Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν από τις κυρώσεις την καταβολή συντάξεων εκτός Ρωσσίας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον - RIA Novosti, 1920, 19/08/2022
CC BY 2.0 / Mike / Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αφαίρεσε από τις κυρώσεις την καταβολή συντάξεων εκτός Ρωσίας
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 19 Αυγούστου – RIA Novosti. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απέσυρε από τις κυρώσεις την καταβολή συντάξεων εκτός Ρωσίας, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη γενική άδεια του αμερικανικού υπουργείου.

«Να επιτρέπονται οι συναλλαγές που σχετίζονται με πληρωμές συντάξεων σε πολίτες των ΗΠΑ και μη αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται εκτός της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει το έγγραφο.

Η άδεια τονίζει ότι αντικαθιστά την προηγούμενη έκδοση της 2ας Ιουνίου φέτος. Επιτρέπει μόνο τις συναλλαγές που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση πληρωμών συντάξεων σε Αμερικανούς πολίτες.
.
Μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία , η Δύση αύξησε την πίεση των κυρώσεων στη Μόσχα . Πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει το πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, οι εκκλήσεις έχουν γίνει πιο δυνατές για εγκατάλειψη της ενέργειας από τη Ρωσία. Αυτά τα μέτρα αποδείχτηκαν προβλήματα για τις ίδιες τις ΗΠΑ και την Ευρώπη – οδήγησαν σε αύξηση των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων.
Όπως σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν , οι κυρώσεις επέφεραν σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία και ο κύριος στόχος τους είναι να επιδεινώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τα τρέχοντα γεγονότα χαράζουν την παγκόσμια κυριαρχία της Δύσης τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία.
…………………………………………..

……………………………………………………………………………