Ντάρια Ντούγκινα+ΠΛΑΤΩΝ

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αν οι φιλόσοφοι δεν γίνουν βασιλείς  στις πόλεις, ή αυτοί που ονομάζονται σήμερα βασιλείς και δυνάστες δεν φιλοσοφήσουν γνήσια κι όσο χρειάζεται, σε τρόπο που να συμπέσει στο ίδιο πρόσωπο και δύναμη και φιλοσοφία, και δεν αποκλειστούν αναγκαστικά οι πολλές και διάφορες φύσεις ανθρώπων, που τραβούν σήμερα χωριστά τον ένα ή τον άλλο απ᾽ αυτούς τους δυο δρόμους, είναι αδύνατο, φίλε μου Γλαύκων, να σταματήσει το κακό στις πόλεις και σ᾽ όλο, νομίζω, το ανθρώπινο γένος…ΠΛΑΤΩΝ Πολιτεία (473d)

Λένε ότι ο καθηγητής ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι, σύμβουλος του Πούτιν. Και ο Πούτιν σίγουρα διάβασε την Πολιτεία του Πλάτωνα, γι αυτό ο Αλεξάντρ Ντούγκιν έχει στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο .

Ο καθηγητής Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι, ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ(βίντεο) και επί του παρόντος, επικεφαλής της έδρας Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, καθώς και του Κέντρου Συντηρητικών Μελετών του εν λόγω τμήματος. Έχει στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο και τον ρωσσικό στρατό, καθώς υπηρέτησε ως σύμβουλος του εκπροσώπου τύπου της Κρατικής Δούμας (και πρόσωπο κλειδί του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσσία).
Η κόρη του Ντάρια Ντούγκινα, ήταν ήδη γνωστή ως πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος, όχι μόνο στη Ρωσσία  αλλά και στην Ευρώπη.
Μετά την αποφοίτησή της, η Ντούγκινα εισήλθε στο μεταπτυχιακό σχολείο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας και έγραψε μια διατριβή σχετικά με τις ερμηνείες της πολιτικής φιλοσοφίας του Πλάτωνα και των σχολίων του Πρόκλου. Μέχρι το 2020 έκανε παρουσιάσεις και ανέπτυξε το δικό της εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφιερωμένο επίσης στη φιλοσοφία του Πλάτωνα.
Και την Παρασκευή, δολοφονήθηκε – ανατίναξαν το αυτοκίνητο με το οποίο επέστρεφε από το φεστιβάλ Παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Μόσχας . Προφανώς στόχευαν στον πατέρα της, τον Ρώσσο φιλόσοφο Alexander Dugin.- αλλά μπήκαν στη Ντάσα, όπως συνήθως κάνουν οι γνωστές -άγνωστες σατανικές δυνάμεις. Δολοφονούν τα παιδιά, για να βγάλουν από την μέση το πατέρα…
Μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, μια νέα εποχή ξεκίνησε – όχι η εποχή του Ντούγκιν και όχι η εποχή του Πούτιν, αλλά ακριβώς η εποχή που ο Ντούγκιν προέβλεψε και έφερε πιο κοντά. Γι’ αυτό, προφανώς, αποφάσισαν να τον βγάλουν απ΄την μέση – όταν δεν μπορούν να νικήσουν την ιδέα, τον φιλόσοφο, το δολοφονικό  μίσος στρέφεται εναντίον αυτού και της οικογένειας του που τολμά να σκεφτεί διαφορετικά από ό,τι θα έπρεπε για αυτούς, και ειδικά όταν η ιδέα αποκτά μορφή.
………………………………………………
……………………………………………………………………………………………