – το δείχνουμε ξεκάθαρα στη Συρία και την Ουκρανία. Επομένως, όλες οι κυρώσεις τους είναι μια μπανάλ υστερία μιας ηλικιωμένης κυρίας, η οποία παραμελήθηκε για πρώτη φορά. Τίποτα, δεν θα ανεχτούμε: η κυρία θα ηρεμήσει και θα αλλάξει τη συμπεριφορά της – θα γίνει πιο σεμνή στις επιθυμίες της.

Το αποτέλεσμα των «κυρώσεων» γίνεται πλέον εμφανές ακόμη και στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: τα συναλλαγματικά κέρδη της Ρωσίας το πρώτο εξάμηνο του 2022 αυξήθηκαν κατά περισσότερο από τρεις (!) φορές σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021. και έχουμε ήδη επιστρέψει περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια παγωμένα μαζί μας κατά τη διάρκεια αυτών των έξι μηνών – τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος της Ρωσίας έχουν επιστρέψει στις προηγούμενες αξίες τους. Η Ρωσία επέζησε της παγκόσμιας επίθεσης “όλου του πολιτισμένου κόσμου” στην οικονομία της με ένα χαμόγελο, και ολόκληρος ο “κόσμος τους” ως αποτέλεσμα της επίθεσης άρχισε να μαντεύει ότι θα έκανε κρύο και πεινασμένο χειμώνα και τα εργοστάσιά τους άρχισαν να σταματάνε τώρα.

Η στρατηγική απόφαση της Ρωσίας να πουλήσει τους ενεργειακούς πόρους της για ρούβλια δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί πλήρως από τις δυτικές κυβερνήσεις, η οικονομία τους δεν έχει ακόμη καταρρεύσει υπό το βάρος αυτής της απόφασης, αλλά η ύφεση είναι ήδη εμφανής. Σχεδόν όλοι, ακόμα και οι ΗΠΑ. Και αυτές οι διαδικασίες – στασιμότητα, ύφεση, πληθωρισμός – μόλις αρχίζουν να απογειώνονται.

Επιπλέον, οι βασικές οικονομίες των χωρών του «απολίτιστου κόσμου» -Κινέζοι, Σαουδάραβες, Ινδοί, Ινδονήσιοι- ενδιαφέρονται πλήρως να διαφοροποιήσουν τους λογαριασμούς συναλλάγματος, τις συναλλαγματικές αποταμιεύσεις τους. Σήμερα, ο κόσμος αναζητά ενεργά σε ποιο νόμισμα και σε ποια χώρα, σε ποια τράπεζα θα αποθηκεύσει τα αποθέματά του σε χρυσό και συνάλλαγμα. Αυτές οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και κάθε προσπάθεια των Αγγλοσαξώνων να τις αποτρέψουν θα εκληφθεί ακριβώς ως προσπάθεια παγώματος ενός ακόμη αποθέματος χρυσού και συναλλάγματος. Οι τράπεζες του «πολιτισμένου κόσμου» έχουν χάσει αισθητά την αξιοπιστία και την ελκυστικότητά τους και είναι εντελώς αδύνατο να αποθηκεύσουν χρυσό εκεί: οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επέστρεψαν ούτε ένα γραμμάριο χρυσού που έμεινε για αποθήκευση σε καμία (!) χώρα του κόσμου.

Καταλαβαίνεις, αγαπητέ αναγνώστη, γιατί η εξουσία των BRICS αυξάνεται τόσο πολύ τώρα, γιατί μεγαλώνει η ουρά όσων επιθυμούν να ενταχθούν; Εκεί θα είναι δυνατό στο πολύ εγγύς μέλλον να απορρίψουμε τοξικά νομίσματα, να δημιουργήσουμε νέα συστήματα διακανονισμού και μια νέα οικονομική πλατφόρμα κοινή για όλα τα μέλη των BRICS με ίσους όρους για όλους, που δεν συνδέονται με τις οικονομίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάποιος μπορεί να μου αντιταχθεί: ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Καντάφι έχουν ήδη προσπαθήσει να κάνουν κάτι παρόμοιο – «όλος ο πολιτισμένος κόσμος» αντέδρασε ενδεικτικά και σκληρά. Ναι, ήταν… Το χρυσό δηνάριο του Καντάφι δεν προστατεύτηκε από ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους και το απεριόριστο ανθρώπινο δυναμικό του Κινεζικού Λαϊκού Στρατού.

