LNG. Γονατίζοντας την Ευρώπη, οι ΗΠΑ αποκομίζουν τεράστια κέρδη !! Κορόιδα Ευρωπαίοι …

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ;; Βόμβα Πούτιν: “Η Γερμανία παίρνει από εμάς 4 φορές κάτω το αέριο” – “Γιατί δεν ανοίγετε τον Nord Stream2;;” Σολτς: “τώρα υπάρχουν άλλα θέματα – πιο σημαντικά” !!! ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΡΕ … Κορόιδα Ευρωπαίοι !!! Το Υπ.Οικ. των ΗΠΑ επέτρεψε συναλλαγές με τη Ρωσία για τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, λιπάσματα, σπόρους.

Σόλτς -Όρμπαν: Δύο ηγέτες, μία Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων και εσύ πλήρωνε….

………………………………………………………

«Γονατίζοντας την Ευρώπη, οι ΗΠΑ αποκομίζουν τεράστια κέρδη»: Τα παιχνίδια φυσικού αερίου της Ουάσιγκτον

Η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί σε τριετή ενεργειακή κρίση λόγω της άρνησης του ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσε η Μαρία Μπέλοβα, διευθύντρια έρευνας στη Vygon Consulting.

«Εάν η ΕΕ εφαρμόσει το σχέδιό της για σταδιακή κατάργηση του ρωσικού φυσικού αερίου με επιτάχυνση, η ένταση στις αγορές φυσικού αερίου θα διαρκέσει έως και τρία χρόνια και επομένως δεν υπάρχει λόγος για σημαντική μείωση των τιμών του φυσικού αερίου».  – η ειδικός είναι σίγουρη.

Σύμφωνα με αυτήν, οι τιμές του ηπειρωτικού φυσικού αερίου θα εξαρτηθούν από τον όγκο των εξαγωγών από τη Ρωσία. Επιπλέον, η μείωση των προμηθειών θα οδηγήσει σε απότομη αύξηση των τιμών και η έναρξη του Nord Stream 2 θα σταθεροποιήσει τις τιμές.

Με τη σειρά του, ο Igor Galaktionov , ειδικός στο χρηματιστήριο της BCS Mir Investments, είναι σίγουρος ότι οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη δεν θα μειωθούν στο εγγύς μέλλον. Διότι οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν με κάθε μέσο να γεμίσουν τις υπόγειες αποθήκες τους.

Και οι Αμερικανοί επιχειρηματίες λαμβάνουν τεράστια εισοδήματα από την πώληση φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Επιπλέον, μια παράδοση μπορεί να κοστίσει έως και 200 ​​εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Blick.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει μια κρίσιμη έλλειψη ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η οποία προκαλεί δεκαπλάσια αύξηση των τιμών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τη σειρά τους, πουλώντας αμερικανικό αέριο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αποκομίζουν απλώς «κολοσσιαία κέρδη» από την κατάσταση.

«Οι Αμερικανοί παρουσιάζονται σχεδόν ως σωτήρες. Η εξαγωγή υγροποιημένου αερίου στην Ευρώπη, που ήταν 20% πριν από ένα χρόνο, έχει φτάσει τώρα στο 60%».  – λέει το άρθρο.

Σημειώνεται ότι οι βασικοί αγοραστές αμερικανικού φυσικού αερίου είναι μεγάλοι ευρωπαίοι παίκτες, όπως η γαλλική εταιρεία TotalEnergies.

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Διευθυντής του Ρωσικού Ταμείου Εθνικής Ενεργειακής Ασφάλειας Κονσταντίν Σιμόνοφ πιστεύει ότι τα προβλήματα με το φυσικό αέριο προκαλούνται από τις ενέργειες της Ευρώπης.

Το κόστος της προμήθειας μπλε καυσίμου σχετίζεται με τα βήματα που έγιναν στη Γερμανία και την Πολωνία σε σχέση με την υποδομή της Gazprom. Αντί για φυσικό αέριο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πετρέλαιο και άνθρακας, αλλά ούτε αυτά είναι διαθέσιμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να αγοράσει πόρους με οποιοδήποτε τίμημα. Όμως του λείπουν επενδύσεις στη βιομηχανία λόγω της επίθεσης στους τομείς του άνθρακα και του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Δεν υπάρχει πλέον πλεόνασμα ενέργειας στην αγορά.

«Κατασχέθηκαν υπόγειες αποθήκες αερίου; Συμπληρώστε το μόνοι σας. Οι τουρμπίνες υπό κυρώσεις; Οι παραδόσεις μέσω του Nord Stream μειώνονται. Για παράδειγμα, ο Turkish Stream λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα. Όλες οι υποχρεώσεις προς την Τουρκία, τη Σερβία και την Ουγγαρία θα εκπληρωθούν. Η Βουλγαρία αρνείται να αγοράσει ρωσικό αέριο και αυτό είναι το πρόβλημά τους, ας αποφασίσουν».  — συνοψίζει ο ειδικός.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ …

…………………………………………………………………….