Ρώσσος γερουσιαστής μίλησε για τον «χειρότερο εφιάλτη» των Βρυξελλών

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γερουσιαστής Alexei Pushkov - RIA Novosti, 1920, 08/07/2022
© RIA Novosti / Vladimir Trefilov Γερουσιαστής Alexei Pushkov. Φωτογραφία αρχείου

Ο γερουσιαστής Alexei Pushkov δεν πιστεύει στην ετοιμότητα της Δύσης να κηρύξει πολιτικό πόλεμο στην Τουρκία

Η Δύση δεν είναι έτοιμη να κηρύξει πολιτικό πόλεμο στην Τουρκία επειδή δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες των πράξεών της, έγραψε ο γερουσιαστής Alexei Pushkov στο Telegram.
Κατά τη γνώμη του, η Άγκυρα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως περιφερειακή δύναμη, κάτι που είναι επωφελές για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
.
«Η Τουρκία είναι ένα τόσο πολύτιμο μέλος του ΝΑΤΟ για τη δυτική συμμαχία, κρατώντας τα κλειδιά της Μέσης Ανατολής στα χέρια της, που εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για την ετοιμότητα των δυτικών χωρών να κηρύξουν πολιτικό πόλεμο στον Ερντογάν», είπε ο Πούσκοφ.
.
Μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου πιστεύει ότι ο φόβος μιας πιθανής διχόνοιας στις τάξεις του στρατιωτικού μπλοκ κρατά πίσω τις Βρυξέλλες.

“Μπορείτε να χάσετε χρήματα. Μια πραγματική διάσπαση στο ΝΑΤΟ είναι ο χειρότερος εφιάλτης των Βρυξελλών”, εξήγησε ο γερουσιαστής.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα οι Financial Times , επικαλούμενοι πηγές, οι δυτικές χώρες ανησυχούν για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τις συνομιλίες μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι , έξι δυτικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχία για τα λόγια των ηγετών των δύο χωρών για την πρόθεσή τους να επεκτείνουν τη συνεργασία στο εμπόριο και την ενέργεια.
.
Την ίδια ώρα, τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες συζητήσεις για πιθανά περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας στις Βρυξέλλες.
.
Κρατικές σημαίες της Ρωσίας και της Τουρκίας - RIA Novosti, 1920, 08/06/2022

…………………………………………………………………………….