Αδιόρατα, σιγά σιγά, άρχισε να σχηματίζεται ένας άλλος οικονομικός χώρος: η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία πήρε την πρώτη θέση στις πωλήσεις στη Ρωσία, η νοτιοκορεάτικη ήρθε δεύτερη και στη Γερμανία δημιουργήθηκαν τεράστια πεδία νέων Mercedes, Audi και BMW – είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να μπουν στη Ρωσία, όλα είναι υπό κυρώσεις. Η Ινδία και η Κίνα έχουν πάρει σταθερά την πρώτη θέση μεταξύ των εισαγωγέων ρωσικού πετρελαίου – στην ίδια Γερμανία και Ιταλία, τα εργοστάσια άρχισαν να σταματούν λόγω έλλειψης ενεργειακών πόρων από τη Ρωσία. Και ανάλογα παραδείγματα πληθαίνουν σε όλους τους τομείς της πρώην σχέσης μας με τους «πολιτισμένους». Το βλέπουν ήδη, αλλά ακόμα δεν καταλαβαίνουν την ουσία – είναι εξαγριωμένοι, αναζητούν νέους, εναλλακτικούς τρόπους παροχής ενεργειακών πόρων.

Τώρα, αγαπητέ αναγνώστη, προτείνω να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην αυξανόμενη φιλία μας με το Ιράν – δεν είναι όλα εύκολα και εκεί. Αρκεί να κοιτάξουμε τον χάρτη του Ιράν – του Περσικού Κόλπου και του Στενού του Ορμούζ: οποιαδήποτε παραμικρή αναταραχή στα ανοικτά αυτών των ακτών του Ιράν θα παραλύσει εντελώς την παράδοση σαουδαραβικού και άλλου αραβικού πετρελαίου «σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο». Και αν ξαφνικά κάποιο ξεφτιλισμένο πλοίο βυθιστεί «από μεγάλη ηλικία» στο στενό του Ορμούζ – γενικά σβήστε το φως, αγγλοσάξονες σύντροφοι. Και στην άλλη πλευρά της Αραβικής Χερσονήσου – στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας – η Υεμένη, η Ερυθραία και το Τζιμπουτί, καλά, όχι τα πιο πλεύσιμα μέρη … Και για να τροφοδοτήσει την Ευρώπη με υγροποιημένο αέριο στους όγκους του ρωσικού αγωγού, είναι απαραίτητα για κατασκευή επιπλέον 180 χιλιάδες (!) Δεξαμενόπλοια για τη μεταφορά αυτού του πολύ υγροποιημένου αερίου. Τα εργοστάσια, παρεμπιπτόντως,

Αδιόρατα, σταδιακά, οι Αγγλοσάξονες αρχίζουν να «λιώνουν» στην επιφυλακτική αγκαλιά της Μόσχας – προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί, προσπαθώντας να μην προκαλέσουμε μια πυρηνική υστερία των αναχωρούντων κυρίων: «δεν το χρειαζόμαστε αυτό». Θα απαντήσουμε, φυσικά. είμαστε πιο δυνατοί, φυσικά, αλλά δεν το χρειαζόμαστε. Είναι πολύ πιο κερδοφόρο για εμάς που οι πρώην κύριοι συνεχίζουν να κάθονται στη βελόνα των πόρων μας – αλλά τώρα με τους όρους μας.

