Οι ΟυκραΝΑΖΙ χτύπησαν πάλι τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Zaporozhye NPP στο Energodar - RIA Novosti, 1920, 22/07/2022

ΑΛΦΕΙΟΣ : Η ΣΤΗΜΕΝΗ “ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ” ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΕΡΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΒΛΑΚΕΙΑ !!! ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ !!!

ΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΒΛΑΚΕΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ;;; Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΕΡΙ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ !!! ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ !!! ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ …

Ζαπορίζια. Ποτέ άλλοτε πυρηνικοί σταθμοί δεν έχουν υποστεί τόσο τακτικές και φρενήρεις επιθέσεις !!

…………………………………………………..

Οι αρχές του Energodar ανέφεραν για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye από ουκρανικά στρατεύματα

7 Αυγούστου 2022, 13:27

Τα ξημερώματα της Κυριακής, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγμα από το Uragan MLRS στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye, θραύσματα και ένας κινητήρας πυραύλων έπεσαν όχι περισσότερο από 400 μέτρα από τη μονάδα λειτουργίας του σταθμού, δήλωσε η διοίκηση Energodar.

«Απόψε, οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας έπληξαν με τη χρήση βλήματος πυραύλων Uragan MLRS 220 χιλιοστών», δήλωσε αξιωματούχος της διοίκησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν πλησίασε τις μονάδες ισχύος, ο πύραυλος κατάφερε να ανοίξει και να απελευθερώσει υποπυρομαχικά θραυσμάτων.

«Ο χώρος της ξηρής αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου και ο σταθμός αυτοματοποιημένου ελέγχου της κατάστασης της ακτινοβολίας αποδείχθηκε ότι βρίσκεται στην πληγείσα περιοχή. Εντυπωσιακά στοιχεία προκάλεσαν ζημιές στα διοικητικά κτίρια και στον παρακείμενο χώρο της αποθήκης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από τον τόπο της πτώσης των υποπυρομαχικών κατακερματισμού και του ίδιου του κινητήρα πυραύλων μέχρι τη μονάδα ισχύος λειτουργίας δεν απέχει περισσότερο από 400 μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος της διοίκησης της πόλης.

Επιπλέον, όπως εξήγησε η υπηρεσία Τύπου της διοίκησης της Energodar, σε περίπτωση χτυπήματος σε πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, τα εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο θα είναι τα πρώτα που θα υποφέρουν.

«Δεδομένου του γεγονότος ότι ο άνεμος σε αυτή την περιοχή κατευθύνεται κυρίως προς τα βορειοδυτικά, σε περίπτωση ανθρωπογενούς καταστροφής, οι πόλεις Nikopol, Zaporozhye, Krivoy Rog, καθώς και οι περισσότερες δυτικές περιοχές της Ουκρανίας , θα είναι στην ακτίνα της ζημιάς από την ακτινοβολία πρώτα από όλα. Τότε θα υποφέρει ολόκληρη η ήπειρος», ανέφερε το TASS .

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο ουκρανικός στρατός  εξαπέλυσε τρεις επιθέσεις πυροβολικού  στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye και του Energodar, εκτοξεύτηκαν συνολικά 20 βλήματα διαμετρήματος 152 mm. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών στο Energodar, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού διακόπηκε μερικώς. Μέρος του εξοπλισμού της μονάδας ισχύος αρ. σταθμός υδρογόνου.

Το Ρωσσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού στο Zaporozhye από το Κίεβο .

