Ο Μακρόν προς στις χώρες της Δύσης: «κανένας συμβιβασμός με τη Ρωσσία, καμία αδυναμία»

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τη Ρωσία – «καμία αδυναμία, κανένας συμβιβασμός», κάλεσε ο Μακρόν τις χώρες της Δύσης 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε σήμερα, 23 Αυγούστου, την ηγεσία των δυτικών χωρών να μην δείξει αδυναμία απέναντι στη Ρωσία και να μην συμβιβαστεί μαζί της.

«Η Ρωσία έκανε την επιλογή της παρά τις δεσμεύσεις της… Δεν πρέπει να δείξουμε καμία αδυναμία, κανένα πνεύμα συμβιβασμού, γιατί πρόκειται για ελευθερία για όλους και για όλα και για ειρήνη σε όλα τα μέρη του πλανήτη»,  είπε ο Μακρόν στη δεύτερη σύνοδο κορυφής « Πλατφόρμα της Κριμαίας ”, η οποία πραγματοποιείται σε ηλεκτρονική μορφή.

Ο Γάλλος ηγέτης διαβεβαίωσε επίσης το Κίεβο για μακροπρόθεσμη υποστήριξη, μετέδωσε το RIA Novosti.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη Σύνοδος Κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο στις 23 Αυγούστου 2021 με πρωτοβουλία της Ουκρανίας. Συζήτησε το θέμα της επιστροφής του ελέγχου στην Κριμαία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερες από 40 χώρες και διεθνείς οργανισμοί. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλεσε τότε αυτό το φόρουμ “ένα Σάββατο” , όπου «η Δύση θα συνεχίσει να τρέφει τα νεοναζιστικά, ρατσιστικά αισθήματα των σύγχρονων ουκρανικών αρχών». Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής ως αντιρωσικό και εξαιρετικά εχθρικό γεγονός.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως απάντηση στο αίτημα των ηγετών των δημοκρατιών του Ντονμπάς για βοήθεια. Τόνισε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατάληψη ουκρανικών εδαφών. Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και μια σειρά από άλλα κράτη επέβαλαν κυρώσεις εναντίον Ρώσων φυσικών και νομικών οντοτήτων. Η ΕΕ έχει ήδη συμφωνήσει σε επτά πακέτα περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας. Επιπλέον, η Δύση αύξησε την προμήθεια όπλων στο Κίεβο κατά ποσά που υπολογίζονται σε αυτό το στάδιο σε δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………..