Reuters: Η Δύση μπορεί να προσπαθήσει να ανακαλέσει τις εξουσίες του ΟΗΕ από τις ρωσικές αρχές !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ | mononews

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ AshkeNAZI ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ !!!

[ … ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ζήτησε να αποκλειστεί η Ρωσία από όλες τις δομές του ΟΗΕ . Η επίσημη εκπρόσωπος του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης , Polina Kubiak, σχολιάζοντας τα λόγια του, σημείωσε ότι οι αποφάσεις για αποβολή της χώρας από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ λαμβάνονται μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας.. ]

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ …

[ Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών υπογράφηκε στις 26 Ιουνίου 1945, στον Άγιο Φραγκίσκο, στο τέλος της Συνδιασκέψεως των Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Οργάνωση, και άρχισε να ισχύει στις 24 Οκτωβρίου 1945. ]

ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ( 1-22 ΙΟΥΛΙΟΥ 1944 ) ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Bretton Woods ΠΕΝΤΕ (5) ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΗΤΑΝ ( Η.Π.Α. , Ε.Σ.Σ.Δ.( ΤΩΡΑ ΡΩΣΣΙΑ ) , ΚΙΝΑ , ΑΓΓΛΙΑ , ΓΑΛΛΙΑ ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΕΤΟ .

ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΕΙ ΕΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ …

ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΤΕ !!!

Ο Τζο Μπάιντεν ΠΙΕΖΕ ΤΟΝ ΚΛΙΝΤΟΝ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

BIDEN: “εγώ πρότεινα να βομβαρδίσει το ΝΑΤΟ την Σερβία” !! BIDEN: “Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου” !! (βίντεο)

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ !!!

…………………………………………………………………………….

Reuters: Η Δύση μπορεί να προσπαθήσει να ανακαλέσει τις εξουσίες του ΟΗΕ από τις ρωσικές αρχές

Η Δύση και η Ουκρανία ενδέχεται να προσπαθήσουν να ανακαλέσουν τα διαπιστευτήρια των εκπροσώπων της Ρωσίας στον ΟΗΕ, αναφέρει το Reuters .
.
Το πρακτορείο υπενθύμισε ότι το Κίεβο είχε ζητήσει προηγουμένως να αποβληθεί η Μόσχα από τα Ηνωμένα Έθνη. Ωστόσο, μια τέτοια ιδέα δεν είναι εφικτή, καθώς απαιτεί τη σύσταση του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου η Ρωσία έχει δικαίωμα βέτο, εξηγεί το δημοσίευμα.

«Μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι η ανάκληση των διαπιστευτηρίων των εκπροσώπων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά αυτό θα απαιτούσε την υποστήριξη τουλάχιστον της πλειοψηφίας στη Γενική Συνέλευση», ανέφερε το Reuters.

Ταυτόχρονα, ο οργανισμός δεν διευκρίνισε εάν αυτή η υπόθεση συνάδει με τον Χάρτη του ΟΗΕ .
.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ζήτησε να αποκλειστεί η Ρωσία από όλες τις δομές του ΟΗΕ . Η επίσημη εκπρόσωπος του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης , Polina Kubiak, σχολιάζοντας τα λόγια του, σημείωσε ότι οι αποφάσεις για αποβολή της χώρας από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ λαμβάνονται μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας.
.
Το κτίριο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον - RIA Novosti, 1920, 17.08.2022
.
Ο μηχανισμός για τον αποκλεισμό ενός κράτους από τον ΟΗΕ προβλέπεται στο άρθρο 6 του Κεφαλαίου 2 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αναφέρει: «Μέλος του Οργανισμού που παραβιάζει συστηματικά τις αρχές που περιέχονται στον παρόντα Καταστατικό Χάρτη μπορεί να αποβληθεί από τον Οργανισμό από τη Γενική Συνέλευση μετά από σύσταση του Συμβουλίου Ασφαλείας».
.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο Ζελένσκι ζήτησε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ , κάτι που είναι επίσης τεχνικά αδύνατο.
.
Η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ως μόνιμο μέλος ορίζεται στο άρθρο 23 του Χάρτη του Οργανισμού. Έτσι, για να αποκλειστεί η Ρωσία από το Συμβούλιο Ασφαλείας, θα χρειαζόταν μια τροποποίηση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία, με τη σειρά της, θα απαιτούσε την υπογραφή όλων των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ταυτόχρονα, η Ρωσία έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο σε μια τέτοια πρόταση.
.
Ντμίτρι Μεντβέντεφ - RIA Novosti, 1920, 30/06/2022
…………………………………………………….

Η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χορηγήσει βίζα στον Λαβρόφ για επίσκεψη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

[ … Βάσει της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και των Ηνωμένων Πολιτειών ως χώρας υποδοχής της έδρας, οι αμερικανικές αρχές δεν πρέπει να δημιουργούν εμπόδια στους εκπροσώπους και αξιωματούχους των χωρών μελών του οργανισμού να επισκεφθούν τον ΟΗΕ. Προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τη χορήγηση βίζας σε Ρώσους διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες που σχεδίαζαν να συμμετάσχουν σε διασκέψεις του ΟΗΕ. … ]

[ … Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις κατά του Λαβρόφ, οι οποίες περιλαμβάνουν απαγόρευση εισόδου στη χώρα, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες και απαγόρευση σε αμερικανικές εταιρείες και πολίτες να συναλλάσσονται με εκείνες που περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις κυρώσεις παράνομες, λέγοντας ότι ο Λαβρόφ δεν έχει λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες. … ]

ΧΑΡΤΗΣ ΟΗΕ

…………………………………………………………………….