Υεμένη. Εκεχειρία κυβέρνησης – δυνάμεων των Χούτι δίνει ελπίδες για κέρδη 3-5 $ δις από την πώληση LNG !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: yemenlng.com.
Στην Υεμένη βρέθηκε μη ρωσικό αέριο για την Ευρώπη 

Η εκεχειρία στην Υεμένη έχει πυροδοτήσει εικασίες για την επαναλειτουργία του τοπικού τερματικού σταθμού LNG, ο οποίος έκλεισε το 2015 λόγω του πολέμου.

Η χωρητικότητα του τερματικού σταθμού ΥΦΑ της Υεμένης είναι 6,7 εκατομμύρια τόνοι LNG ετησίως (9,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα). Ο πρωθυπουργός Μάιν Αμπντούλμαλίκ είπε ότι γίνονται προσπάθειες για να ανοίξει ξανά ο τερματικός σταθμός για να αποκατασταθούν οι εξαγωγές φυσικού αερίου και τα κέρδη από τις εξαγωγές, ανέφερε η ΜΕΕ. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι ελπίδες συνδέονται με τη συνεχιζόμενη εκεχειρία μεταξύ της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και των δυνάμεων των Χούτι.

Αναμένεται ότι ο τερματικός σταθμός μπορεί να αποφέρει 3-5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Υεμένη.Ταυτόχρονα, η γαλλική TotalEnergies εκτιμά ότι ο χρόνος ανάκαμψης είναι έξι μήνες. Η εταιρεία κατέχει μερίδιο 39,6% στο τερματικό.

Στο μεταξύ, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε την παράταση της εκεχειρίας μετά τις 2 Αυγούστου, η οποία επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ. Ωστόσο, η κυβέρνηση των Χούθι, σύμφωνα με το ιρανικό Tasnim, εξέφρασε την ανησυχία ότι οι δυνάμεις που συνδέονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, οι οποίες συμμετέχουν στο έργο ΥΕΜΕ της Υεμένης, έχουν ενεργοποιήσει ύποπτα δυνάμεις στις νότιες πόλεις της Υεμένης.

Έτσι, η γαλλική TotalEnergies κατέχει μερίδιο 39,6% στο τερματικό και η αμερικανική HuntOil κατέχει το 17,2%.

Από πέρυσι, ο κόσμος βρίσκεται σε ενεργειακή κρίση. Το κόστος του φυσικού αερίου ξεπερνά τα 2.000 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα. Η Ευρώπη προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο με εναλλακτικές προμήθειες LNG, αλλά δεν αρκεί για να αντισταθμίσει ακόμη και την τρέχουσα μείωση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ

…………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ …

Υεμένη: Η “Ουκρανία” της Ασίας!

ΥΕΜΕΝΗ. ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΚΑΛΟΥΣ” … ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350.000 ΝΕΚΡΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ…

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ. Ο ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ… ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΜΑ ΠΑΤΑΝΕ, ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΜΑ ΠΑΝΕ…

Περιμένοντας τους τζιχαντιστές… ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

Έκρηξη σε διυλιστήριο στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας !

…………………………………………………………………………….