Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπασάρ αλ Άσαντ ενδέχεται να συναντηθούν τον Σεπτέμβριο στο Ουζμπεκιστάν

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: mk-turkey.ru

ΑΛΦΕΙΟΣ : Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΚΑΙ Ο “ΜΩΫΣΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο ΚΟΡΙΑΚΟΣ” ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΟΡΙΟΒΑΡΕΜΕΝΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΡΙΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ … ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΩΣ ΕΧΘΡΟ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΦΙΛΙΚΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ … Πρέσβης: Η Ρωσσία δεν έχει κάνει ποτέ κακό στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί εντελώς, δεν υπάρχουν πια…

H Ελλάδα ξεκίνησε κυνήγι Ρώσων πολιτών και ο Ερντογάν το απολαμβάνει….

……………………………………………………….

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενδέχεται να συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), που θα διεξαχθεί στις 15-16 Σεπτεμβρίου στη Σαμαρκάνδη. Αυτό μετέδωσε σήμερα, 23 Αυγούστου, το πρακτορείο ειδήσεων Fergana επικαλούμενο το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε και τους δύο ηγέτες στη σύνοδο κορυφής του οργανισμού, όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν διμερή συνάντηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εγγύς μέλλον τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρχηγό του κόμματος Μητέρα Πατρίδα, Ντόγκου Πέριντσεκ , θα αναχωρήσει για τη Συρία για προκαταρκτικές συνομιλίες με τον Μπασάρ αλ Άσαντ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα αποτελέσματά τους θα καθορίσουν εάν οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της SCO στη Σαμαρκάνδη.

Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Συρίας δεν έχουν επαφή από το 2011. Στις αρχές Αυγούστου, η τουρκική εφημερίδα Turkiye ανέφερε ότι ο Ερντογάν και ο Άσαντ θα μπορούσαν να έχουν τηλεφωνικές συνομιλίες. Ωστόσο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε αυτές τις πληροφορίες.

Στις 8 Αυγούστου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καθαρίσει την «τελευταία περιοχή» της Συρίας από τρομοκράτες στο εγγύς μέλλον. Προειδοποίησε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές πολιτοφυλακές, οι οποίες ελέγχουν εν μέρει τη βόρεια Συρία, και οι συριακές αρχές αναπτύσσουν αμυντικό σχέδιο σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………