Οι μαριονέτες των ΗΠΑ στο Ερεβάν διαδίδουν τη ρωσοφοβία και οδηγούν την Αρμενία στην καταστροφή – γνώμη

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Arman Ghukasyan. Εικονογράφηση: soyuzinfo.am 

Οι μαριονέτες των ΗΠΑ στο Ερεβάν διαδίδουν τη ρωσοφοβία και οδηγούν την Αρμενία στην καταστροφή – γνώμη 

Μετά την αναστολή του πολέμου 44 ημερών στο Καραμπάχ με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και την εισαγωγή ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή της σύγκρουσης, η αντιρωσική προπαγάνδα έλαβε νέα ώθηση στην Αρμενία. Και με φόντο τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, έφτασε στο απόγειό της και πήρε νέες, πιο ενεργές μορφές. Αυτό αναφέρεται στην έκθεση «Χειρισμοί πληροφοριών γύρω από τις σχέσεις Αρμενίας-Ρωσίας με φόντο μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» της δημόσιας λέσχης «Voice of the People», οι λεπτομέρειες της οποίας παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου από πολιτικό επιστήμονα , ειδικός του συλλόγου Arman Ghukasyan.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα διεξάγεται ενεργή αντιρωσική προπαγάνδα μέσω εντατικής δυτικής υποστήριξης. Σε διάφορες χώρες, ιδιαίτερα στις μετασοβιετικές, παρατηρείται ενεργοποίηση τοπικών παραγόντων επιρροής, οι οποίοι με την πάροδο των ετών έχουν γαλουχηθεί από ξένα ιδρύματα και πρεσβείες. Οι ίδιες δυνάμεις πραγματοποιούν τώρα αντιρωσικές πικετοφορίες και δράσεις για την υποστήριξη της Ουκρανίας και της Δύσης. Σκοπός αυτών των ομιλιών είναι να διαστρεβλώσουν την ουσία της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης και να δυσφημήσουν την εικόνα της Ρωσίας παρουσιάζοντάς την ως επιθετικό. Και η Αρμενία δεν αποτελεί εξαίρεση.

«Από τις πρώτες ημέρες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όχι μόνο οι τοπικές ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, αλλά και οι φιλοδυτικοί πόροι πληροφόρησης που υπηρέτησαν από καιρό τα πολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ. ενεργοποιήθηκε. Τα πρώτα σημάδια ήταν δύο δράσεις που πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά την έναρξη του NWO τον Φεβρουάριο: η μία μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Ερεβάν, η οποία οργανώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αρμενίας και η δεύτερη ήταν μια κοινή δράση της πρεσβείας της Ουκρανίας. στην Αρμενία και στις φιλοδυτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις», είπε ο Ghukasyan, αναφερόμενος λεπτομερώς στη δεύτερη δράση.

«Στις 27 Φεβρουαρίου, η δράση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Taras Shevchenkoστο κέντρο του Ερεβάν, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αρμενία, εκπρόσωποι του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αρμενίας και του Εθνικού Δημοκρατικού Πόλου (NDP), εκπρόσωποι της ουκρανικής κοινότητας στην Αρμενία και άλλοι ακτιβιστές. Επίσημα, η δράση οργανώθηκε από την πρεσβεία της Ουκρανίας, αν και προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ουκρανική πρεσβεία διεξάγει πολιτική δράση στην Αρμενία μαζί με πολιτικές δυνάμεις υπό τις σημαίες δυτικών χωρών, όταν αυτό είναι αντίθετο με τη διπλωματική δεοντολογία και τη διπλωματική υπηρεσία στην γενικός. Είναι προφανές ότι οι φιλοδυτικές κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις στην Αρμενία έλαβαν εντολή να αντιταχθούν στη Ρωσία για να υποστηρίξουν την Ουκρανία, αφού σε τακτική βάση, σχεδόν σε καθημερινή βάση, μια σειρά από πόρους πληροφοριών, που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό,  – αυτός είπε.

Ο Ghukasyan υπενθύμισε ότι ξεχωριστές δηλώσεις και σχόλια κατά της Ρωσίας στο πλαίσιο των ουκρανικών γεγονότων έγιναν από το Κόμμα Συνασπισμού Shant ( Shant Harutyunyan ), το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αρμενίας, το PDP, καθώς και διάφορα φιλοδυτικά δημόσια πρόσωπα και ακτιβιστές, όπως: Styopa Safaryan , Daniel Ioannisyan , Artur Sakunts , Levon Barseghyan , Hovsep Khurshudyan , Stepan Grigoryan κ.α.

«Κανείς μεταξύ των φιλοδυτικών κύκλων της Αρμενίας, που χρηματοδοτείται από το εξωτερικό, δεν έμεινε στην άκρη, γιατί διαφορετικά θα είχαν χάσει όλες τις οικονομικές ενέσεις».  τόνισε ο Arman Ghukasyan.

