The Washington Post: Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου !!

ΑΡΘΡΑ

Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανόν στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου που πολλοί στη χώρα θεωρούν αναπόφευκτο ή και απαραίτητο. Έτσι είπε ο Mark Fisher, αρχισυντάκτης της Washington Post, στη στήλη του, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην έντυπη έκδοση της έκδοσης, αναφέρει το EAdaily

Ο δημοσιογράφος συζήτησε αυτό το θέμα με αρκετούς ειδικούς. Κατά τη γνώμη του, «είναι εύκολο και λογικό να συμπεράνουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα είναι τόσο κοντά στο χείλος του εμφυλίου πολέμου όσο από το 1861» (Ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Βορρά και Νότου στις Ηνωμένες Πολιτείες έλαβε χώρα το 1861- 1865).

«Μια μεγάλη ποικιλία φωνών – συμπεριλαμβανομένων πολιτικών από τα Δημοκρατικά και Ρεπουμπλικανικά κόμματα, μελετητές του εμφυλίου πολέμου και εξτρεμιστές και από τις δύο πλευρές – συμφωνούν σήμερα με την ιδέα ότι ο εμφύλιος πόλεμος είναι είτε αναπόφευκτος είτε απαραίτητος.  σημείωσε ο Φίσερ.

Μεταξύ των λόγων, συνεχίζει, «υποδεικνύουν στοιχεία που μπορεί να φαίνονται επιτακτικά: ένα κύμα απειλών κατά πρακτόρων του FBI, δικαστών, εκλεγμένων αξιωματούχων… στρατόπεδα όπου βαριά ένοπλοι ριζοσπάστες εκπαιδεύονται για να αντισταθούν στην κυβέρνησή τους. οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολλοί Αμερικανοί αναμένουν βίαιες συγκρούσεις».

Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη του εξτρεμισμού και οι προκλητικές δηλώσεις πολιτικών αντιπάλων, πιστεύει ο δημοσιογράφος, δείχνουν ότι η χώρα πιθανότατα δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη σύγκρουση. Η δεξιά εξτρεμιστική ρητορική, οι «ανησυχητικές προειδοποιήσεις στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ένα κύμα απειλών και επιθέσεων» μετά την επιδρομή του FBI στο κτήμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, «δεν είναι τίποτα άλλο από την τρομακτική προοπτική εμφυλίου πολέμου». είπε ο συντάκτης. Ο Fisher εφιστά επίσης την προσοχή στην «απώλεια εμπιστοσύνης στις αρχές, αίσθηση κοινότητας και ελπίδας» μεταξύ των Αμερικανών πολιτών που άρχισαν πρόσφατα να αγοράζουν περισσότερα πυροβόλα όπλα.

Επικαλείται τη γνώμη ορισμένων ειδικών που είναι βέβαιοι ότι η τρέχουσα κατάσταση επιβεβαιώνει «το αναπόφευκτο ενός θερμού εμφυλίου πολέμου – με εκρήξεις, δολοφονίες, επιθέσεις σε ομοσπονδιακούς θεσμούς και αξιωματούχους». Άλλοι αναλυτές πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος, αλλά θα αυξηθούν οι περιπτώσεις επιθέσεων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους από μεμονωμένους ριζοσπάστες και μικρές εξτρεμιστικές ομάδες. Τούτου λεχθέντος, όλοι συμφωνούν ότι «η πιθανότητα μιας οργανωμένης, ένοπλης επίθεσης στην κυβέρνηση ή ότι οι τοπικές ή πολιτειακές κυβερνήσεις θα πάρουν τα όπλα και θα πάνε ενάντια στις ομοσπονδιακές ομολόγους τους είναι μικρή».

Ωστόσο, σημειώνει ο Φίσερ, «παραμένει μια έντονη διαμάχη για το αν η κλιμακούμενη σειρά από… επιθέσεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατιωτική σύγκρουση που αποσταθεροποιεί τη χώρα». Μαζί με αυτό, ο ίδιος πιστεύει ότι τώρα «είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένας εμφύλιος πόλεμος θα προέκυπτε από την τρέχουσα σύγχυση», αλλά παραδέχεται την πιθανότητα του…

……………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Αυτός είναι ο “πολιτισμός” του “American Dream” …

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ !! “Unknown Aerial Phenomena” – (UFO) «Κατάστρεψαν τους πυρηνικούς μας πυραύλους» !! (βίντεο)

ΗΠΑ. Βουλευτής του Κογκρέσου ζητά την παραπομπή του Γεν.Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τις έρευνες στο σπίτι του Τραμπ

ΗΠΑ. Καλπάζει ο ετήσιος πληθωρισμός. Από το 1981 είχε να φτάσει στο 9,1% !

Οι κινεζικές εταιρείες αγοράζουν μαζικά τη γη των ΗΠΑ !! «Μπορεί να είναι πολύ αργά» για τις ΗΠΑ !!

Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν την Αλάσκα ;;; Την είχε πουλήσει η Ρωσσία πριν 92 χρόνια !!!

Άρθρο παρουσιάζει στοιχεία ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσία στην Ευρώπη ( ? )

“ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ” ΣΤΗ ΛΑΤΙΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ !!

Κορυφαίες συνομιλίες Πούτιν-Αφρικανικής Ένωσης !! Στρατηγική ήττα των ΗΠΑ & Ε.Ε. !!

Η Ρωσία έσπασε την “παγκόσμια συμφωνία” με ΗΠΑ: Αναβίωσε τον Κανόνα του Χρυσού – “Αιτία πολέμου” για δολάριο και ευρώ

Τούρκος αναλυτής προέβλεψε την απώλεια της ηγεμονίας των ΗΠΑ, την κατάρρευση του δολαρίου και του SWIFT

Οι BRICS και το MINT μπορούν να σώσουν τη Ρωσία και να καταστρέψουν τις ΗΠΑ

……………………………………………………………………