Μόνο η Ουγγαρία και η Πολωνία καταψήφισαν τη μείωση 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου !

ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Υπερψήφισε και ο Μωϋσηκούλης των Αθηνών που έκανε τον “ταρζάν” προ ημερών , βάζοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννης Οικονόμου να δηλώσει… «Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις και στις προτάσεις αυτές θα επιμείνουμε…». «…Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% στο φυσικό αέριο…»

……………………………..

Μόνο η Ουγγαρία και η Πολωνία αντιτάχθηκαν στο σχέδιο της ΕΕ για οικειοθελή μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%, σύμφωνα με την τεκμηρίωση του Συμβουλίου της ΕΕ.

Το σχέδιο εγκρίθηκε με ειδική πλειοψηφία. Η Ουγγαρία αμφισβητεί τη νομιμότητα του σχεδίου, για το οποίο η Βουδαπέστη είπε ότι επηρεάζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Η Πολωνία θεωρεί ότι η νομική βάση της σχετικής συνθήκης είναι «ελαττωματική». Σύμφωνα με την Πολωνία, οι αποφάσεις που επηρεάζουν το ενεργειακό ισοζύγιο των μελών της ΕΕ πρέπει να λαμβάνονται ομόφωνα, αναφέρει το TASS επικαλούμενο το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε  σχέδιο έκτακτης ανάγκης για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε να χορηγήσει σε  ορισμένες χώρες της ΕΕ προσωρινές εξαιρέσεις από το σχέδιο υποχρεωτικής μείωσης. Στις 5 Αυγούστου, το Συμβούλιο της ΕΕ  ενέκρινε απόφαση για οικειοθελή μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου.

ΠΗΓΗ

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη, το κόστος του φυσικού αερίου στην Ευρώπη  ξεπέρασε τα  2,1 χιλιάδες δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα.

……………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Nord Stream2. Ο Σρέντερ και ο Λαφονταίν λένε ότι πρέπει να ανοίξει, ο Scholz λέει ΟΧΙ και στέλνει στην καταστροφή την Ε.Ε. !!

Αέριο. Η αντίδραση της Ισπανίας και της Πολωνίας στη μείωση που πρότεινε η Κομισιόν !!

ΑΕΡΙΟ. “Σφάζονται” μεταξύ τους βόρειοι-νότιοι στην Ε.Ε. Η Κομισιόν ζητά μείωση χρήσης 15% !!

ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ;; Βόμβα Πούτιν: “Η Γερμανία παίρνει από εμάς 4 φορές κάτω το αέριο” – “Γιατί δεν ανοίγετε τον Nord Stream2;;” Σολτς: “τώρα υπάρχουν άλλα θέματα – πιο σημαντικά” !!!

Η απόλυτη ξεφτίλα….Διπλασιάζει τις αγορές αερίου από Αζερμπαϊτζάν η Ευρωπαϊκή Ένωση ΑΙΣΧΟΣ!!!

………………………………………………………………………