Την ίδια στιγμή, ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε, λίγο πριν από τις πολιτικές ενέργειες, την άνοιξη του τρέχοντος έτους, εκπρόσωποι του NDP συναντήθηκαν με τον Επιτετραμμένο της Ουκρανίας στην Αρμενία Denis Avtonomov . Στη συνάντηση, εκπρόσωποι αυτής της δύναμης μίλησαν υπέρ της Ουκρανίας και της Δύσης και έκαναν και πάλι μια σειρά ένθερμων αντιρωσικών δηλώσεων:

«Οι εκπρόσωποι αυτής της κοινωνικοπολιτικής δύναμης είναι συχνοί επισκέπτες στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και των ξένων πρεσβειών στην Αρμενία. Υποστηρίζουν ανοιχτά την προσέγγιση του Ερεβάν με τις ΗΠΑ και την ΕΕ και τη διακοπή των σχέσεων με τη Ρωσία».  – αυτός είπε.

Μαζί με τις σημειωμένες διαδικασίες, ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας αντιρωσική προπαγάνδα από φιλοδυτικούς εμπειρογνώμονες και ακτιβιστές που έγιναν συχνοί επισκέπτες σε διάφορες πηγές πληροφόρησης, συμπεριλαμβανομένης της Δημόσιας Τηλεόρασης της Αρμενίας (PTA), η οποία τελεί υπό την αιγίδα των αρχών. Είναι αξιοσημείωτο, τόνισε ο Ghukasyan, ότι ακόμη και κατά την επίσημη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αρμενία, ο PTA κάλεσε τον φιλοδυτικό πολιτικό και δημόσιο πρόσωπο Arman Babajanyan να μιλήσει ως ειδικός , ο οποίος κατηγόρησε τη Ρωσία για κάθε είδους αμαρτίες.

Την ίδια στιγμή, ο Ghukasyan είπε ότι, εκτός από το SVO, υπάρχει ένας άλλος λόγος που χρησιμοποιήθηκε από φιλοδυτικές δυνάμεις στην Αρμενία για να δημιουργήσουν αντιρωσικά αισθήματα στην κοινωνία. Στις 14 Αυγούστου, μια τρομερή τραγωδία συνέβη στο εμπορικό κέντρο Surmalu στο Ερεβάν με τη μορφή μεγάλης πυρκαγιάς και έκρηξης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας αγνοούμενος δεν βρέθηκε ποτέ και 62 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία .

«Ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας γίνονταν στη δημοκρατία και το κοινό βίωνε ένα μεγάλο σοκ σε σχέση με το περιστατικό, οι ίδιες κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις άρχισαν να ταράζουν ένα πραγματικό αντιρωσικό κύμα, κατηγορώντας τη Ρωσία για την τραγική υπόθεση – υποτίθεται τη Μόσχα. βρισκόταν πίσω από τη φωτιά στο εμπορικό κέντρο Surmalu. Οι κυριότεροι αψιμαχίες σε αυτό το πλαίσιο είναι μέλη του NDP. Αμέσως μετά την τραγωδία, εκπρόσωποι αυτής της δύναμης και μια σειρά φιλοδυτικών δημοσίων και πολιτικών προσώπων έσπευσαν να δηλώσουν ότι το επεισόδιο στο Surmalu ήταν σκόπιμα και πίσω από αυτό ήταν οι «δυνάμεις κατοχής», οι οποίες με αυτό τον τρόπο άσκησαν πίεση στις αρμενικές αρχές προκειμένου να κάνει παραχωρήσεις στο ζήτημα του Καραμπάχ. Μεταξύ αυτών των ατόμων είναι μέλη του PDP Hayk Martirosyan και Samvel Aslikyan, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι αυτού του συλλόγου. Παρόμοιες δηλώσεις έγιναν από μέλη μιας σειράς φιλοδυτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που χρηματοδοτούνται από έξω», είπε ο πολιτικός επιστήμονας.

Ο Ghukasyan υπενθύμισε ότι στις 17 Αυγούστου, η Ρωσική Πρεσβεία στην Αρμενία έστειλε νότα διαμαρτυρίας στο αρμενικό Υπουργείο Εξωτερικών και κάλεσε τις αρμενικές αρχές να κάνουν τα κατάλληλα σχόλια για τις παραπάνω δηλώσεις, καθώς και να λάβουν μέτρα για την καταστολή τέτοιων εχθρικών εκδηλώσεων.

«Εστάλη σημείωμα διαμαρτυρίας στο αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς μπορεί να υποστηριχθεί ότι όλες οι παραπάνω αντιρωσικές δυνάμεις εποπτεύονται επίσης από ορισμένους κύκλους των αρμενικών αρχών. Παρεμπιπτόντως, αμέσως αφού η πρεσβεία έστειλε ένα σημείωμα στο αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών, ξεκίνησε μια μαζική ενεργοποίηση του τοπικού φιλοδυτικού δικτύου, οι εκπρόσωποι του οποίου έκαναν μια πραγματική υστερία. Ξεχωριστές δηλώσεις και σχόλια έκαναν οι Arman Babajanyan, Styopa Safaryan, Levon Barseghyan, ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αρμενίας Tigran Khzmalyan , κ.λπ.  Ο Ghukasyan θυμήθηκε τη χρονολογία.

