Οι ΗΠΑ σε μια υποθετική ένοπλη σύγκρουση με την Κίνα δεν θα έχουν αρκετά αποθέματα πυραύλων ακριβείας και πυρομαχικών

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ αποκάλεσε λάθος υπολογισμό των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχουν αρκετά αποθέματα πυραύλων ακριβείας και πυρομαχικών για μια υποθετική ένοπλη σύγκρουση με την Κίνα λόγω των προμηθειών στην Ουκρανία, είπε ο απόστρατος συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας, σε άρθρο του για το American Conservative.

Κατά τη γνώμη του, σε περίπτωση σύγκρουσης γύρω από την Ταϊβάν, το αμερικανικό ναυτικό θα προσπαθήσει να αποκλείσει τις ακτές του Ειρηνικού της Κίνας. «Αλλά ο αποκλεισμός δεν θα στερήσει την Κίνα από ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα. Το βάθος της χώρας σε μια ήπειρο με φιλική, πλούσια σε πόρους Ρωσία στο βορρά υποδηλώνει ότι ένας αποκλεισμός είναι απίθανο να πετύχει .

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, ο αμερικανικός στρατός θα αντιμετωπίσει έλλειψη ορισμένων τύπων όπλων λόγω της διάρκειας του αποκλεισμού.

«Με βάση τον ρυθμό με τον οποίο χρησιμοποιούνται πυρομαχικά και συστήματα ακριβείας καθοδήγησης όπλων κάθε είδους στην Ουκρανία, το τρέχον απόθεμα κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας και πυρομαχικών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαντληθεί γρήγορα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα έγινε γνωστό για τα σχέδια της CIA  να αλλάξει  το επίκεντρο των δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα  ακυρώνει  συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ως μέρος του μηχανισμού θαλάσσιας ασφάλειας ως απάντηση στην  επίσκεψη της Προέδρου  της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

ΠΗΓΗ

………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Η Κίνα λέει ότι δεν θα εγκαταλείψει το δυναμικό σενάριο της επανένωσης με την Ταϊβάν

……………………………………………………………………….