Η Αυστραλία αφαίρεσε από τη Ρωσία τη γη που της μίσθωσε για την κατασκευή της πρεσβείας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το κτίριο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αυστραλία - RIA Novosti, 1920, 17.08.2022
© Φωτογραφία : Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αυστραλία
Η Αυστραλία αφαίρεσε από τη Ρωσία τη γη που της μίσθωσε για την ανέγερση νέου κτιρίου πρεσβείας
Οι αυστραλιανές αρχές αποφάσισαν να σταματήσουν τη μίσθωση της γης στην οποία η Ρωσία επρόκειτο να χτίσει νέα πρεσβεία, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Εθνικής Αρχής Κεφαλαίων (NCA), που ασχολείται με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση της γης.
.
Μιλάμε για ένα site που απέκτησε η Ρωσία στην Καμπέρα . Τον Δεκέμβριο του 2008, η NCA εξέδωσε άδεια για ενοικίαση και το 2011 – για εργασίες και κατασκευές. Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης, η Ρωσία ανέλαβε να κατασκευάσει το κτίριο μέσα σε τρία χρόνια, αλλά το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
.
«Μετά από τακτικές διαβουλεύσεις και συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους όλα αυτά τα χρόνια, και ελλείψει δεσμεύσεων για τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης, η NCA αποφάσισε να τερματίσει τη μίσθωση», ανέφερε η NCA.
.
Η επικεφαλής του τμήματος, Σάλι Μπαρνς, πρόσθεσε ότι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη παραβιάζει τη συνολική αισθητική, τη σημασία και την αξιοπρέπεια της επικράτειας που προορίζεται για διπλωματικές αποστολές.
.
Η Ρωσία έχει πλέον 20 ημέρες για να εκκαθαρίσει τον ιστότοπο. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στον κατάλογο των διαθέσιμων εκτάσεων για διπλωματικούς σκοπούς.
.
Η απόφαση αυτή δεν ισχύει για το παλιό κτίριο της πρεσβείας. Σημειώνεται ότι στο μέλλον η Ρωσία ενδέχεται να υποβάλει νέα αίτηση.
……………………………………………

…………………………………………………………………………