Forbes: Η «πράσινη» Ευρώπη με τις κυρώσεις της γίνεται ταχέως τριτοκοσμική !!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εικονογράφηση: forbes.com

Forbes: Η «πράσινη» Ευρώπη με τις κυρώσεις της σπεύδει ορμώμενα στον τρίτο κόσμο 

Σήμερα, το ευρωπαϊκό χρηματιστήριο είναι το πιο δύσκολο στον δυτικό κόσμο. Από την αρχή του έτους, έχει υποχωρήσει κατά 22% και υστερεί σχεδόν κατά 10 μονάδες βάσης έναντι των ΗΠΑ. Ακόμη και οι αναδυόμενες αγορές τα πάνε καλύτερα: ο πληθωρισμός στην Ευρώπη είναι χειρότερος από ό,τι στο Μεξικό, ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Ο αρθρογράφος Kenneth Rapoza γράφει σχετικά στις σελίδες του Forbes .

Τονίζει ότι ο κύριος λόγος για αυτό είναι οι κυρώσεις σε βάρος των ρωσικών μεταφορέων ενέργειας, που οδήγησαν σε απότομη άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων και η ευρωπαϊκή οικονομία υπέστη τα περισσότερα.

Όπως συνεχίζει ο συγγραφέας του υλικού, ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό είναι ακόμη και προς το καλύτερο, επειδή εγκαταλείποντας το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποδείξουν σε όλα τα κράτη μέλη και τους λαούς τους ότι απομακρύνουν την οικονομία από τα ορυκτά καύσιμα. Ωστόσο, ούτε αυτές οι κινήσεις ούτε η ρητορική θα απομακρύνουν την Ευρώπη από τα ορυκτά καύσιμα. Αντίθετα, απέχουν απείρως από την αλήθεια: για χάρη της εγκατάλειψης του ρωσικού φυσικού αερίου, έπρεπε ακόμη και να επιστρέψουν στον άνθρακα, και τον καίνε όλο και περισσότερο, αν μόνο το φως δεν σβήσει τελείως, και μάλιστα εισάγουν Σαουδικό πετρέλαιο, ενώ οι Σαουδάραβες μεταπήδησαν στα ρωσικά για δική τους χρήση.

 

«Ο άνθρακας επέστρεψε στην περιβαλλοντικά προβληματική Ευρώπη. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο; Πιστή στην πράσινη οικονομία, η Ευρώπη έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα».  Γράφει η Raposa.

Σημειώνει ότι η Γερμανία έχει σταματήσει να αγοράζει άνθρακα από τη Ρωσία, αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει το μερίδιο των ορυκτών καυσίμων, αφού ο άνθρακας εισάγεται από τη Νότια Αφρική. Οι Αμερικανοί εξαγωγείς μύρισαν επίσης κέρδος. Τον Μάιο, οι εξαγωγές άνθρακα των ΗΠΑ στην Ευρώπη αυξήθηκαν περισσότερο από 140% από έτος σε έτος – και παραμένουν ανοδικές καθώς η Ευρώπη χρειάζεται την πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο. Μέχρι τον Οκτώβριο, η προσφορά αμερικανικού άνθρακα από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, διαφορετικά η Ευρώπη δεν θα έχει τίποτα να θερμάνει με τον ερχόμενο χειμώνα, λέει ο Αμερικανικός Συνασπισμός Εξαγωγών Άνθρακα της Εθνικής Ένωσης Μεταλλείων.

Σήμερα, καταλήγει ο Kenneth Rapoza, οι macro traders περιμένουν δύο μηνύματα για την Ευρώπη και ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία: είτε θα επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, είτε η Ευρώπη θα πέσει σε τέτοια απόγνωση αυτόν τον χειμώνα και οι αλυσίδες εφοδιασμού θα είναι τόσο τεντωμένες που απλώς δεν θα έχει άλλη επιλογή, εκτός από τη χαλάρωση των κυρώσεων ή να πείσει τους εταίρους από χώρες εκτός ΕΕ να εισάγουν ρωσικά προϊόντα με «σπασμένη» σήμανση.

Στα χαρτιά, όλα θα είναι σύμφωνα με τους κανόνες, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι απλώς μια λύση. Μόλις το κάνουν, η Ευρώπη θα γίνει ξανά ελκυστική για επενδύσεις, αλλά μέχρι τότε, όπως λέει ένας από τους επενδυτές, παραμένει «ο τρίτος κόσμος μεταξύ των οικονομιών της Δύσης ».

Αυτή τη θέση συμμερίζεται ο επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου του Bretton Woods στο Long Valley του New Jersey, Vladimir Signorelli . Από τη σκέψη ότι η Ευρώπη είναι ο τρίτος κόσμος ανάμεσα στις οικονομίες της Δύσης, μόνο χαμογελάει.

«Σαφώς κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, οι Γερμανοί Πράσινοι εξακολουθούν να είναι αντίθετοι στην πυρηνική ενέργεια. Απλά δεν τους καταλαβαίνω. Ορμούν με ορμή στον τρίτο κόσμο,  λέει ο ειδικός.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………….
ΣΧΕΤΙΚΑ … Η Σαουδική Αραβία διπλασιάζει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία … [ Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο αγοράζει σχεδόν 650.000 τόνους καυσίμου από τη Ρωσία ενόψει των ιστορικά χαμηλών τιμών. Το εισαγόμενο πετρέλαιο χρησιμοποιείται από το βασίλειο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. ] ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΞΥΠΝΟΙ … ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΑΦΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΜΕΤΑΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!! ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ;; Βόμβα Πούτιν: “Η Γερμανία παίρνει από εμάς 4 φορές κάτω το αέριο” – “Γιατί δεν ανοίγετε τον Nord Stream2;;” Σολτς: “τώρα υπάρχουν άλλα θέματα – πιο σημαντικά” !!!

…………………………………………………………………………