Οι ουκρανικές αρχές άρχισαν να ξεπουλούν τη χώρα, δίνοντας προτεραιότητα στην Πολωνία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΣΧΑ, 8 Αυγούστου – RIA Novosti. Οι διαθέσιμες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι τρέχουσες ουκρανικές αρχές έχουν αρχίσει να δίνουν σταδιακά στη γειτονική Πολωνία τον έλεγχο σε τομείς της εθνικής οικονομίας, ανέφερε ο ιστότοπος της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών .
.
“Οι πληροφορίες που έλαβε η Υπηρεσία μαρτυρούν τη σταδιακή εφαρμογή από τη Βαρσοβία των εκτεταμένων σχεδίων της για την Ουκρανία. Γίνεται όλο και πιο σαφές ότι δεν μιλάμε μόνο για τη δυνατότητα εισαγωγής “Πολωνικών ειρηνευτικών δυνάμεων” στις δυτικές περιοχές αυτής χώρας, αλλά και για την καθιέρωση ελέγχου στις πιο υποσχόμενες βιομηχανίες της οικονομίας ενός γειτονικού κράτους», αναφέρει το δημοσίευμα.
.
Πύραυλοι αεροσκαφών στο αεροδρόμιο για μαχητές των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων που συμμετέχουν σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση - RIA Novosti, 1920, 08/03/2022
.
Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών σημειώνουν ότι μιλάμε πρωτίστως για τον αγροτικό τομέα. Έτσι, οι πολωνικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενες τη δύσκολη κατάσταση των Ουκρανών παραγωγών γεωργικών προϊόντων, «συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης της συγκομιδής», αγοράζουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό καθιστά αναπόφευκτη τη χρεοκοπία των επιχειρήσεων. Τότε υποτίθεται ότι αγοράζει περιουσιακά στοιχεία και γη σε τιμές ευκαιρίας.
.
«Αυτό μπορεί να καταδειχθεί, για παράδειγμα, από τα γεγονότα της αγοράς μιας νέας καλλιέργειας κριθαριού στα 30 δολάρια ανά τόνο, η οποία είναι σχεδόν πέντε φορές φθηνότερη από το πραγματικό κόστος αυτού του προϊόντος», ανέφερε η Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικών.
.
Η υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε ότι παράλληλα με αυτό, η πολωνική πλευρά επενδύει στη δημιουργία υποδομής μεταφορών και υλικοτεχνικής υποστήριξης για την απρόσκοπτη εξαγωγή τροφίμων σε αγορές, όπου οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες.

«Η υλοποίηση αυτών των φιλοδοξιών της Βαρσοβίας διευκολύνεται από το νέο νομικό πλαίσιο που δημιούργησε το Κίεβο – ο νόμος για τις ειδικές εγγυήσεις για τους Πολωνούς πολίτες που εγκρίθηκε από το Verkhovna Rada στα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους και ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση, ο οποίος επιτρέπει την πώληση Ουκρανικές βιομηχανικές επιχειρήσεις με έκπτωση 50 τοις εκατό», τόνισε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.

Η υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε ότι οι αρχές του Κιέβου έχουν ήδη ουσιαστικά αρχίσει να πωλούν τη χώρα.
.
Οι ουκρανικές αρχές ακολουθούν με συνέπεια τον δρόμο της δημιουργίας ειδικών συνθηκών για την Πολωνία . Έτσι, στα τέλη Ιουλίου, οι βουλευτές της Ράντα ενέκριναν ένα νομοσχέδιο που εξισώνει τα δικαιώματα των Πολωνών πολιτών με τους Ουκρανούς. Μετά την ψήφιση του νόμου, οι Πολωνοί θα μπορούν να μείνουν νόμιμα στην Ουκρανία χωρίς ειδικές άδειες για ενάμιση χρόνο και να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ενός πολίτη της χώρας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να εργαστούν χωρίς άδεια, να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι, να λάβουν εκπαίδευση, να λάβουν ιατρική περίθαλψη και να δικαιούνται κοινωνικές παροχές.
.
Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky - RIA Novosti, 1920, 30/07/2022
………………………………………..
………………………………………………………………….