Χιροσίμα 6-8-1945 … Θυμήσου … Μόνο οι ΗΠΑ έχουν ρίξει πυρηνική βόμβα … σε άμαχους …

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Μια γυναίκα προσεύχεται πριν από το κενοτάφιο για τα θύματα της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα - RIA Novosti, 1920, 08/06/2022© AP Photo / Eugene Hoshiko Μια γυναίκα προσεύχεται μπροστά από το κενοτάφιο για τα θύματα της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.

Ο Πούτιν είπε “Δεν πρέπει ποτέ να γίνει πυρηνικός πόλεμος. Δεν θα υπάρχουν νικητές”

……………………………………………
Ο δήμαρχος της Χιροσίμα ανέφερε τα λόγια του Τολστόι στην τελετή μνήμης για τα θύματα της ατομικής βόμβας που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας
ΤΟΚΙΟ, 6 Αυγούστου – RIA Novosti. Η κηδεία στη μνήμη των θυμάτων της ατομικής βόμβας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Χιροσίμα, όπου μίλησε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida και ο δήμαρχος Kazumi Matsui ανέφερε τα λόγια του Ρώσου συγγραφέα Λέων Τολστόι στην ομιλία του.
.
Η τελετή ξεκινά κάθε χρόνο στις 8.00 (2.00 ώρα Μόσχας) στο Πάρκο Ειρήνης, εκεί που πριν από 77 χρόνια έγινε ομαδικός τάφος για εκατοντάδες κατοίκους της πόλης. Στην αρχή της τελετής, μέλη της κυβέρνησης, η ηγεσία της πόλης και εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο στη μνήμη των θυμάτων και στις 8.15 – την ώρα που έπεσε η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα – τηρείται ενός λεπτού σιγή. Στο τέλος της τελετής, λευκά περιστέρια απελευθερώνονται στον ουρανό – σύμβολο της ειρήνης στη Γη.
.
Η εκπομπή μεταδόθηκε ζωντανά στο NHK και σε διάφορες πλατφόρμες στο Διαδίκτυο.
.
“Υπάρχει μια αυξανόμενη πεποίθηση στον κόσμο ότι η ειρήνη δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο. Αλλά για να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες των ανθρώπων, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες υπό τις οποίες δεν θα υπήρχε άλλη βασική λύση εκτός από την παραίτηση από την πυρηνικά όπλα», είπε ο δήμαρχος της Χιροσίμα Ματσούι.
.
Προέτρεψε «να ξανασκεφτούμε τα λόγια του συγγραφέα Λέων Τολστόι : «Δεν μπορείς να χτίσεις τη δική σου ευτυχία πάνω στην ατυχία κάποιου άλλου, η ευτυχία σου βρίσκεται στην ευτυχία των άλλων».
.
Ο πρωθυπουργός Κισίντα δήλωσε ότι η τραγωδία της Χιροσίμα δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ.
“Αυτή είναι η ευθύνη της Ιαπωνίας ως της μόνης χώρας που επλήγη από τους ατομικούς βομβαρδισμούς. Και αυτός είναι ο όρκος μου ως πρωθυπουργός από τη Χιροσίμα”, τόνισε.
Τον Αύγουστο του 1945, Αμερικανοί πιλότοι έριξαν ατομικές βόμβες στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι . Από την ατομική έκρηξη και τις συνέπειές της στη Χιροσίμα, σε πληθυσμό 350.000, πέθαναν 140.000 άνθρωποι, στο Ναγκασάκι – 74.000. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων του ατομικού βομβαρδισμού ήταν άμαχοι. Στην επέτειο των τραγικών γεγονότων – 6 και 9 Αυγούστου – πραγματοποιούνται κάθε χρόνο «Τελετές Ειρήνης» στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.
.
Η περιοχή του επίκεντρου στεγάζει τώρα το Peace Memorial Park and Museum, το οποίο φιλοξενεί έγγραφα και εκθέματα σχετικά με τον ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα. Υπάρχουν ακουστικοί οδηγοί στις γλώσσες όλων των χωρών με πυρηνικά όπλα.
.
Μνημείο στα θύματα της ατομικής βόμβας τον Αύγουστο του 1945 - RIA Novosti, 1920, 08/06/2022

……………………………………………………………………..