Στη Γερμανία, φοβούνται τις ταραχές λόγω της άρνησης του Nord Stream 2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ένα τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στη γερμανική πόλη Lubmin - RIA Novosti, 1920, 11.08.2022
© RIA Novosti / Grigory Sysoev Τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στο Lubmin, Γερμανία
Η απόρριψη του Nord Stream 2 θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία, μέχρι μαζικές διαδηλώσεις, δήλωσαν εκπρόσωποι πολλών πολιτικών κομμάτων από τη Γερμανία στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung .
.
Οι πολιτικοί συμφώνησαν ότι ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου θα πρέπει να ξεκινήσει λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, η οποία, με τη σειρά της, δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή.
.

Ο Φρανκ Μπόμερτ, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU στο κοινοβούλιο της πολιτείας του Βραδεμβούργου , πιστεύει ότι η καθυστέρηση σε αυτό το θέμα απειλεί τη Γερμανία με λαϊκή αναταραχή. Είπε ότι είδε «καθαρή φρίκη» στα πρόσωπα των κατοίκων του Oranienburg, στην αγροτική ανατολική περιοχή της χώρας.

.
“Εκεί έχουμε την πιο εύφλεκτη” ουσία “. Εάν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται, κάποια στιγμή ο κόσμος θα βγει στους δρόμους”, είπε.
.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του κόμματος AfD, Τίμο Σρουπάλλα, ζήτησε την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τη θέση σε λειτουργία του Nord Stream 2 . Μια άλλη εκπρόσωπος του κινήματος, η Christina Baum, δημοσίευσε μια ανοιχτή αναφορά “Επιτέλους λανσάρουμε το Nord Stream 2”.
.
Επισκέπτες στο κατάστρωμα παρατήρησης του Ράιχσταγκ - RIA Novosti, 1920, 08/09/2022
.
Η Μπάουμ είπε ότι πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία , η έναρξη του ήδη γεμάτου καυσίμου και υπό πίεση αγωγού φυσικού αερίου καθυστέρησε λόγω της άμεσης πίεσης στο Βερολίνο από την Ουάσιγκτον .
.
«Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να πάρουμε ρωσικό αέριο τόσο φθηνά και με τόσο αξιόπιστες προμήθειες», είπε ο πολιτικός.
.
.
Οι συντάκτες του άρθρου αναγνώρισαν ότι εκπρόσωποι διαφόρων πολιτικών και οικονομικών κινημάτων στη Γερμανία έχουν κοινές απόψεις για την κατάσταση με το Nord Stream 2.
.
“Μερικές φορές ο δήμαρχος του νησιού Rügen, μερικές φορές ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Δυτικής Πομερανίας ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της. Το Κόμμα της Αριστεράς έχει επίσης γνωστούς υποστηρικτές της θέσης να τεθεί σε λειτουργία του Nord Stream 2, κυρίως τη Sarah Wagenknecht και τον πρώην αρχηγό του κόμματος Klaus Ερνστ , ο οποίος είναι επικεφαλής της επιτροπής για την προστασία του κλίματος και την ενέργεια στη Μπούντεσταγκ», αναφέρει το άρθρο.
.
Νωρίτερα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί σε λειτουργία ένας νέος ρωσικός αγωγός ακόμη και σε περίπτωση δύσκολης κατάστασης τους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Bundestag, Steffen Hebestreit.
.
.
Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν - RIA Novosti, 1920, 08/09/2022

ΠΗΓΗ

………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Η ΡΩΣΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΝΟRD STREAM 2” ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ !

LNG/αέριο: Σπάνια δελφίνια κάνουν μήνυση στην Γερμανία

Μόνο η Ουγγαρία και η Πολωνία καταψήφισαν τη μείωση 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου !

……………………………………………………………………………