ZDF: Οι Γερμανοί προέβλεψαν «χειμώνα της οργής» λόγω της πτώσης του βιοτικού επιπέδου

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ
Σημαίες στο κτίριο της Bundestag στο Βερολίνο, Γερμανία - RIA Novosti, 1920, 08/12/2022

ZDF: Η Γερμανία αντιμετωπίζει τον «χειμώνα της οργής» και τις διαμαρτυρίες λόγω της πτώσης του βιοτικού επιπέδου

Οι επιθετικές διαμαρτυρίες αναμένεται να αυξηθούν στη Γερμανία μέχρι τον χειμώνα λόγω της απότομης πτώσης του βιοτικού επιπέδου, που σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την ενεργειακή κρίση να δυναμώνει. Ο Στέφαν Κράμερ, Πρόεδρος του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος της Θουριγγίας, μοιράστηκε αυτό το συμπέρασμα με το τηλεοπτικό κανάλι ZDF .
.
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι διαδηλώσεις που γίνονται ήδη στη χώρα συνδέονται με αρκετά προβλήματα στην κοινωνία.
.
Έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες - RIA Novosti, 1920, 08/11/2022
.
«Τόσο η σύγκρουση στην Ουκρανία , όσο και ο οικονομικός υπαρξιακός φόβος σε σχέση με την ενεργειακή κρίση, και η γενική δυσαρέσκεια με τα πάντα και με όλους παίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο. Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το καυτό φθινόπωρο. Ο συνάδελφός μου Müller από το Βρανδεμβούργο εύστοχα μίλησε για τον λεγόμενο χειμώνα τη μανία που ελπίζει ο κόσμος. Αυτό ακριβώς καταγράφουμε και βλέπουμε τώρα», είπε ο Κράμερ.
.
Μεταξύ των προβλημάτων που απειλούν την ΟΔΓ στο εγγύς μέλλον, ο Κράμερ κατονόμασε την έλλειψη φυσικού αερίου, τις δυσκολίες εφοδιασμού, τις υψηλές πιθανότητες ύφεσης και την αύξηση της ανεργίας. Ο πολιτικός έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη φτωχοποίηση της γερμανικής μεσαίας τάξης, την οποία θεωρεί επικίνδυνη ένδειξη μελλοντικής επιδείνωσης της κατάστασης διαμαρτυρίας στη χώρα.

“Η εμπειρία των τελευταίων μηνών δείχνει μια αύξηση της επιθετικότητας μέχρι τις εκκλήσεις για βία. Επομένως, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μια τόσο έντονα συναισθηματική και υπαρξιακή κρίση θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι της μεσαίας τάξης, τώρα προσπαθούν να βρουν φαγητό εδώ ως πελάτες, καθώς δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσουν. Αυτή είναι μια άλλη κόκκινη σημαία που ακόμη και η λεγόμενη μεσαία τάξη βρίσκεται υπό πίεση και αισθάνεται ότι απειλείται», κατέληξε ο Kramer..

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ ανακοίνωσε νέες αποζημιώσεις για τους πολίτες από την 1η Ιανουαρίου λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου και της ενέργειας. Τα σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία συστήματος συγχρηματοδότησης των δαπανών συντήρησης κατοικίας λόγω της αύξησης του κόστους των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, καθώς και τον ορισμό νέων ασφαλιστικών πληρωμών με στόχο την παροχή βοήθειας σε άτομα που βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις ζωής.
.
Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνάντηση για θέματα ασφάλειας στο Βερολίνο - RIA Novosti, 1920, 08/12/2022
……………………………………..
ΣΧΕΤΙΚΑ …

Δεν έχω ιδέα: Ο Σολτς επιμένει ότι δεν γνώριζε τίποτε για τα χρήματα που βρέθηκαν σε θυρίδα πρώην συνεργάτη του …

Γερμανία: Η Θεά Δίκη χτυπάει δυό φορές (Σρέντερ/ Σολτς)

LNG/αέριο: Σπάνια δελφίνια κάνουν μήνυση στην Γερμανία

Στη Γερμανία, φοβούνται τις ταραχές λόγω της άρνησης του Nord Stream 2

Η διπλωματία της Γερμανίας καταστρέφεται από τη δημοκρατία

Nord Stream2. Ο Σρέντερ και ο Λαφονταίν λένε ότι πρέπει να ανοίξει, ο Scholz λέει ΟΧΙ και στέλνει στην καταστροφή την Ε.Ε. !!

……………………………………………………………………………