Αυτό εξέπληξε περίπου 70 δυτικούς δημοσιογράφους στη Yelenovka. «Φαίνεται, από πού πυροβόλησαν»

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

«Προφανώς, από πού πυροβόλησαν».

Αυτό που εξέπληξε τους δυτικούς δημοσιογράφους στη Yelenovka
.
ria-ru. Αντρέι Κοτς
Η διαμάχη γύρω από την αποικία Yelenovka, στην οποία επιτέθηκαν τα ουκρανικά στρατεύματα στις 29 Ιουλίου, συνεχίζεται αμείωτη. Η Ρωσία υποσχέθηκε να στείλει εκεί διεθνείς ειδικούς. Μέχρι στιγμής στο σημείο της τραγωδίας έχουν φτάσει ξένοι δημοσιογράφοι. Για το τι τους χτύπησε περισσότερο – στην έκθεση του RIA Novosti.
«Μην αφαιρείτε τους πύργους»
Πίσω στις 20 Μαΐου, μια επιτροπή του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και εκπρόσωποι της διαπραγματευτικής ομάδας του Κιέβου, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή του Λαού Sergey Kovalev , έφτασε στη σωφρονιστική αποικία Νο. 120 κοντά στην Yelenovka . Τους έδειξαν πώς κρατούνται οι κρατούμενοι από το Azovstal. Οι επιθεωρητές φρόντισαν να τραφούν, να ποτίζονται και να θεραπεύονται οι κάτοικοι του Βέσεουσνικ και του Αζόφ. Και τα παράθυρα δεν έχουν καν κάγκελα.
.
Στρατώνας σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στη Yelenovka, που καταστράφηκε από επίθεση με πυραύλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Συρματοπλέγματα στο στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στη Yelenovka © RIA Novosti / Andrey Kots
Αυτή τη φορά, μετά τον βομβαρδισμό, την αποικία επισκέφτηκαν ξένοι δημοσιογράφοι – περίπου 70 άτομα. Για να μην πειράξει την ουκρανική αεροπορική αναγνώριση με μια στήλη από δεκάδες αυτοκίνητα με την επιγραφή «Πρεςς» στον ακόμη βομβαρδισμένο αυτοκινητόδρομο της Μαριούπολης, ο στρατός έβαλε τους καλεσμένους σε ένα μεγάλο λεωφορείο. Διατάσσονται να φορούν θωράκιση και κράνη.
.
Στρατώνας σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στη Yelenovka, που καταστράφηκε από επίθεση με πυραύλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Τους δημοσιογράφους συνόδευαν μαχητές © RIA Novosti / Andrey Kots
Ξεχωρίστηκαν επίσης οι συνοδοί – ψηλοί, όμορφα «μαζεμένοι» μαχητές με πλήρη εξοπλισμό και με όπλα. Κανείς δεν θέλει να ρισκάρει εδώ. Αλλά όσο πιο κοντά στη Yelenovka, τόσο πιο δυνατά βουίζει ο κανονιοβολισμός. Το μπροστινό μέρος είναι κοντά.
Στην είσοδο του εδάφους, ο συνοδός μαχητής προειδοποιεί αυστηρά: «Μην αφαιρείτε τους πύργους, μην αφαιρείτε τους άλλους στρατώνες. Μας ακολουθείτε στην στήλη ένας ένας, όποιος κάνει ένα βήμα αριστερά ή δεξιά θα πάει πίσω στο το λεωφορείο. αιχμηρά κομμάτια».
.
Στρατώνας σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στη Yelenovka, που καταστράφηκε από επίθεση με πυραύλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Είσοδος στο κατεστραμμένο στρατόπεδο © RIA Novosti / Andrey Kots
«Αυτός είναι ένας πόλεμος με πληρεξούσια»
Ένας στρατώνας στο μέγεθος ενός σχολικού γυμναστηρίου κάηκε ολοσχερώς. Στο εσωτερικό υπάρχει μια κουκέτα από μεταλλικές κουκέτες στριμμένες πέρα ​​από την αναγνώριση. Στο πάτωμα απανθρακωμένα υπολείμματα ρούχων, παντόφλες τύπου στρατού, κομμάτια θερμομόνωσης. Υπάρχουν δύο τεράστιες τρύπες που ανοίγουν στην οροφή – εκεί “πέταξε”. Στη γωνία, ανάμεσα στα ερείπια, βρίσκεται μια Βίβλος που σώζεται ως εκ θαύματος.
“Είναι καλύτερο για εμάς να δικαστούν οι εγκληματίες πολέμου με αποκαλυπτικό τρόπο, με μέγιστη δημοσιότητα και κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης. Και για τους ένοπλους σχηματισμούς της Ουκρανίας , να κρύψουν τις φρικαλεότητες τους”, εξηγεί ο επικεφαλής της ΛΔΔ Ντένις Πουσίλιν σε ξένους δημοσιογράφοι . «Μερικές μέρες πριν από τον βομβαρδισμό, οι κάτοικοι του Αζόφ άρχισαν να καταθέτουν “Για να πουν ποιες φρικαλεότητες διαπράχθηκαν στη Μαριούπολη , που τους έδωσε τέτοιες εντολές, έθεσαν καθήκοντα. Επώνυμα, τάξεις, διακριτικά κλήσης. Πύραυλοι HIMARS χτύπησαν την αποικία με δύο στόχοι: να φιμώσουν για πάντα μάρτυρες και να εκφοβίσουν όσους επέζησαν».
Την ίδια στιγμή, το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για όλα – φέρεται ότι οι δικοί της άνθρωποι χτύπησαν την αποικία.
