Ο Δένδιας έδιωξε Ρώσο δισεκατομμυριούχο από την Κρήτη, και αυτός πήγε στην Τουρκία να ξοδέψει τα εκατομμύρια του

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρώσος δισεκατομμυριούχος που δεν επετράπη να εισέλθει στην Ελλάδα από την ελληνική κυβέρνηση λόγω «κυρώσεων» που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. σε σχέση με πλούσιους πολίτες της Ρωσίας, πέταξε σε πολυτελές θέρετρο στην Τουρκία.

Μετά από κλήση του Ν. Δένδια, ο Ρώσος δεν έγινε δεκτός στο περίφημο ξενοδοχειακό συγκρότημα Elounda, όπου επρόκειτο να μείνει με την οικογένειά του σε μια σειρά από υπερπολυτελή διαμερίσματα και του ζητήθηκε να φύγει από την Ελλάδα, σύμφωνα με την ελληνική έκδοση ProNews.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιβιβάστηκε στο ιδιωτικό του τζετ και πέταξε στην Τουρκία με την οικογένειά του. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι σε προηγούμενες επισκέψεις του, το άτομο αυτό άφησε περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ για διάφορες εκδηλώσεις που έκαναν (πάρτι, γάμους κ.λπ.).

«Η απόφαση του Ν. Δένδια φυσικά αντιστοιχεί στις κυρώσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα, αλλά ποιος θα μας δώσει αυτά τα ρωσικά χρήματα;» διερωτάται η ελληνική έκδοση.

ProNews η ζημιά στην ελληνική οικονομία υπολογίζεται στα 600 εκατ. ευρώ λόγω της έλλειψης Ρώσων τουριστών που δεν ήρθαν φέτος στην Ελλάδα.

Το χρονικό έχει ως εξής: Το απόγευμα της Κυριακής, Ρώσος επιχειρηματίας, η οικογένειά του και οι συνοδοί του προσγειώθηκαν με ιδιωτικό τζετ στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο. Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, διαπιστώθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στη λίστα της ρωσικής ελίτ που δεν επιτρέπεται να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας, καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έγινε προσωπική κλήση από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια για επίλυση της κατάστασης, καθώς τοπικοί αξιωματούχοι δεν τόλμησαν να στείλουν έναν τόσο πλούσιο τουρίστα.

Μετά τις κατάλληλες διαδικασίες, το αεροσκάφος έλαβε εντολή να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της έδρας του, μεταφέροντας τόσο τον Ρώσο επιχειρηματία όσο και την οικογένειά του εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή στην Τουρκία.

Το όνομα του επιχειρηματία δεν έχει γίνει γνωστό.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………