«Ατμόσφαιρα πανικού» στην Ιταλία για το Φ/Α ! Οι βιομήχανοι τραβούν το αυτί του Ντράγκι !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μάριο Ντράγκι. Εικονογράφηση: yandex.ru

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΕΚΡΥΒΑΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΗΓΕΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΤΠΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ !!! ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ … ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο NORD STREAM 2 ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΗΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ !!!

[ … Ο Francesco Starace , Διευθύνων Σύμβουλος της ενεργειακής εταιρείας Enel, έκανε λόγο για απότομη άνοδο των τιμών. Το δελτίο τύπου SkyTG24 εκτιμά ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο θα κοστίσει 291 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενέργειας τον Οκτώβριο και 295 ευρώ τον Δεκέμβριο. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η τιμή αυτή ήταν 43 ευρώ… ] Nord Stream2. Ο Σρέντερ και ο Λαφονταίν λένε ότι πρέπει να ανοίξει, ο Scholz λέει ΟΧΙ και στέλνει στην καταστροφή την Ε.Ε. !!

…………………………………………………….

«Ατμόσφαιρα πανικού» στην Ιταλία : Ο Ντράγκι θα ανακοινώσει νέα μέτρα της προσωρινής κυβέρνησης 

Ο πρόεδρος της ιταλικής ένωσης βιομηχάνων Confindustria, Carlo Bonomi, ζήτησε την προετοιμασία ενός σχεδίου παροχής φυσικού αερίου, αφού το σχέδιο κατά της κρίσης της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι πρότεινε την αναστολή της παροχής φυσικού αερίου στις πιο καταναλωτικές βιομηχανίες λόγω της αιχμηρής αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, ο οποίος συγκεντρώνει περισσότερες από εκατόν πενήντα χιλιάδες βιομηχανικές, βιοτεχνικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες , σε συνέντευξή του στο TG5 ζήτησε άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

«Το κόστος ενέργειας αυξάνεται χωρίς διακοπή, η τιμή του φυσικού αερίου σπάει ρεκόρ καθημερινά. Η Γερμανία έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει τη δοσολογία και εμείς οι Ιταλοί δεν μπορούμε να παραμείνουμε απροετοίμαστοι», δήλωσε ο Κάρλο Μπονόμι, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση της εθνικής κρίσης.

Τόνισε ότι μέχρι την έναρξη της περιόδου θέρμανσης τον Οκτώβριο, οι περισσότερες εταιρείες θα έχουν «μεγάλα προβλήματα». Εκ μέρους της Confindustria, η Bonomi ζήτησε επίσης ανώτατο όριο τιμών στην εθνική αγορά ενέργειας.

Την ομιλία του Carlo Bonomi ακολούθησε άλλη μια αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το σχολιασμό του ειδησεογραφικού καναλιού SkyTG24, στην Ιταλία, «ατμόσφαιρα πανικού» δημιουργήθηκε με την ανακοίνωση της ρωσικής Gazprom ότι από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, λόγω εργασιών επισκευής, η παροχή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream θα διακοπεί ξανά. off, μέσω της οποίας κάθε χρόνο μέσω της Γερμανίας προμηθεύει στην Ιταλία κατά μέσο όρο 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Ο Francesco Starace , Διευθύνων Σύμβουλος της ενεργειακής εταιρείας Enel, έκανε λόγο για απότομη άνοδο των τιμών. Το δελτίο τύπου SkyTG24 εκτιμά ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο θα κοστίσει 291 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενέργειας τον Οκτώβριο και 295 ευρώ τον Δεκέμβριο. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η τιμή αυτή ήταν 43 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες από την προσωρινή κυβέρνησή του, αφού έχει χορηγήσει 50 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους για τη στήριξη των οικογενειών και των επιχειρήσεων που αγωνίζονται με τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας.

Σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης λιτότητας της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, οι κυβερνητικές αρχές έχουν ήδη ορίσει τις εσωτερικές θερμοκρασίες σε όχι χαμηλότερες από 27 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι και όχι υψηλότερες από 19 βαθμούς το χειμώνα. Εάν η ενεργειακή κρίση επιδεινωθεί, η απαιτούμενη θερμοκρασία θέρμανσης χώρου θα μειωθεί τουλάχιστον κατά άλλους δύο βαθμούς και θα περιοριστεί επίσης η ημερήσια διάρκεια θέρμανσης.

Καθήκον των δήμων είναι να μειώσουν τον χρόνο του δημόσιου φωτισμού σε πόλεις, κωμοπόλεις και αυτοκινητόδρομους κατά 40%. Σύμφωνα με το σχέδιο, εάν χρειαστεί, η ώρα κλεισίματος των καταστημάτων θα μετατεθεί στις 19:00 και στις 23:00 – καταστήματα εστίασης. Οι βιομηχανικοί τομείς που καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια ενδέχεται να ανασταλούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι βιομηχανίες χάλυβα, κεραμικής και γυαλιού της Ιταλίας δήλωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι θα αναγκαστούν να σταματήσουν την παραγωγή εάν συνεχίσουν να αυξάνονται οι τιμές. Πολλά χαρτοποιεία που έκλεισαν για τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου δεν θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο.

Οι Ιταλοί παραγωγοί εμφιαλωμένου νερού έχουν επίσης επιβραδύνει την παραγωγή τους.

Το σενάριο έκτακτης κρίσης στην Ιταλία θα μπορούσε να αλλάξει από τη νέα κυβέρνηση που έρχεται στην εξουσία μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ …

………………………………………………………………………