Ρωσσική κρατική Δούμα: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Zaporozhye NPP στο Energodar - RIA Novosti, 1920, 10.08.2022
© RIA Novosti Πυρηνικός σταθμός Zaporozhye στο Energodar. Φωτογραφία αρχείου
Η Κρατική Δούμα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού στο Zaporozhye

Αναπληρωτής Sheremet: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ευθύνονται για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye από τα ουκρανικά στρατεύματα

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την περιοχή της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ δήλωσε ότι η άμεση ευθύνη για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye από τον ουκρανικό στρατό ανήκει στην ηγεσία των ΗΠΑ. Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η Ρωσία ζήτησε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 11 Αυγούστου σε σχέση με τα χτυπήματα του Κιέβου στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε.
.
“Ο (Vladimir) Zelensky δεν κάνει τίποτα χωρίς την έγκριση των δυτικών επιμελητών. Επομένως, η αμερικανική ηγεσία είναι άμεσα υπεύθυνη για τις επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye, ο οποίος επιτρέπει επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό”, δήλωσε ο Sheremet στο RIA Novosti.
.
Κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye για να εκβιάσουν ολόκληρο τον κόσμο και να κρατήσουν σε λουρί τις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες έχουν ήδη επίγνωση της ολέθριας αμερικανικής αποικιακής πολιτικής και θέλουν να απαλλαγούν από την εξάρτηση από τη βούληση του ο λευκός Οίκος.
.
Zaporozhye NPP στο Energodar - RIA Novosti, 1920, 08/09/2022
.
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες ομολογούν την πολιτική τρομοκρατία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ (Τζο) Μπάιντεν έχει μετατραπεί στην πραγματικότητα στον νέο Οσάμα Μπιν Λάντεν (τον εκκαθαρισμένο ιδρυτή και πρώην επικεφαλής της διεθνούς τρομοκρατικής ομάδας Αλ Κάιντα) Απαγορευμένος στη Ρωσική Ομοσπονδία , είναι καιρός να μπει ένα τέλος στην πολιτική ανοχής των Αμερικανών» , είπε ο Sheremet.
.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ , Ραφαέλ Γκρόσι , εξέφρασε την ανησυχία του για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού του Ζαπορόζιε. Σύμφωνα με τον ίδιο, στρατιωτικές ενέργειες που απειλούν την ασφάλεια του ZNPP «είναι εντελώς απαράδεκτες και πρέπει να αποτραπούν με κάθε κόστος». Ο Γκρόσι τόνισε ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί της αποστολής εμπειρογνωμόνων του ΔΟΑΕ για την ασφάλεια, την προστασία και τις διασφαλίσεις στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
.
Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν κάνει πολλές φορές προσπάθειες να επιτεθούν στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού. Ως αποτέλεσμα πολλών επιθέσεων πυροβολικού, ξέσπασε φωτιά επί τόπου, αποκόπηκαν δύο γραμμές ηλεκτροδότησης, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των μονάδων ισχύος. Στο NPP, μέρος του εξοπλισμού της μονάδας ισχύος Νο. 3 απενεργοποιήθηκε και η παραγόμενη ισχύς της μονάδας ισχύος Νο. 4 μειώθηκε.
.
Η ηγεσία του ΔΟΑΕ έχει επίγνωση των κινδύνων που συνδέονται με τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye από τα ουκρανικά στρατεύματα, αλλά δεν λαμβάνει πραγματικά μέτρα για να τους σταματήσει, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Zaporizhzhya, Yevhen Balitsky .
…………………………………………
………………………………………………………………………….