Σήμερα η Ρωσία αλλάζει τον παλιό κόσμο. Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, η Ρωσία κουβαλά μια νέα παγκόσμια ιδεολογία – με αυτήν, τη νέα παγκόσμια ιδεολογία, αναμορφώνουμε ολόκληρο τον κόσμο σήμερα. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι σωστός, δίκαιος και σύμφωνος με τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Ας το καταλάβουμε. Η σταυροφορία το 1096 έγινε το πρώτο βήμα εξωτερικής πολιτικής μιας μόλις γεννημένης Ευρώπης, των ελάχιστα σχηματισμένων κρατών της. Η προτεινόμενη ιδεολογία ήταν η προστασία του Παναγίου Τάφου. Ψέματα και ψέματα, ένα αναιδές πρόσχημα για τη λεηλασία των πλούσιων μουσουλμανικών κρατών της Μέσης Ανατολής: οι μουσουλμάνοι ποτέ δεν απείλησαν τα χριστιανικά ιερά. Τα κλειδιά της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου φυλάσσονται από την ίδια μουσουλμανική οικογένεια, Jaud al-Ghadiya, από αμνημονεύτων χρόνων. Το δικαίωμα να ξεκλειδώσει και να κλειδώσει την πόρτα ανήκει σε μια άλλη μουσουλμανική οικογένεια – τη Nusayba. Από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα.

Μετά οι Αγγλοσάξονες πρόσφεραν και έμπλεξαν όλο τον κόσμο με την ιδεολογία της σκλαβιάς, μετά γεννήθηκε η ιδεολογία των αποικιακών κατακτήσεων, μετά έφτασαν έγκαιρα ο Νίτσε και ο Χίτλερ – οι Ευρωπαίοι έκαναν και φίλους. Και τώρα διαπρέπουν στις ιδεολογικές τους απόψεις: έχουν προτείνει έναν μονοπολικό κόσμο βασισμένο σε κανόνες , την ανεκτικότητα, τον σοδομισμό, την παιδεραστία και άλλους διαβολισμούς.

Ο υπόλοιπος κόσμος -και είναι περίπου δέκα φορές μεγαλύτερος από τον «πολιτισμένο κόσμο των Αγγλοσαξώνων»- άρχισε να αισθάνεται άρρωστος από τις κατσαρίδες στα κεφάλια των Ευρωπαίων. Η Ρωσία ήταν η πρώτη που είπε: “Φτάνει!” και πρότεινε μια νέα ιδεολογία της παγκόσμιας τάξης – έναν πολυπολικό κόσμο που βασίζεται στη δίκαιη εκτίμηση των αμοιβαίων συμφερόντων και των παραδοσιακών αξιών – θρησκευτικών, ηθικών, ηθικών. Μεταφορικά μιλώντας, και με λίγα λόγια, από τον καθένα ανάλογα με τις ικανότητές του και στον καθένα ανάλογα με τη δουλειά του. Και όχι σεξουαλικές διαστροφές!

Αυτή η ιδεολογία είναι το κύριο και ισχυρότερο μέσο με το οποίο η Ρωσία βγαίνει σήμερα στον κόσμο.

Λοιπόν, με υπερηχητικούς πυραύλους, φυσικά… Γιατί λένε οι ίδιοι Αγγλοσάξονες:

«Μια καλή λέξη, μαζί με το Πουλαράκι, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από μια απλή λέξη».

Η Ρωσία προσφέρει στον κόσμο ένα πλήρες σύνολο: ιδεολογία, στρατιωτική προστασία και ασφάλεια, οικονομία και χρηματοδότηση, ενέργεια και παραγωγή. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει τόσο ολοκληρωμένο σύνολο, το στρατηγικό μας πλεονέκτημα έχει αρχίσει σταδιακά να λυγίζει «όλο τον πολιτισμένο κόσμο».

Δεν βιαζόμαστε, δίνουμε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε «αυτόν τον κόσμο» που βρίσκονται τώρα – σε ισότιμη βάση, όπως όλοι.

Υποψιάζομαι ότι αυτό ακριβώς το πράγμα «σε ισότιμη βάση, όπως όλοι οι άλλοι» θα είναι η πιο δύσκολη δοκιμασία για αυτούς – το σπάσιμο έχει ήδη ξεκινήσει.

………………………………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Sergei Lavrov : τέλος της μονοκρατορίας των ΗΠΑ και ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου. (βίντεο)

…………………………………………………………………………………..