ΠΗΓΗ

…………………

Οι ειδικοί αποκάλυψαν το σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye

Ο βομβαρδισμός του Energodar και του ZNPP εγείρει ξανά το ερώτημα της ανάγκης καταστροφής ουκρανικών συστημάτων πυροβολικού στη Νικόπολη και καταστροφής των δυνατοτήτων κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη νότια Ουκρανία. Σύμφωνα με ειδικούς, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στόχευσαν σκόπιμα στις εγκαταστάσεις μέσω των οποίων η ηλεκτρική ενέργεια πηγαίνει στην Kakhovka: μέσω αυτής σχεδιάζουν να συνδέσουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya με το ρωσικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

«Ο στοχευμένος βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye δίνει τέλος στις διαφωνίες για παρόμοιες επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή στην περιοχή που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο είναι απαραίτητο να χτυπήσουμε TPP και υποσταθμούς με πυραύλους κρουζ: στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό στερείται πραγματικό πρακτικό νόημα. Αλλά από τώρα και στο εξής, σε περίπτωση στρατιωτικής ανάγκης, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, από ηθική άποψη, έχουν ελεύθερα χέρια για να νικήσουν τέτοιους στόχους  » , αναφέρει το κανάλι Telegram του κλάδου Rybar σε μια δημοσίευση.

Σημειώνεται ότι «οι εκτοξευθείσες οβίδες έπληξαν τον ανοιχτό μηχανισμό διανομής (ORU), ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά ενέργειας από πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στο Zaporozhye, στη Melitopol και στη Nikopol. Λόγω των χτυπημάτων, ο εξοπλισμός της μονάδας ισχύος Νο. 3 απενεργοποιήθηκε και το προσωπικό του σταθμού έπρεπε να μειώσει την ισχύ στη μονάδα ισχύος Νο. 4.

Τα πυρομαχικά προκάλεσαν επίσης ζημιές στους αγωγούς ύδρευσης, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί το αέριο που διέρρεε από αυτούς. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στόχευσαν σκόπιμα στο νέο τμήμα του υπαίθριου εξοπλισμού διανομής, μέσω του οποίου η ηλεκτρική ενέργεια πηγαίνει στην Kakhovka: μέσω αυτού σχεδιάζουν να συνδέσουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya με το ρωσικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, διευκρινίζουν οι ειδικοί.

«Το σημερινό χτύπημα έπληξε την εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου (SNF). Οι οβίδες MLRS δεν προκάλεσαν ζημιά στις ίδιες τις δεξαμενές και χτύπησαν την οροφή του γκαράζ του τρακτέρ φόρτωσης», ανέφεραν οι ειδικοί.

Κατά τη γνώμη τους, σκοπός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι να προκαλέσουν πανικό στους κατοίκους του Energodar με την απειλή μιας ανθρωπογενούς περιβαλλοντικής καταστροφής. Στο Κίεβο θέλουν να προκαλέσουν τεχνητά μια μαζική έξοδο του πληθυσμού των απελευθερωμένων περιοχών του Zaporozhye και να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα του μελλοντικού δημοψηφίσματος.

«Για τις ουκρανικές αρχές, αυτοί οι άνθρωποι δεν θεωρούνται πλέον «δικοί τους», επομένως θα θυσιάσουν τη ζωή τους χωρίς δισταγμό για χάρη των καθηκόντων τους. Ο πυρηνικός σταθμός Zaporizhzhya τροφοδοτεί επίσης τα ουκρανικά εδάφη. Η διακοπή των εργασιών είναι γεμάτη με διακοπή ρεύματος στα εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να μην το καταλάβουν αυτό και ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya πραγματοποιείται σκόπιμα», τόνισαν οι ειδικοί.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν από το Uragan MLRS στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye, θραύσματα και ένας κινητήρας πυραύλων έπεσαν όχι περισσότερο από 400 μέτρα από τη μονάδα ισχύος λειτουργίας του σταθμού.

Επιπλέον, την Παρασκευή, ο ουκρανικός στρατός  εξαπέλυσε τρεις επιθέσεις πυροβολικού  στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye και του Energodar, εκτοξεύτηκαν συνολικά 20 βλήματα διαμετρήματος 152 mm. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών στο Energodar, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού διακόπηκε μερικώς. Μέρος του εξοπλισμού της μονάδας ισχύος αρ. σταθμός υδρογόνου.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………….