Συζητήσεις Παλαιστίνης – Ρωσσίας για στρατιωτική συνεργασία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παλαιστίνη: Διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη για την ακρίβεια - Τουλάχιστον 9 συλλήψεις

Ένας υψηλόβαθμος ρώσος αξιωματούχος συναντήθηκε με τον διοικητή των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας για να συζητήσουν τη συνεργασία των δύο πλευρών στο στρατιωτικό τομέα και στον τομέα των πληροφοριών, ανακοίνωσε σήμερα στη Μόσχα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες, το υπουργείο ανακοίνωσε πως ο υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φομίν είχε συνομιλίες με τον υποστράτηγο Νιντάλ Αμπού Ντουχάν της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την ασφάλεια, η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το διεθνές φόρουμ Army-2022 που διεξάγεται στη Ρωσία.

Οι συνομιλίες, οι οποίες έλαβαν χώρα χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν ενώ η Μόσχα, σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, αναζητεί συμμάχους σε όλο τον κόσμο για να αντιδράσει σ’ αυτό που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σε ομιλία του αυτή την εβδομάδα δυτική ηγεμονία και νεοαποικισμό.

Η Ρωσία παραδοσιακά διατηρεί καλές σχέσεις με τους Παλαιστινίους και υποστηρίζει την προσπάθειά τους να αποκτήσουν κρατική υπόσταση, όμως δεν προχωρεί σε βήματα για τα οποία πιστεύει ότι θα μπορούσαν να απειλήσουν τη θέση της ως ανεξάρτητου μεσολαβητή ανάμεσα σ’ αυτούς και το Ισραήλ.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και το Ισραήλ είναι επίσης ισχυρές ιστορικά, όμως πρόσφατα εντάθηκαν εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την οποία το Ισραήλ έχει καταδικάσει.

Η Ρωσία προθυμοποιείται να προσφέρει υποστήριξη σε χώρες, τις οποίες θεωρεί συμμάχους, στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία μετά την εισβολή της, περιλαμβανομένης της πώλησης προηγμένων όπλων και στρατιωτικής τεχνολογίας.

Σε χωριστή δήλωση το υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως διεξήγαγε συνομιλίες με το Μαλί, στη Δυτική Αφρική, για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του.

Οργάνωση στο Μαλί, η οποία συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, υποστήριξε προχθές, Δευτέρα, ότι σκότωσε τέσσερις μισθοφόρους της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner σε ενέδρα στην επαρχία Μπαντιαγκαρά, στο κέντρο της χώρας.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Λαβρόφ: Η εταιρεία Wagner είναι παρούσα στο Μαλί και τη Λιβύη σε «εμπορική βάση»

Εχουμε λοιπόν, το παράδοξο, ότι ο γερμανικός στρατός στο Μαλί, χρειάζεται και έχει τώρα την υποστήριξη των Ρώσσων, από την.. εταιρεία Wagner

Γερμανία: Το Βερολίνο αναστέλλει την στρατιωτική αποστολή στο Μαλί…

Αφρική. Ο γαλλικός στρατός εγκατέλειψε το Μάλι μετά τον τερματισμό των αμυντικών συμφωνιών με τη Γαλλία

Το Μάλι κατηγόρησε τη Γαλλία ότι υποστηρίζει τρομοκράτες και προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Μόσχα ανησυχεί για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάλι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών

…………………………………………………………………..