Ο Κίσινγκερ προέτρεψε να μην παραταθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ - RIA Novosti, 1920, 20/08/2022
Η παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι γεμάτη κλιμάκωση, πρέπει να ολοκληρωθεί μέσω διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ.

“Πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις. Επίσης, θα προειδοποιήσω να μην συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος επ’ αόριστον. Διότι, σε αυτήν την περίπτωση, όλα θα είναι όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πιθανότατα θα υπάρξει κλιμάκωση. Επομένως, ελπίζω ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ σύντομα θα συμφωνήσουν μεταξύ τους για το ποια θα πρέπει να είναι τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και ποιο αποτέλεσμα είναι εφικτό», είπε σε συνέντευξή του στο CNN.

Την ίδια στιγμή, ο 99χρονος πατριάρχης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής εναντιώθηκε στις χώρες του ΝΑΤΟ που κάνουν παραχωρήσεις στη Ρωσία , πιστεύοντας ότι η τελευταία δεν θα έπρεπε να έχει «κανένα όφελος» από την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία και να επιστρέψει το 15-20% των εδαφών. αυτής της χώρας, που βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχό της.
………………………………………….
ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΦΕΙΟΥ : ΔΗΛΑΔΗ Ο 100ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΡΟΓΕΡΑΚΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ “ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΟΥΚΡΑΝΟΥ” ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ !!! ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΟΥΝ !!! ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ ΩΣ “ΠΟΛΙΟΡΚΙΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ” …
.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ … “εναντιώθηκε στις χώρες του ΝΑΤΟ που κάνουν παραχωρήσεις στη Ρωσία” … ΟΡΙΣΤΕ … ➡  Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν από τις κυρώσεις την καταβολή συντάξεων εκτός Ρωσσίας  ➡  ΟΙ ΗΠΑ ΕΒΑΛΑΝ ΟΠΙΣΘΕΝ !!! ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ !!! ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ;;  ➡  Κορόιδα Ευρωπαίοι !!! Το Υπ.Οικ. των ΗΠΑ επέτρεψε συναλλαγές με τη Ρωσία για τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, λιπάσματα, σπόρους.  ➡ Financial Times: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ξαναρχίζουν τις συναλλαγές σε ρωσικά ομόλογα.
.
ΣΗΜΕΙΩΝΑΜΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΤΙ … [ … Η επικράτεια της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ουκρανίας διευρύνθηκε προς τα δυτικά λίγο πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο … ] , [ … Στα 72 χρόνια της ύπαρξης της, τα σύνορα της ΣΣΔ της Ουκρανίας μεταβλήθηκαν πολλές φορές: μεγάλο μέρος των δυτικών εκτάσεων της χώρας ανήκε στην Πολωνία μέχρι το 1939 … ] !!! ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΑΜΕ ΟΤΙ … [ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗ … ]
.
ΕΤΣΙ … Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ “ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ” ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ “ΣΥΝΟΡΩΝ” ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΠΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ … ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΥ … Ή “ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΩΣ ΔΩΡΟ” ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΥΤΣΟΦ Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ …
…………………………………………..
Η Ρωσία ξεκίνησε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».
Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί «αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας», για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που είναι υπεύθυνοι για «αιματηρά εγκλήματα κατά των αμάχων» στο Ντονμπάς .
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο τη στρατιωτική υποδομή και τα ουκρανικά στρατεύματα και, από τις 25 Μαρτίου, έχουν ολοκληρώσει τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου – έχουν μειώσει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό της Ουκρανίας.
Απώτερος στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με τον ανώτατο διοικητή, είναι «η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που θα εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας».
………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ …
……………………………………………………………………………..