Πρόεδρος Βουλής Ουγγαρίας: Οι ιδιωτικές παγκόσμιες εταιρείες σκοπεύουν να μετατρέψουν την Ε.Ε. σε «Η.Π.Ευρώπης» χωρίς κυριαρχία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάζλο Κόβερ.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας κατηγορεί τις εταιρείες ότι δημιούργησαν τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»

Οι ιδιωτικές παγκόσμιες εταιρείες σκοπεύουν να μετατρέψουν την ΕΕ σε «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» χωρίς κυριαρχία, δήλωσε ο πρόεδρος του Ούγγρου κοινοβουλίου Laszlo Köver.

«Οι ιδιωτικές παγκόσμιες εταιρείες, που συνήθως βρίσκονται εκτός Ευρώπης, θέλουν να μετατρέψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, σε ομοσπονδία, και μάλιστα αυτοκρατορία, στην οποία όλα τα σημερινά εθνικά κράτη της ΕΕ – συμπεριλαμβανομένης της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας – θα έχαναν εντελώς. αυτοδιάθεση και ελευθερία δράσης»,  — είπε ο Koever, μιλώντας στα εγκαίνια του φεστιβάλ ουγγρικής λαϊκής τέχνης στη σλοβακική πόλη Željezovce, όπου ο μισός πληθυσμός αποτελείται από Ούγγρους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποσκοπεί στο να διασφαλιστεί ότι οι ιδιωτικές εταιρείες αποκτούν «μόνιμα και αποκλειστικά» τους υλικούς και πνευματικούς πόρους των κρατών μελών.

Ως εκ τούτου, σήμερα και τα επόμενα χρόνια, οι λαοί της Λεκάνης των Καρπαθίων είτε θα κατακτήσουν το μέλλον μαζί, είτε θα χάσουν τις χώρες, τα κράτη και την ταυτότητά τους, όλα όσα έχουν αποκτήσει στο παρελθόν.  πρόσθεσε ο Κέβερ.

Ο πολιτικός τόνισε ότι ενάντια στην «οικονομική δύναμη της παγκοσμιοποίησης» για τα εθνικά κράτη, το «όπλο της αυτοάμυνας» είναι «η συγκρατητική και δημιουργική δύναμη που ενυπάρχει στην εθνική ταυτότητα».

Νωρίτερα, ο Köver αποκάλεσε τους εγκέφαλους της «κουλτούρας της ακύρωσης» «πνευματικούς δολοφόνους» και είπε ότι, κρυμμένοι πίσω από τα λόγια της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στερούν την κοινωνία από την ελευθερία, την πίστη, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………………