Ατύχημα από τον βομβαρδισμό του ZNPP… ραδιενεργές ουσίες σε Πολωνία, Γερμανία, Σλοβακία και ραδιονουκλίδια θα καλύψουν τη Σκανδιναβία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσσίας: Ο βομβαρδισμός του ZNPP από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση παρόμοια με τη Φουκουσίμα

Το υπουργείο Άμυνας έδειξε χάρτη με τις συνέπειες της έκτακτης ανάγκης στο ΖΝΠΠ

ΜΟΣΧΑ, 18 Αυγούστου – RIA Novosti. Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι λόγω των ενεργειών του Κιέβου στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye, μπορεί να προκύψει μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που συνέβη στο Τσερνόμπιλ και τη Φουκουσίμα, δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής προστασίας, αντιστράτηγος Igor Kirillov.
.
.
«Σύμφωνα με τους ειδικούς μας, λόγω των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μια παρόμοια κατάσταση μπορεί να προκύψει στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye », είπε.
Όπως επισημαίνεται στο υπουργείο, εάν οι εφεδρικές γεννήτριες ντίζελ και οι κινητές αντλίες του ZNPP αποτύχουν, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο πυρήνας θα υπερθερμανθεί και, ως εκ τούτου, «η καταστροφή των σταθμών του αντιδραστήρα στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο του Ευρώπη με την απελευθέρωση ραδιενεργών ουσιών στην ατμόσφαιρα και την εξάπλωσή τους σε εκατοντάδες χιλιόμετρα».
Εικάζεται ότι σε περίπτωση ατυχήματος, ραδιενεργές ουσίες «θα καλύπτουν την Πολωνία , τη Γερμανία , τη Σλοβακία». Επιπλέον, όπως πρόσθεσε ο Kirillov, εάν περίπου το ένα τέταρτο του περιεχομένου τουλάχιστον ενός αντιδραστήρα του σταθμού απελευθερωθεί στον αέρα, τα ραδιονουκλίδια «θα καλύψουν τη Σκανδιναβία».
,
Zaporozhye NPP στο Energodar - RIA Novosti, 1920, 18.08.2022
.
«Μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης (έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya. – σημ. επιμ.) θα προκαλέσει μαζική μετανάστευση του πληθυσμού και θα έχει πιο καταστροφικές συνέπειες από την επικείμενη ενεργειακή κρίση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η οποία επιβεβαιώνεται από την πρόβλεψη πολλών Ευρωπαϊκών εξειδικευμένων οργανισμών», είπε.
Ο στρατηγός υπενθύμισε ότι μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Fukushima-1 , έως και 500 χιλιάδες άνθρωποι υποβλήθηκαν σε σταδιακή αναγκαστική εκκένωση. Όσον αφορά το Τσερνόμπιλ , περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες μολύνθηκαν με ραδιενεργά ισότοπα, περίπου τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από άμεση έκθεση στην ακτινοβολία και περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν αυξημένη δόση ακτινοβολίας, σημείωσε ο Kirillov.
Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του τμήματος , Ιγκόρ Κονασένκοφ , δήλωσε ότι το Κίεβο ετοίμαζε προβοκάτσια στον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Ουκρανία . Αύριο αναμένεται να επισκεφθεί την Οδησσό και σήμερα έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τους προέδρους της Τουρκίας και της Ουκρανίας.
.
Τώρα ο σταθμός ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν τακτικά χτυπήματα στο έδαφος του ZNPP. Εκπρόσωποι της νέας στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye ισχυρίζονται ότι για αυτό χρησιμοποιούνται κατευθυνόμενοι πύραυλοι και οβίδες δυτικής κατασκευής. Ο βομβαρδισμός έχει ήδη καταστρέψει τη γραμμή υψηλής τάσης του υποσταθμού Kakhovskaya, το προσωπικό έπρεπε να μειώσει τη χωρητικότητα δύο μονάδων ισχύος.
.
Οι συνέπειες του βομβαρδισμού του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.  Κάδρο από βίντεο
…………………………………………..
ΣΧΕΤΙΚΑ …

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ Zaporozhye !!! Η Δύση επιζητεί τον πυρηνικό όλεθρο στηρίζοντας τον ΟυκραΝΑΖΙ Ζελένσκι !!!

Ένας άλλος Zelensky κρούει τον κώδωνα ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ στο Zaporozhye …

Περιοχή Zaporozhye. Σχηματίζεται εθελοντικός στρατός για την απελευθέρωση από τους Χαζάρους ΟυκραΝΑΖΙ !!

Οι ΟυκραΝΑΖΙ ξαναδημιούργησαν το ναζιστικό τάγμα “Azov” ;;

Αυτό εξέπληξε περίπου 70 δυτικούς δημοσιογράφους στη Yelenovka. «Φαίνεται, από πού πυροβόλησαν»

Ο Podolyak είπε για τα σχέδια της Ουκρανίας να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας

Βασικές δηλώσεις Πούτιν στη Διάσκεψη Ασφαλείας της Μόσχας

………………………………………………………………………………