Το νεότευκτο βρεττανικό αεροπλανοφόρο Prince of Wales χάλασε μόλις απέπλευσε !!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το HMS Prince of Wales απέπλευσε από το Πόρτσμουθ το Σάββατο. Φωτογραφία: Βασιλικό Ναυτικό

Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του Ηνωμένου Βασιλείου, το HMS Prince of Wales, χάλασε λίγο μετά τον απόπλου για τις ΗΠΑ , γράφει το Sky News

Το αεροπλανοφόρο των 65.000 τόνων αξίας 3 δισεκατομμυρίων λιρών, που τέθηκε σε πλήρη λειτουργία μόλις πέρυσι, κατέρρευσε στα ανοιχτά της νότιας ακτής λίγο μετά τον απόπλου γι’ αυτό που είχε χαρακτηριστεί ως «αποστολή ορόσημο» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Το HMS Prince of Wales παραμένει στην περιοχή ασκήσεων της Νότιας Ακτής ενώ διεξάγονται έρευνες για ένα αναδυόμενο μηχανικό ζήτημα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού.

Αυτό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το UK Defense Journal, διαδικτυακό ειδησεογραφικό ιστότοπο που επικεντρώνεται σε θέματα άμυνας, που ανέφερε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ζημιά στον δεξιό άξονα της προπέλας.

Ένας δεύτερος εξειδικευμένος ειδησεογραφικός ιστότοπος, το Navy Lookout, ανέφερε ότι το πολεμικό πλοίο 65.000 τόνων υπέστη «σημαντικό τεχνικό σφάλμα». «Εάν το ζήτημα αποδειχθεί σοβαρό, είναι αυτονόητο ότι αυτό είναι εξαιρετικά ατυχές και δεν είναι καλή εμφάνιση για το RN [Βασιλικό Ναυτικό]», ανέφερε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό με το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales. Το 2020, είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για έξι μήνες λόγω της πλημμύρας του μηχανοστασίου του, συμπληρώνει το Ria Novosti.

………………………………………………………………………………….