Ζαχάροβα: “Η αντίδραση του S.D. στη δολοφονία της Ντούγκινα δυσφημεί τις ΗΠΑ”. / βίντεο: Πράκτορας της SBU η δολοφόνος Natalya Pavlovna Vovk

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Μαρία Ζαχάροβα. Φωτογραφία: Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

Η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη δολοφονία της Ντούγκινα δυσφημεί τις ΗΠΑ – Ζαχάροβα

Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου και δημοσίου προσώπου Daria Dugina δυσφημεί τις διεθνείς δραστηριότητες της Ουάσιγκτον για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό δήλωσε σήμερα, 23 Αυγούστου, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Την προηγούμενη μέρα, στις 22 Αυγούστου, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις , σχολιάζοντας τον θάνατο του Ντούγκινα, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τις δολοφονίες αμάχων, όπου κι αν συμβαίνουν. Παράλληλα, έδειξε ότι δεν έχει τίποτα να πει εκτός από το ότι η Ουκρανία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση στον Ντούγκιν.

«Η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα και τα στοιχεία που παρουσίασε η Ρωσία για τα ουκρανικά ίχνη δυσφημούν τη διεθνή δραστηριότητα των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».  — είπε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.

«Η Ουάσιγκτον δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα (δεν χρειάζεται να μιλάμε για έλλειψη νομικών λόγων) να κρίνει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, αφού η δολοφονία ενός δημοσιογράφου δεν σχολιάζεται καν από αυτήν την πλευρά, κάτι που είναι τόσο σημαντικό. για τις αμερικανικές αρχές. Απλώς δεν παρατήρησαν ότι μιλούσαμε για ένα δημόσιο πρόσωπο».  τόνισε εκείνη.

Όπως ανέφερε η EADaily , στις 22 Αυγούστου, το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η δολοφονία του Dugina είχε εξιχνιαστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δολοφονία του Dugina προετοιμάστηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες, ο δράστης είναι η υπήκοος της Ουκρανίας Natalya Pavlovna Vovk , γεννημένη το 1979. Την ημέρα της δολοφονίας, η Vovk και η κόρη της ήταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition, όπου η Dugina ήταν παρούσα ως επίτιμη καλεσμένη. Μετά από μια ελεγχόμενη έκρηξη ενός αυτοκινήτου Toyota Land Cruiser Prado που οδηγούσε η Dugina, στις 21 Αυγούστου, η Vovk και η κόρη της οδήγησαν στην περιοχή Pskov στην Εσθονία. Ο ύποπτος για τη δολοφονία τέθηκε στον κατάλογο διεθνών καταζητούμενων προκειμένου να εκδώσει τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν απένειμε μεταθανάτια την Ντάρια Ντούγκιν με το Τάγμα του Θάρρους.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………….
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Natalya Pavlovna Vovk – πράκτορας της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας που δολοφόνησε την Darya Dugina
…………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ …

Ντάρια Ντούγκινα. Οι Ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες με μια Ουκρανή οι δολοφόνοι. Η FSB εξιχνίασε τη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου

Ντάρια Ντούγκινα+ΠΛΑΤΩΝ

Ο Πούτιν απένειμε στην Ντάρια Ντούγκινα το Τάγμα του Θάρρους μετά θάνατον

Πρέσβης της Ουκρανίας στο Καζακστάν: Προσπαθούμε να σκοτώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσσους

ΕΚΤΑΚΤΟ. “Φύγετε αμέσως από την Ουκρανία” !! Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο στους Αμερικανούς πολίτες

………………………………………………………………………………….