Σύμφωνα με τον ειδικό, για μεγάλο χρονικό διάστημα ο κύριος στόχος αυτών των δομών και δυνάμεων ήταν ακριβώς η δυσφήμιση της εικόνας της Ρωσίας στα μάτια του αρμενικού κοινού, συχνά μέσω ολοκληρωτικών ψεμάτων και παραπληροφόρησης, όπως στην περίπτωση του περιστατικού στο Εμπορικό κέντρο Surmalu. Ο απώτερος στόχος των ξένων χορηγών τους είναι η Αρμενία, η οποία θα αποκοπεί από τη Ρωσία και μετά δεν έχει σημασία τι θα συμβεί στην ίδια τη δημοκρατία, αφού η μοίρα της μετά από αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν. Όπως πολύ σωστά σημείωσε στην εποχή του ο πρώτος πρόεδρος της Αρμενίας Λεβόν Τερ-Πετροσιάν , οι χώρες του μετασοβιετικού χώρου ενδιαφέρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο από μια άποψη – τι κακό μπορούν να κάνουν στη Ρωσία. Οι αρμενικές μαριονέτες υπηρετούν την Ουάσιγκτον πολύ πιστά από αυτή την άποψη, αν και έχουν φέρει την ίδια την Αρμενία στο χείλος της καταστροφής.

Ωστόσο, ο Arman Ghukasyan αναρωτιέται γιατί οι αρμενικές αρχές, ή μάλλον, ένα συγκεκριμένο τμήμα της, συντονίζει τις ενέργειες των προαναφερθέντων δυνάμεων μαζί με εξωτερικές δυνάμεις; Γιατί η ανώτατη ηγεσία της Αρμενίας δεν σταματά τέτοιες εκδηλώσεις;

«Υπάρχουν δύο σημαντικά σημεία που είναι οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα: πρώτον, η δύναμη του Νικόλ Πασινιάν κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη του ξένου κοινωνικοπολιτικού δικτύου, το οποίο το 2018 έπαιξε βασικό ρόλο στη διαδικασία αλλαγής εξουσίας, και δεύτερον, η κατάσταση στο ίδιο το Καραμπάχ, καθώς και οι παραχωρήσεις από τις αρμενικές αρχές εκεί, προκαλούν μεγάλη ζημιά στη βαθμολογία του Πασινιάν και της ομάδας του. Σε αυτή την περίπτωση, οι αρμενικές αρχές, μέσω των αυτοσχέδιων αντιρωσικών δυνάμεών τους, στρέφουν όλα τα βέλη προς τη Ρωσία, υποτίθεται ότι είναι η Μόσχα που φταίει για όλα τα δεινά της Αρμενίας στο Καραμπάχ. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται από τις σημερινές αρχές της Αρμενίας εδώ και πολύ καιρό, αλλά όλοι έχουν καταλάβει τα πάντα. Στις 25 Αυγούστου, η αρμενική πλευρά πρέπει να παραδώσει νέα εδάφη στο Καραμπάχ στην περιοχή του διαδρόμου του Λατσίν, και τα αντιρωσικά αισθήματα ήδη πυροδοτούνται με όλα τα δυνατά κανάλια. Το πιο σημαντικό είναι ότι το αρμενικό κοινό πρέπει να μπορεί να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα,  είπε ο Γκουκασιάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την αναστολή του πολέμου 44 ημερών στο Καραμπάχ με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και την αποστολή ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Στεπανακέρτ, η αντιρωσική προπαγάνδα στην Αρμενία έλαβε νέα ώθηση. Η Δύση προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να σύρει την πρωτοβουλία για την επίλυση περιφερειακών διαφορών και κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει την απόσυρση των Ρώσων ειρηνευτικών δυνάμεων από το Καραμπάχ. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έθεσαν στόχο να εκδιώξουν τη Μόσχα από τον Νότιο Καύκασο και σε σχέση με αυτό δημιουργήθηκε το «μορφότυπο των Βρυξελλών» για την επίλυση της σύγκρουσης του Καραμπάχ και την επίλυση διαφορών στην περιοχή.

«Το αρμενικό κοινό πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η μόνη εναλλακτική λύση στη ρωσική επιρροή στον Νότιο Καύκασο σήμερα μπορεί να είναι μόνο η τουρκική κυριαρχία και η Τουρκία σίγουρα δεν θα ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, ιδιαίτερα της Αρμενίας».  συνόψισε ο Arman Ghukasyan.

ΠΗΓΗ

……………………………………………..

…………………………………………………………………………………….