Οι ξένοι ανταποκριτές που ήρθαν εδώ αμφισβητούν αυτή την εκδοχή. Ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος από την Ολλανδία, ο von den Ende, έχοντας μελετήσει τα ερείπια, είναι μπερδεμένος: γιατί οι Ρώσοι να επιτεθούν στη δική τους αποικία;
.
Στρατώνας σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στη Yelenovka, που καταστράφηκε από επίθεση με πυραύλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Ο στρατώνας καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από πυραυλική επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας © RIA Novosti / Andrey Kots
“Μόνο ένας ηλίθιος θα το πίστευε! Αλλά τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στη Δύση δίνουν μόνο μία εικόνα”, λέει. Και προσθέτει: η ελευθερία του λόγου εκεί «πέθανε εδώ και πολύ καιρό».
Ο επικεφαλής ανταποκριτής του κινεζικού τηλεοπτικού καναλιού ” Phoenix ” Lu Yuguan Lu Yuguan εκπλήσσεται επίσης από την επαναλαμβανόμενη εκδοχή της αυτοέκρηξης. Έχει υπηρετήσει στο στρατό και έχει μεγάλη εμπειρία σε χοτ σποτ.
“Δεν είναι η πρώτη μου μέρα στον πόλεμο και μπορώ να διακρίνω από πού προέρχονται οι οβίδες”, λέει. “Εγώ ο ίδιος έχω δεχτεί πυρά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας περισσότερες από μία φορές . Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το χτύπημα έγινε από τους Ουκρανούς, με αμερικανικά όπλα ακριβείας».
.
Ο κινέζος τηλεοπτικός δημοσιογράφος Lu Yuguang μιλάει για όσα είδε στην αποικία στη Yelenovka
.
Παρεμπιπτόντως, μετά τον βομβαρδισμό ενισχύθηκε η ασφάλεια της αποικίας. Ιδιαίτερα σημαντικοί κρατούμενοι τέθηκαν σε «ειδικές συνθήκες». Ποιες δεν αναφέρονται για λόγους ασφαλείας. Αλλά παραδέχονται: το σύστημα αεράμυνας γύρω από το στρατόπεδο έχει ενισχυθεί σημαντικά. Φυσικά, αυτό δεν θα σας σώσει από το πυροβολικό πυροβόλων, αλλά οι αντιαεροπορικοί πυροβολητές πήραν τον κόπο να καταρρίψουν βλήματα MLRS.
Διαδικασία στη Μαριούπολη
Οι στρατιωτικοί που τους συνοδεύουν κρατούν τα μάτια τους στον ουρανό. Αν ακούσουμε το χαρακτηριστικό υψηλό βόμβο ενός αναγνωριστικού τετρακόπτερου, πρέπει να φύγουμε επειγόντως και να κρύψουμε τους κρατούμενους στα υπόγεια. Οι Ουκρανοί πυροβολητές εργάζονται σε στενή συνεργασία με χειριστές UAV και σχεδόν αμέσως χτυπούν αναγνωρισμένους στόχους.
.
Στρατώνας σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στη Yelenovka, που καταστράφηκε από επίθεση με πυραύλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Σωζόμενα θραύσματα της οροφής © RIA Novosti / Andrey Kots
Μπορεί να «πετάξει», για παράδειγμα, από τη Marinka ή τη Novomikhailovka – είναι μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι ακόμα εκεί.
Στο DPR, μιλούν για τα πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου των ουκρανικών σχηματισμών. Και ελπίδα για δικαιοσύνη.
Τώρα προετοιμάζονται ενεργά για το δικαστήριο. Οι πρώτες δοκιμές στη Μαριούπολη μπορούν να πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος του καλοκαιριού.
“Οι προθεσμίες εξαρτώνται από τους ανακριτές μας που ελέγχουν όλα τα στοιχεία, τα στοιχεία, τις μαρτυρίες, τα δεδομένα από τα κεντρικά γραφεία της Ουκρανίας που έχουν συλληφθεί”, εξηγεί ο Pushilin. “Πρέπει να συλλέξουμε μια καλή βάση αποδεικτικών στοιχείων”.
Ο αρχηγός της δημοκρατίας δεν είναι ακόμη έτοιμος να κατονομάσει τον τόπο όπου θα διεξαχθεί η δίκη. Μία από τις επιλογές είναι το κτίριο της φιλαρμονικής της πόλης, το οποίο δεν υπέστη μεγάλες ζημιές.
Εκπρόσωπος της “Στρατιωτικής Κατασκευαστικής Εταιρείας” σχετικά με το έργο των Ρώσων στρατιωτικών κατασκευαστών στη Μαριούπολη
.
Δεν υπάρχει αμφιβολία στο Ντόνετσκ ότι η διαδικασία θα είναι πολύ δυνατή. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεν έχουν γίνει τέτοιες μαζικές δίκες από την εποχή του Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Και περιμένουν εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Παρεμπιπτόντως, ξένοι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν τη Yelenovka ήθελαν να το παρακολουθήσουν.
Ξένος Τύπος στους κατεστραμμένους στρατώνες
Ξένος Τύπος στους κατεστραμμένους στρατώνες

……………………………………………………………………………..